Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

"Εθνικός ευεργέτης" η Μύκονος!

Οι celebrities της Μυκόνου θα πρέπει να αναγορευτούν σε 'εθνικούς ευεργέτες', από τη στιγμή που χάρη σε εκείνους, αυξήθηκαν τα έσοδα του προϋπολογισμού τον Αύγουστο

Τα στοιχεία που έφτασαν με fax (το e-mail δεν γνωρίζουν να το χρησιμοποιούν) στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, άφησαν άφωνους τους περίπου ανυποψίαστους υπαλλήλους. Σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις, τις προβλέψεις και τη λογική, τα έσοδα του Αυγούστου παρουσιάζουν αύξηση.
Μα πως γίνεται αυτό, αναρωτήθηκαν εκείνοι των οποίων τα επιδόματα… εξαιρούνται του πλαφόν που έβαλε το ΔΝΤ, όπως συμβαίνει και με τον ‘πράσινο’ εκλεκτό της ΕΡΤ; Πως μπορεί να αυξάνουν τα έσοδα από τη στιγμή που οι άμεσα εμπλεκόμενοι, δηλαδή οι εφοριακοί… κάνουν διακοπές;
Η απάντηση ήταν τελικά απλή. Μύκονος rules
Το νησί των ανέμων, των celebritities και των… παρεξηγήσεων, αρκούσε από μόνο του, αποδίδοντας τον ελάχιστο ΦΠΑ, να σώσει τα έσοδα του μηνός Αυγούστου.
Και κατά συνέπεια, να πάει πιο πίσω χρονικά, την περικοπή και άλλων επιδομάτων στο δημόσιο (να μην ανησυχούν οι εφοριακοί, το πλαφόν για εκείνους ισχύει), ώστε να εκταμιευτεί και η τρίτη δόση της βοήθειας του Μνημονίου.
Μια βαθιά υπόκλιση στη Μύκονο και τις… φυλές της, λοιπόν. ‘Καλημέρα Ασπρονήσι’, που θα έλεγε και ο κ. Γαλάτης.
ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: