Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Σενάρια με… ολίγον από Λαλιώτη!

Σε… σταυρόλεξο για… δυνατούς λύτες εξελίσσεται ο πολυδιαφημισμένος ανασχηματισμός...

...καθώς τα ονόματα δίνουν και παίρνουν τα τελευταία 24ωρα, με αφορμή τις τελευταίες πληροφορίες που προσδιορίζουν χρονικά τις αλλαγές το αργότερο μέχρι το απόγευμα της ερχόμενης εβδομάδας. Έτσι ώστε ο Πρωθυπουργός να ανέβει με διαφορετικό προφίλ στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.
Τις τελευταίες ώρες ακούστηκαν πάρα πολλά σενάρια, τα οποία διοχετεύονται περίτεχνα από ορισμένους κύκλους, στο πλαίσιο των τελευταίων αντιδράσεων από εκείνους που πιθανώς να ‘τσιμπήσουν’ στο…
δόλωμα! Ένα από τα σενάρια των τελευταίων ωρών φέρνει τον Κώστα Λαλιώτη να εισέρχεται σε πρωταγωνιστική θέση στη νέα Κυβέρνηση, πληροφορία που ωστόσο θεωρείται από υψηλόβαθμους κυβερνητικούς κύκλους από… αναληθής μέχρι εξωπραγματική. Επίσης, οι ίδιοι κύκλοι αποκλείουν- σε αυτή τουλάχιστον την φάση- τοποθέτηση του Λουκά Παπαδήμου σε νευραλγικό πόστο με επίκεντρο την Οικονομία.
Τα σίγουρα “χαρτιά” αυτού του ανασχηματισμού θα μπορούσαν να θεωρηθούν τρία πρόσωπα: Σε αναβαθμισμένο πόστο θα βρεθεί εκτός απρόοπτου ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, τον οποίο οι τελευταίες πληροφορίες φέρνουν κοντά στη θέση του υπερ-υπουργού, με αποκλειστικές αρμοδιότητες τους τομείς της Οικονομίας και της Ανάπτυξης, με συνενώσεις υπουργείων και νέο πεδίο δράσης από νέα χαρτοφυλάκια που θα προκύψουν, με επίκεντρο την ίδια την κοινωνία.
Κατά τα τελευταία σενάρια, ακούγεται επίσης πολύ έντονα η αναβάθμιση του Γιάννη Ραγκούση στη θέση του γενικού συντονιστή, εξέλιξη που αν υλοποιηθεί, θα επιφέρει και κατάργηση της θέσης του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, με τον Θεόδωρο Πάγκαλο κατά τα σενάρια να μετακινείται στην θέση του υπουργού Αμύνης.
Για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών ακούγεται τις τελευταίες ώρες πολύ έντονα το όνομα του Χάρη Παμπούκη, το τρίτο πρόσωπο που κατά τις πληροφορίες θα βγει ενισχυμένο από τον επικείμενο ανασχηματισμό. Αδιευκρίνιστο πάντως παραμένει μέχρι τώρα το τι μέλλει γενέσθαι με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος, κατά τους ίδιους κύκλους, δεν επιθυμεί άλλο την παραμονή του στο Πεντάγωνο. Αδιευκρίνιστο επίσης παραμένει το ποιος θα αντικαταστήσει τελικά τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στην ‘ηλεκτρική’ καρέκλα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε περίπτωση βέβαια που μετακινηθεί.
Πάντως, οι πληροφορίες λένε ότι στην περίπτωση που υλοποιηθεί αυτό το σενάριο, τότε θα υπάρξει έκπληξη με στελέχωση του πόστου από νέο πρόσωπο, της απολύτου εμπιστοσύνης του Γιώργου Παπανδρέου.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΡΕΛΗΣ

Ο Κώστας Κορέλης είναι δημοσιογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: