Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Μεγάλη Δημοσκόπηση: Μπακογιάννη και Κουβέλης αλλάζουν το πολιτικό σκηνικό

- Αδύνατη η αυτοδυναμία
- Δυσθεώρητα ποσοστά για δυο κόμματα που δεν έχουν ακόμα δημιουργηθεί
- Αναγκαία αλλά άδικα τα μέτρα για το ασφαλιστικό
- Καταδίκη στους αποκλεισμούς λιμανιών

Οι συγκλονιστικές εξελίξεις και οι ανατροπές που γίνονται στην χώρα κάνουν τους πολίτες να αναζητούν κάτι καινούριο από το οποίο θα μπορέσουν να κρατηθούν αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Σημειώνεται οτι το Newsit ζήτησε από την Alco να συμπεριλάβει για πρώτη φορά σε ξεχωριστή ερώτηση πως θα ψήφιζαν οι πολίτες για δυο κόμματα που κυοφορούνται.

Ετσι, δυο κυοφορούμενοι κομματικοί σχηματισμοί που ακόμα δεν έχουν αναγγελθεί  επισήμως, αυτός της Ντόρας Μπακογιάννη και αυτός του Φώτη Κουβέλη, συγκεντρώνουν υψηλότατα δημοσκοπικά ποσοστά.
Η Ντόρα Μπακογιάννη φτάνει το 9,1% με τη ΝΔ να βρίσκεται στο 12,7% και ο Φώτης Κουβέλης το 5,9% με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 1,4%.

Αξίζει να σημειωθεί οτι ακόμα και αν δεν κατέβουν στις εκλογές νέα κόμματα, τα υπάρχοντα, όπως φαίνεται σε άλλο πίνακα της δημοσκόπησης, σημειώνουν τα ιστορικότερα χαμηλά ...
τους.

'Οπως και νάχει τα κόμματα εξουσίας "πληρώνουν" την κρίση αλλά δεν μένουν αλώβητα και τα μικρότερα κόμματα με πολύ χαμηλά ποσοστά (ΚΚΕ 7,2%) ή εξαιρετικά χαμηλά (ΣΥΡΙΖΑ 1,4%).

Τα κυοφορούμενα κόμματα της κας Μπακογιάννη και του κ. Κουβέλη αν διαβάσει κανείς τις κάρτες με την προέλευση των εν δυνάμει ψηφοφόρων τους θα διαπιστώσει οτι "σπάνε" τις κάθετες κομματικές δομές.
Για παράδειγμα ο κ. Κουβέλης εμφανίζεται να παίρνει σημαντικό ποσοστό από το ΛΑΟΣ.

Οι πολίτες θεωρούν αναγκαία αλλά άδικα τα μέτρα για το ασφαλιστικό και δεν εμφανίζονται καθόλου ικανοποιημένοι από την απόδοση τόσο του πρωθυπουργού, όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για την οικονομική κρίση, δεν θεωρούν απίθανη την χρεοκοπία.

Αξιοσημείωτο είναι οτι σχεδόν η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτωμενων απορρίπτει κινητοποιήσεις όπως οι αποκλεισμοί λιμανιών.

'Ολο αυτό δεν αποτελεί αποτέλεσμα εκλογών αλλά αποτυπώνει την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών.

Η έρευνα έγινε τηλεφωνικά σε 1.000 άτομα από τις 23 έως τις 24 Ιουνίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 
newsit.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μ΄αυτό το πλευρό να κοιμάται και η κα Μητσοτάκη και ο κ.Κουβέλης.
Εχουν το θάρρος να κατέβουν κάτω στο πεζοδρόμιο; Ιδίως η κα Μητσοτάκη. Ιδίως τώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το σκάνδαλο Ζήμενς.

Ας κατέβουν στον κόσμο να δούν τί λέει και για τον κ. Κουβέλη , ιδιαίτερα δε για την κα Μητσοτάκη. Πάνε οι εποχές που χειραγωγείτο η κοινή γνώμη από την τηλεόραση. Τέλειωσαν και οι παραπάνω και άλλοι πολλοί που ψήφισαν το επαίσχυντο Μνημόνιο. Ιδίως η κα Μητσοτάκη.....

Ανώνυμος είπε...

Μήπως θυμάστε τα ποσοστά που κατέγραφε ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά την εκλογή Τσίπρα;