Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

«Παλαίμαχοι συνταγματολόγοι»

Με το θερμόμετρο καρφωμένο στους 40 βαθμούς Κελσίου ποιος ασχολείται με τη βουλιμία του ΠΑΣΟΚ για την εξουσία;

Κι όμως γίνονται πολιτικές
χοντράδες από τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δεν έχουν προηγούμενο.

Συγκεκριμένα, έχουν βγει από χθες τα «
παπαγαλάκια» του Παπανδρέου και του Παπακωνσταντίνου και χαρακτηρίζουν «παλαίμαχους συνταγματολόγους» τον Τσάτσο και τον Κασιμάτη επειδή ... τόλμησαν να αμφισβητήσουν τα παιχνίδια του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Ο
Γιώργος Κασιμάτης την περασμένη εβδομάδα μίλησε για συνταγματική εκτροπή αναφερόμενος στη στάση του ΠΑΣΟΚ που λέει από τώρα ότι θα «θυσιάσει» τον Παπούλια στον «βωμό» των πρόωρων εκλογών , ενώ ο Δημήτρης Τσάτσος στο ίδιο μήκος κύματος ανέφερε πως γίνεται ερμηνευτικός περίγελος μια σοβαρή ρύθμιση του Συντάγματος «όταν ένα κόμμα δηλώσει εκ των προτέρων ότι δεν θα ψηφίσει τον αρχικώς υποδεικνυόμενο από άλλα κόμματα πρόεδρο, για να προκληθούν εκλογές».

Ο καθηγητής Κασιμάτης έχει συνδέσει την πορεία του με τον Ανδρέα Παπανδρέου του οποίου επί σειρά ετών υπήρξε συνεργάτης ενώ ο καθηγητής Τσάτσος ήταν επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1994-1999. Αμφότεροι θεωρούνται κορυφαίοι συνταγματολόγοι και συγκεντρώνουν την αποδοχή του συνόλου του πολιτικού κόσμου, όπως φάνηκε άλλωστε και από τη χθεσινή τοποθέτηση της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ η οποία συμφώνησε με τον Τσάτσο παρότι το ΚΚΕ ουδέποτε ψηφίζει σε Προεδρικές εκλογές.



Η επίθεση που δέχτηκε από τον Παπανδρέου ο καθηγητής Δημήτρης Τσάτσος δεν άρεσε καθόλου στο πνευματικό του παιδί τον Βενιζέλο, ούτε βέβαια και στον Λοβέρδο. Παρότι ο Βενιζέλος τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών, ψάχνει τη ... συνταγματική φόρμουλα ώστε από τη μια μεριά να συντηρήσει στην επικαιρότητα την πρόταση του και από την άλλη να «αδειάσει» τον αρχηγό του.


1 σχόλιο:

Stathis είπε...

Είναι λάθος να αναγνωρίζεις ότι έκανες λάθος;

Το 1999 ο κ.Καραμανλής είχε πει ότι θα προκαλέσει εκλογές μη ψηφίζοντας για πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Μάρτιο του 2000. Ότι δηλαδή κάνει τώρα ο κ.Παπανδρέου. Τότε ο κ.Καραμανλής κατάλαβε ότι έκανε λάθος και τον Δεκέμβρη του ίδιου έτους ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα του κ.Στεφανόπουλου γιατί οι θεσμοί είναι σημαντικότεροι από τις προσωπικές και κομματικές επιθυμίες.

Ο κ.Παπανδρέου έχει το θάρρος να αναγνωρίσει το λάθος του;

Vassilis