Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

«Αυτογκόλ» Γιώργου το θέμα Παπούλια

Νέος γύρος εσωστρέφειας έχει ξεσπάσει για τα καλά πλέον στο ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη διαχείριση του θέματος του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κορυφαία στελέχη του Κινήματος δεν κρύβουν, σε κατ' ιδίαν συζητήσεις με δημοσιογράφους τη δυσφορία τους για τον χειρισμό του θέματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς εκτιμούν ότι έδωσε επικοινωνιακή ανάσα στην Κυβέρνηση, καθώς είναι εκείνο που κυριαρχεί στην επικαιρότητα, και όχι τα μέτρα Παπαθανασίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενόχληση υπάρχει και στην πλευρά του Ευάγγελου Βενιζέλου, μετά τις χθεσινές διαρροές περί «εμπλοκής» του κορυφαίου δελφίνου του Κινήματος στις δηλώσεις του Δημήτρη Τσάτσου, επειδή ο κορυφαίος συνταγματολόγος είχε στηρίξει τον πρώην υπουργό στην εσωκομματική δοκιμασία με τον Γιώργο Παπανδρέου, το 2007.

Η πλευρά Βενιζέλου ωστόσο έχει επιλέξει να μην τοποθετηθεί δημοσίως σε αυτή τη χρονική συγκυρία, προκειμένου να μην κατηγορηθεί ότι ρίχνει λάδι στη φωτιά και υπονομεύει τον Γιώργο Παπανδρέου.
πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περί εθνικού συμφέροντος
Προσπερνάμε τάχιστα την αυταπόδεικτη διαπίστωση ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν απόψεις σαν του κ. Ντίνου Ρόβλια, που θεωρούν το Σύνταγμα ένα... τεφτέρι σαν και εκείνο στο οποίο κρατούσαν αρχείο για τα εισρέοντα στο Ταμείο του Κινήματος ποσά. Και ερχόμαστε στην ουσία του πράγματος. Όσο επιβλαβείς για τη Δημοκρατία κι αν είναι απόψεις σαν του κ. Ρόβλια, περισσότερο θανατηφόρες είναι οι συνέπειες του... ιού Jeffry. Να και σε κάτι που έμοιασε στον πατέρα του: Στην ακατανίκητη επιθυμία να καταντούν τους θεσμούς κουρελόχαρτο. Ο νομομαθής κ. Ρόβλιας λοιπόν, μας πληροφόρησε ότι πάνω από το Σύνταγμα βρίσκεται το... εθνικό συμφέρον. Και ποιος ορίζει το εθνικό συμφέρον; Μα φυσικά ο κ. Ρόβλιας και το ΠΑΣΟΚ. Για να μιλήσουμε λοιπόν στη γλώσσα του κ. Ρόβλια και των υπόλοιπων «δημοκρατών» του Κινήματος, το εθνικό συμφέρον επιτάσσει να μην ζήσει η Ελλάδα να δει για Πρωθυπουργό, έναν άνθρωπο που κάνει τον Τομ Χανκς στην ερμηνεία του Φόρεστ Γκαμπ να μοιάζει ηθοποιός συνοικιακής σκηνής. Που πέφτει από το ποδήλατο και γκρεμοτσακίζεται. Που κοντεύει να πνιγεί, κάνοντας κανό στο Αιγαίο. Ευτυχώς που υπάρχουν στελέχη σαν τον κ. Ρόβλια για να μας θυμίζουν... τι είναι το ΠΑΣΟΚ. Που ως φονικός για την Ελλάδα ιός, προϋπήρξε του ιού της νέας γρίπης.

Stathis είπε...

Είναι λάθος να αναγνωρίζεις ότι έκανες λάθος;

Το 1999 ο κ.Καραμανλής είχε πει ότι θα προκαλέσει εκλογές μη ψηφίζοντας για πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Μάρτιο του 2000. Ότι δηλαδή κάνει τώρα ο κ.Παπανδρέου. Τότε ο κ.Καραμανλής κατάλαβε ότι έκανε λάθος και τον Δεκέμβρη του ίδιου έτους ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα του κ.Στεφανόπουλου γιατί οι θεσμοί είναι σημαντικότεροι από τις προσωπικές και κομματικές επιθυμίες.

Ο κ.Παπανδρέου έχει το θάρρος να αναγνωρίσει το λάθος του;

Vassilis