Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Το πρόβλημα είναι μπροστά μας


Υπάρχουν πολλά προβλήματα και από πολλές νοσηρές εστίες που δημιουργούν ένα δημόσιο βίο γεμάτο αναθυμιάσεις.

Το ένα θέμα είναι η διαπλοκή και η διαφθορά και δεν αναφέρομαι στους δρόμους του χαμένου χρήματος. Αναφέρομαι στην αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Γιατί όταν κυκλοφορούν αυτά που είναι βεβαιωμένα στις γερμανικές δικαστικές αρχές, αντιλαμβάνεστε ότι μιλάμε για ένα πολιτικό σύστημα που είναι διαβρωμένο και δικτυωμένο στους μηχανισμούς διαπλοκής.

Το άλλο θέμα είναι ότι δεν υπάρχει πλέον αξιοπιστία και ειλικρίνεια στο πολιτικό σύστημα, όταν καλείται να αντιμετωπίσει τα θέματα της διαφθοράς του.
Γι΄αυτό και βλέπετε ότι θεσμοί όπως η Βουλή δεν μπορούν να επιτελέσουν τη συνταγματική τους και θεσμική τους αποστολή, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η πολιτική κρίση

Το πρόβλημα είναι μπροστά μας, μας έχει βγάλει τη γλώσσα και μας κοροϊδεύει. Όσο το πολιτικό σύστημα δε θέλει να αντιμετωπίσει τις αιτίες των σκανδάλων, αυτά θα περιφέρονται και θα λεηλατούν το δημόσιο συμφέρον. Και δε μιλάμε πλέον για κρίση διαδικασιών, αλλά για κρίση περιεχομένου.
Βρισκόμαστε σε μία τραγική και καταστροφική αδυναμία να στεφτούμε και να δράσουμε συλλογικά για να αντιμετωπίσουμε το χάλι του δημοσίου βίου.
Αυτή η τραγική αδυναμία είναι αυτοκαταστροφική.


Δεν υπάρχουν σχόλια: