Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Στο έλεος της φωτιάς βρίσκονται το Πόρτο Γερμενό και τα Βίλια

Στο έλεο ς τ ης φωτιάς βρίσκονται το Πόρτο Γερμενό και τα Βίλια, με το πύρινο μέτωπο να απειλεί κατοικίες, ενώ αντ ίστοιχη είναι η κατάσταση και στην Κάρυστο.

Οι πολύ δυνατοί άνεμοι που πνέουν καθιστούν αδύνατη την πυρόσβεση από αέρος στη Βοιωτία, με αποτέλεσμα νωρίς το πρωί να σταματήσουν οι ρίψεις στο Πόρτο Γερμενό και τα Βίλια, τόσο από τα αεροσκάφη, όσο και από τα ελικόπτερα.


Οι φλόγες, πλέον, βρίσκονται σε απόσταση 400 μέτρων από τις πρώτες κατοικίες στον οικισμό Προσήλιο στο Πόρτο Γερμενό και εξετάζεται η εκκένωση του οικισμού. Στη μάχη για την κατάσβεση μαζί με τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν ριχθεί πολλοί εθελοντές και κάτοικοι ήδη από την Κυριακή.



Η πυρκαγιά στη Βοιωτία ξέσπασε το Σάββατο στην περιοχή Λιβαδόστρα του δήμου Πλαταιών. Την Κυριακή επεκτάθηκε στον Κιθαιρώνα και έφτασε σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το Πόρτο Γερμενό, βόρεια του Αλεποχωρίου. Ωστόσο, σημαντικά πυροσβεστικά μέσα δεν έφθασαν στην περιοχή, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και τοπικές αρχές.


Παρόμοια εικόνα και στην Κάρυστο της Εύβοιας, όπου η πυρκαγιά μαίνεται για τρίτη ημέρα και πλέον απειλεί κατοικίες. Ήδη, έχει καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: