Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Mην κάνετε το Σύνταγμα "περίγελο"!

Εντείνονται τις τελευταίες ημέρες οι τοποθετήσεις επιφανών και καταξιωμένων Συνταγματολόγων σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Παπανδρέου, ότι θα οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές, με την μη ψήφιση του Κάρολου Παπούλια, για δεύτερη θητεία στον Προεδρικό θώκο!
Άρχισε ο κ. Κασιμάτης, (εδώ & εδώ) και ακολουθεί σήμερα ο κ. Δημ. Τσάτσος.
Αμφότεροι ανήκουν στον πολιτικό χώρο του ΠαΣοΚ, δεν γνωρίζουμε εάν εξακολουθούν να ανήκουν μετά τα τελευταία ατοπήματα του κ. Παπανδρέου!

Ο κορυφαίος συνταγματολόγος
καταρρίπτει τα πολιτικά επιχειρήματα του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές.
Αν το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιήσει τον Μάρτιο την προεδρική εκλογή για να ρίξει την κυβέρνηση και ψηφίσει εκ των υστέρων τον κ. Κάρολο Παπούλια, θα καταστήσει "ερμηνευτικό περίγελο" το Σύνταγμα, καθώς θα έχει "εξόφθαλμα περιφρονήσει το βαθύτερο νόημά του", υπογραμμίζει σήμερα ο κορυφαίος Συνταγματολόγος κ. Δημήτρης Τσάτσος.
Στην βαρύνουσα συνέντευξή του, ο διακεκριμένος καθηγητής και δύο φορές επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, καταρρίπτει και το πολιτικό επιχείρημα του κ. Γιώργου Παπανδρέου ότι θα προκαλέσει εθνικές εκλογές για το συμφέρον της χώρας.
"...Η επίκληση του εθνικού συμφέροντος δεν μπορεί να εκτοπίσει τις πρόνοιες του Συνταγματικού νομοθέτη που, ούτως ή άλλως, το προσδιορίζουν και το προστατεύουν..."
επισημαίνει και συνιστά στον κ. Κάρολο Παπούλια "...να αρνηθεί" την "εργαλειοποίησή" του ως "σκεύος" τεχνάσματος για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών..."
προκειμένου να διαφυλάξει το κύρος του Συντάγματος.

Διαβάστε ολοκληρη την συνέντευξη του Καθηγητή κ. Δ. Τσάτσου στην "Καθημερινή" εδώ.

Δείτε και:
http://emprosdrama.blogspot.com/2009/07/blog-post_3092.html
http://emprosdrama.blogspot.com/2009/07/blog-post_7193.html


1 σχόλιο:

Stathis είπε...

Είναι λάθος να αναγνωρίζεις ότι έκανες λάθος;

Το 1999 ο κ.Καραμανλής είχε πει ότι θα προκαλέσει εκλογές μη ψηφίζοντας για πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Μάρτιο του 2000. Ότι δηλαδή κάνει τώρα ο κ.Παπανδρέου. Τότε ο κ.Καραμανλής κατάλαβε ότι έκανε λάθος και τον Δεκέμβρη του ίδιου έτους ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα του κ.Στεφανόπουλου γιατί οι θεσμοί είναι σημαντικότεροι από τις προσωπικές και κομματικές επιθυμίες.

Ο κ.Παπανδρέου έχει το θάρρος να αναγνωρίσει το λάθος του;

Vassilis