Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Τι πρότεινε το ΠΑΣΟΚ το καλοκαίρι του 2006

Είναι συνήθης και προσφιλής η τακτική του Παπανδρέου να μεταβάλλει τις απόψεις του ανάλογα με τις πολιτικές συνθήκες καθεμιάς περιόδου. Για παράδειγμα, πριν από τρία χρόνια άλλα έλεγε για την αναθεώρηση του άρθρου 16 σε συνέντευξη του λίγες ημέρες πριν από τη συζήτηση στο αναθεωρητικό τμήμα και άλλα έλεγε εντός της Βουλής.

Έτσι και τώρα με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας
μετέστρεψε ολικά τη στάση του κόμματος του απέναντι στον θεσμό και δηλώνει ότι δε θα ψηφίσει Παπούλια για να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Τον
Ιούνιο του 2006 όμως στην πρόταση του για την αναθεώρηση του άρθρου 32 του Συντάγματος το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωνε τα εξής:

«
Το ΠΑΣΟΚ επαναφέρει τη θέση του για αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την απειλή της διάλυσης της Βουλής. Υπογραμμίζει την ανάγκη να διαμορφώνονται ευρύτατες συναινέσεις γύρω από ένα θεσμό που συμβολίζει την ενότητα του έθνους και της κοινωνίας και την ανάγκη για τη συμμετοχή του πολίτη σε κρίσιμες αποφάσεις. Στη βάση αυτή προτείνουμε προς συζήτηση την άμεση εκλογή, την κοινοβουλευτική ή συνδυασμό τους , με στόχο να αποκλείσουμε τη διάλυση της Βουλής σε περίπτωση αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας»!

Το σχετικό απόσπασμα το «αλίευσε» και το δημοσιεύει σήμερα στο κεντρικό της άρθρο η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ όπως επίσης και ορισμένες δηλώσεις του Παπανδρέου τον Σεπτέμβριο του 2004 όταν άρχιζαν τα δημοσιεύματα για τη διαδοχή του Κωστή Στεφανόπουλου:

«Πιστεύω - έλεγε τότε - ότι θα είμαστε όλα τα κόμματα συνεπή στη λογική την οποία ακολουθήσαμε τα τελευταία χρόνια για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στην προσπάθεια δηλαδή, να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση στο πρόσωπο που επιλέγεται».

Αλήθεια, ακόμη δεν τις έχουν ... θυμηθεί στην κυβέρνηση αυτές τις αναφορές του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ;


Δεν υπάρχουν σχόλια: