Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Τελικά το " κανό " ...βρέθηκε;

Το είχαμε γράψει στις 3 Ιουλίου ότι το Λιμενικό έψαχνε για 4 ώρες τον Γιώργο Παπανδρέου! (εδώ)


Και μάλιστα ότι είχε ενημερωθεί και ο Πρωθυπουργός..!


Το επαναφέραμε στις 14 Ιουλίου ότι δεν τον αναγνώρισε... ούτε ο ψαράς..! (εδώ)


Επίσης το Antinews έγραψε την προηγούμενη Κυριακή για την περιπέτεια του Γιωργάκη, ότι δηλαδή χάθηκε με το κανό και ότι δεν τον πίστεύε ο ψαράς, όταν τον βρήκε, ότι είναι ο....Γιώργος Παπανδρέου! Δηλαδή ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Μάλιστα η εφημερίδα το ΠΑΡΟΝ είχε εκτενές ρεπορτάζ.


Στην αρχή, όταν είχαμε την πληροφόρηση στις 3 Ιουλίου, νομίσαμε ότι είναι ένα αστείο...και το παίξαμε και εμείς ...χαλαρά. Ότι δηλαδή ήταν ένα συμβάν στην προσωπική ζωή του... Γιωργάκη μας.


Οι αντιδράσεις όμως που ακολούθησαν και κυρίως η επιμονή του ΠΑΣΟΚ να το διαψεύδει ανεπισήμως αλλά όχι επισήμως δημιουργούν άλλες εντυπώσεις.


Στο θέμα επανέρχεται σήμερα το ΠΑΡΟΝ και γράφει με τίτλο: Όλοι είχαν λόγους να κρύψουν το ναυάγιο με το κανό



kanoxantx



Μερικά ερωτήματα


Δεν περιµέναµε ο κ. Παπανδρέου να επιβεβαιώσει την αποκάλυψή µαs για την περιπέτεια που είχε µε το κανό.


Γιατί αν στην ερώτηση που του έκα­νε ο Βασίλης Μούρτηs δήλωνε ότι όντωs το περιστατικό συ­νέβη, τότε θα ήταν εκτεθειµένος ότι το απέκρυψε. Και θα έπρεπε να εξηγήσει το γιατί δεν το είπε. Και ενδεχο­µένως να ακολουθούσε η ερώτηση αν και άλλα πράγµατα έχουν αποκρυβεί.


Ούτε βέβαια µπορούσε το υπουρ­γείο Εµπορικήs Ναυτιλίαs να δηλώσει ότι ναυάγησε ο Γιώργοs µε το κανό, γιατί αυτόματα θα κατηγορείτο ότι κά­λυψε και προστάτευσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αποκρύπτονταs την περι­πέτεια που είχε.


Είχαν λόγους λοιπόν να µην πουν την αλήθεια για το κανό …


Το «ΠΑΡΟΝ» πάντωs επιµένει ότι αυτά που γράψαµε συνέβησαν. Και δεν επικαλούμαστε αναφορέs που εί­χαν γίνει σε µπλογκ, αλλά και σε άλλη εφηµερίδα που ο κ. Παπανδρέου και ο εκπρόσωπόs του κ. Παπακωνσταντί­νου δεν διέψευσαν.


Και µόνο το γεγονόs ότι αντέδρασε τόσο έντονα είναι σαφέστατη ένδειξη ότι αντιµετώπισε πρόβληµα µε το κα­νό ο Γιώργοs. Έφθασε μάλιστα ο κ. Παπακωνσταντίνου στο σηµείο να παίρνει συντάκτεs που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ και να τους λέει να χτυπήσουν το «ΠΑΡΟΝ».



Εµείs πάντωs θα θέσουµε κάποια ερωτήµατα κι αν θέλουν µαs απα­ντούν:


1. Πήγε ο Γιώργοs βόλτα µε το κα­νό φεύγονταs από Μαραθώνα; Κι αν ναι, ποια µέρα;


2. Ποιος του «προµηθεύει» το κα­νό; Πρόκειται για φίλο του Βαλλιανάτου. Και εκτόs από το κανό ασχολείται και µε άλλεs δραστηριότητεs στο επι­τελείο του κ. Παπανδρέου;


3. Βούλιαξε ή όχι το κανό και βγήκε κολυµπώνταs;



4. Στον Σχινιά ποιος τον μετέφερε; Και εκεί έψαχνε για το αυτοκίνητό του; Αυτά για σήµερα …



5. Γιατί τον προστατεύει σαν τα...μάτια της η Κυβέρνηση; Τον χρειάζεται τόσο πολύ; Τον θεωρεί πολιτικά...ακίνδυνο;



6. Μήπως για αυτό το γεγονός παραιτήθηκε ο ...Κοραντής από την Ε.Υ.Π.;



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γράφω προσπαθωντας και εγω να υποθεσω, τι ειχε συμβει με το ναυαγιο και την
ερευνα και διασωση που ακολουθησε, για τον ναυαγο GAP.
Απο την σημερινη αναρτηση σας, μου λυθηκε η απορια μου πληρως.
Μεταφερω το ερωτημα και την απαντηση του ως εχει.

Ποιος του «προµηθεύει» το κα­νό;
Πρόκειται για φίλο του Βαλλιανάτου.

Πληροφοριακα τα κανο, διαθετουν στο οπισθιο μερος τους μια οπη,
η οποια σφραγιζει με μια ταπα και χρησιμευει για την εξαγωγη
των υδατων, που τυχον θα εισελθουν εντος του στεγανου τους μερους,
κατα την διαρκεια της χρησης τους εντος του υδατος.

Ετσι εξηγουνται ολα.

ΤΑ ΚΑΝΟ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΟΠΗ ΑΝΕΥ ΤΑΠΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι πρόκειται περί ενός απλοϊκού ανθρώπου που είχε ένα ατύχημα αν ακολουθούσαμε την λογική των σχολιαστών που θεωρούν ότι έτσι είναι. Αλλά είναι έτσι?
Το GAP δεν λανσάρεται ως απλοϊκός άνθρωπος αλλά ως wannabe πρωθυπουργός.
Η σημειολογία των πράξεων του είναι χαρακτηριστική. Ο διαφημιζόμενος ως μελλοντικός ηγέτης βουλιάζει το σκάφος που οδηγεί.
Ακόμα και αν γνώριζε άριστα κανό, δεν θα έπρεπε να ελέγξει πριν μπει στο νερό το σκάφος για τυχόν ατέλειες? Έτσι κάνουν όλοι οι απλοϊκοί άνθρωποι. Άκριτα και χωρίς επίγνωση της κατάστασης ξαμολήθηκε στα ανοικτά με συνέπεια την ανησυχητική για έναν απλοϊκό άνθρωπο κατάληξη. Επειδή όμως όσοι ασχολούνται με την πολιτική και φιλοδοξούν να βρεθούν στα ανώτερα κλιμάκια αυτής, θεωρώντας πως το αξίζουν δικαιωματικά, ίσως θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί γιατί φαίνεται το ποιόν τους ακόμα και στα απλοϊκά πράγματα.

To GAP θα πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να είναι. Ένας απλοϊκός άνθρωπος που του συμβαίνουν ατυχείς στιγμές ή ένας ειλικρινής και σοβαρός πολιτικός? Αν επιλέξει το πρώτο έχει καλώς και δικαίωμά του. Αν επιλέξει το δεύτερο πάλι έχει καλώς και είναι υπέρ ημών. Όμως η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη. Το GAP ενώ προσπαθεί να είναι σοβαρός πολιτικός χάνει στην ειλικρίνια στην προσπάθειά του να κάνει απλοϊκά πράγματα. Ασφαλώς η επιλογή του να κάνει κανό είναι προσωπική. Μπορεί να ήθελε να ξεσκάσει. Να χαλαρώσει από το εξαντλητικό πρόγραμμα του. Ίσως και απολαύσει λίγες στιγμές δραστηριότητας μακρυά από τη βαρετή πολιτική. Αλλά εκεί ήταν μόνος του. Όπως πολ΄΄ες φορές θα βρεθεί μόνος του στον πολιτικό στοίβο και δεν θα είναι κανείς κοντά του, σε αντίθεση με το σήμερα. Τότε τι θα κάνει σε περιπτώσεις που μπάζει νερά το σκάφος της χώρας? Καταλαβαίνετε, φαντάζομαι, ότι η αδυναμία του να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις είναι εμφανής ακόμα και στα πιο απλά πράγματα.
Θα μπορούσα να περιγελώ ώρες το GAP ,και το έχω κάνει πολλάκις, μιας και τα κατορθώματά του είναι εξαιρετικά στο να προκαλούν γέλωτα. Όμως και με αφορμή παρελθούσες συμπεριφορές τα πράγματα δεν είναι αστεία. Εξέθεσε εαυτόν σε κίνδυνο και δεν θέλω να σκέφτομαι τι μπορεί να συμβεί στην χώρα αν βρεθεί στην θέση του οδηγού.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν δημιουργεί πρόβλημα στον ΓΑΠ η ιστορία γιατί δεν απάντησε στο προηγούμενο δημοσίευμα που απο ότι βλέπω έχει γίνει το πιο δημοφιλές εδώ και αλλού; Αυτό είναι για μένα το θέμα. Έπρεπε να βγει και να τους κάνει πλάκα, είτε έγινε, είδε δεν έγινε. Στην Ελλάδα όμως, όπως ξέρει πολύ κα΄λά το ΠΑΣΟΚ απο αυτα που προκαλεί το ίδιο για τον Καραμανλή, τέτοια περιστατικά μπορούν να γελοιοποιήσουν – δυστυχώς – έναν ηγέτη.

Και το σημαντικότερο: δεν μπορεί να θες να γίνεις πρωθυπουργός και να πηγαίνεις μόνος σου να κάνεις κανώ και να χάνεσαι. Για μας το περιστατικό μπορεί να είναι μόνο χαβαλές. Αλλά για σκεφτείτε πως θα τον αντιμετωπίζουν οι άλλοι ηγέτες