Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις....

...με ολονύκτιες διεργασίες!



Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις πριν από το καλοκαίρι, προκαλούν η δημοσιονομική κρίση και οι χειρισμοί της κυβέρνησης που όχι μόνο δεν κατάφερε να την αντιμετωπίσει αλλά έστειλε την Ελλάδα στην αγκαλιά της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα επιτελεία του Βενιζέλου και της Κατσέλη πραγματοποιούνται πυρετώδεις διεργασίες τα τελευταία εικοσιτετράωρα ενώ ανάλογες συζητήσεις γίνονται στη Ρηγίλλης και στον κύκλο της Ντόρας Μπακογιάννη
Το σύστημα δοκιμάζει τις τελευταίες του αντοχές και αν αποφασιστεί η λήψη πρόσθετων και σκληρότερων μέτρων από την Ε.Ε. , σήμερα και αύριο, τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. 
Ο Σαμαράς αναφέρει δημόσια και ιδιωτικά ότι δεν συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ, ο Παπανδρέου σκέφτεται την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής με τη σύσταση Εξεταστικής για την οικονομία προκειμένου να βρεθούν δύο - τρία εξιλαστήρια θύματα (Αλογοσκούφης κτλ ) ώστε να αποσυμπιεστεί η κατάσταση και οι συνδικαλιστές αρχίζουν να αναθεωρούν τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση. 
«Είναι αδύνατον να συγκρατήσουμε το κύμα της οργής αν αποφασιστούν απολύσεις στο Δημόσιο και περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων» ανέφεραν πρόσφατα στον Πάγκαλο. 
Οι Γερμανοί στο Eurogroup το βράδυ της Καθαρής Δευτέρας, πρότειναν ευθέως περαιτέρω περιορισμό των ανελαστικών δαπανών που διαμορφώνουν κατά 75% τον δείκτη του Ελλείμματος . Και οι δαπάνες αυτές αφορούν μισθούς και συντάξεις.
Parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: