Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

"Ανεβαίνει" ο Καρχιμάκης, "καμμένο χαρτί" η Μπατζελή


Την ώρα που η Κατερίνα Μπατζελή δεν προλαβαίνει να μετράει εχθρούς στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ, ο Μιχάλης Καρχιμάκης ακολουθεί την αντίστροφη διαδρομή.
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έχει καταφέρει να διατηρηθεί εκτός κρίσης, χωρίς να αδειάζει την προϊσταμένη του Υπουργό.
Η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή φαίνεται ότι θα πληρώσει το μάρμαρο για την πρώτη σοβαρή κρίση με κοινωνική ομάδα που αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση Παπανδρέου, μετά τα μπλόκα των αγροτών σε όλη τη χώρα, και τους αποκλεισμούς εθνικών οδών.
Σύμφωνα με πληροφορίες  συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου διαπιστώνουν με προφανή απογοήτευση ότι η εκ Βρυξελλών Υπουργός δεν κατάφερε να διαχειριστεί με ορθότητα το αγροτικό ζήτημα.
Και μπορεί να έχει δοθεί εντολή από το πρωθυπουργικό γραφείο σε ...
όλους τους βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν δημοσίως την κα Μπατζελή, το βέβαιο ωστόσο είναι ότι τα πολιτικά φτερά της έχουν κοπεί.
Η κα Μπατζελή αποτελούσε ένα από τα στοιχήματα του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς ο Πρωθυπουργός εκτιμούσε ιδιαίτερα τις ικανότητές της, και πίστευε ότι σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή παιδεία της, θα μπορούσε να αναλάβει μελλοντικά και άλλα, σημαντικότερα αξιώματα στην Κυβέρνησή του. Μετά το σημερινό «τσαλάκωμά» της όμως, τα σχέδια αυτά πάνε περίπατο.
 Την ίδια ώρα, η συνθετική στάση του Μιχάλη Καχριμάκη, τον έχει καταστήσει φερέγγυο συνομιλητή των αγροτοσυνδικαλιστών οι οποίοι πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, ενώ του έχει επιτρέψει να κερδίσει περαιτέρω πόντους και στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Ο Μιχάλης Καρχιμάκης άλλωστε υπήρξε διαχρονικά δημοφιλής, καθώς στα δύσκολα χρόνια της αντιπολίτευσης ήταν από τους πλέον δραστήριους, και κατάφερε να συγκροτήσει ένα δίκτυο πληροφοριών από όλη τη χώρα, ώστε να συλλέγει και εν συνεχεία να δημοσιοποιεί στοιχεία για σκανδαλώδεις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονταν στελέχη της ΝΔ.
παραπολιτικά


Δεν υπάρχουν σχόλια: