Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Οι απελπισμένοι «γαλάζιοι» ψηφοφόροι είναι ο αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας!


Απομένουν λίγες μέρες ως την κρίσιμη Κυριακή των Ευρωεκλογών. Ο πολίτης που επέλεξε τη Νέα Δημοκρατία να κυβερνά τη πατρίδα έχει ακόμη λίγο χρόνο να λάβει σωστές και όχι παρορμητικές αποφάσεις.


Τον βλέπουμε να τιμωρεί ανηλεώς εδώ και μήνες στις δημοσκοπήσεις την ηγεσία της παράταξής του με 2,5 έως 7 μονάδες κάτω από το ΠΑΣΟΚ. Να απειλεί με θεαματική αποχή. Να κρατά όμως και μια «πισινή» βγάζοντας μονίμως τον Καραμανλή «καταλληλότερο»…


Τα περίφημα ΜΜΕ παρουσιάζουν, την ηγεσία της παράταξης «κουρασμένη» και αυτή με μία σθεναρή προσπάθεια να ανατρέπει τις «περίφημες δημοσκοπήσεις», μειώνοντας την διαφορά σημαντικά…και έπεται συνέχεια! Στόχος των ΜΜΕ είναι να αποδομήσουν τον Καραμανλή, το πιο ισχυρό χαρτί της παράταξης μας.


Η οργή του πολίτη που επέλεξε πριν 19 μήνες την Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, στράφηκε ακόμη και εναντίον τού ίδιου του αρχηγού της παράταξης (που έδωσε με επιτυχία εχθές την τηλεοπτική μάχη του με τους 4 αντιπάλους του). Του πλέον σοβαρού και συγκροτημένου πολιτικού αρχηγού που διαθέτει η χώρα! Αν συνδυάσουμε την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και το επίπεδο των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών που διαθέτουμε, η επιλογή Καραμανλή αποτελεί μονόδρομο!



Του καταλόγισε ότι δεν πήρε έγκαιρα τη σκούπα να σαρώσει όλους εκείνους (και εκείνες) που ήσαν μπλεγμένοι σε σκάνδαλα, σε απάτες, σε αμαρτωλό πλουτισμό. Και ότι δεν «κλάδεψε» μερικά από τα επιδεικτικά «μπουμπούκια» της πιο πλούσιας Βουλής όλων των εποχών.


Αντί αυτού ο Καραμανλής, ευθύς και έντιμος καθώς είναι, πήρε επάνω του το κόστος όλων των σφαλμάτων. Και σε μια ύστατη, όσο και αργοπορημένη, υπερπροσπάθεια, ώθησε τους επίλεκτους υπουργούς του (υπό την πίεση και της Ε.Ε.) να κάνουν μέσα σε λίγες εβδομάδες όσα όφειλαν να έχουν κάνει πολύ πριν.

Μόνο που και αυτά τα φρέσκα επιτεύγματα, οι λεβέντες του Μαξίμου δεν έμαθαν να τα προβάλλουν. Αρκούνται να καβγαδίζουν με τους «πράσινους» στα «παράθυρα» πότε για τα «παπαγαλάκια» και πότε για τους «βαρβάρους», λες και ο επικίνδυνος αντίπαλός τους είναι το ΠΑΣΟΚ. Αμ δεν είναι…


Αντίπαλός τους είναι μέχρι στιγμής ο οργισμένος κόσμος της παράταξης. Είναι οι απελπισμένοι «γαλάζιοι» ψηφοφόροι.


Οι πολίτες αυτοί έχουν σήμερα χρέος να σκεφθούν ψυχρά, υπολογιστικά, ρεαλιστικά. Να πεισθούν ότι η αποχή δεν βγάζει πουθενά, υποκρύπτει πολιτικό χάος, είναι ΦΥΓΗ που δεν ταιριάζει σε φιλελεύθερους πολίτες, όταν μάλιστα η παράταξή τους υπό τον αγωνιστή πρωθυπουργό (που παλεύει κάτω από το βάρος των προβλημάτων της χώρας μας) έχει στο ενεργητικό της ως κορυφαίο επίτευγμα την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ ακριβώς πριν από 30 χρόνια.


Έχουμε χρέος να αγωνισθούμε, το οφείλουμε στην Ιστορία των μεγάλων επιλογών της Ελλάδος και της παράταξης μας, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι μέχρι σήμερα μεγάλες επιλογές της χώρας μας ήταν όλες επιλογές της παράταξης μας, όταν κάποιοι άλλοι τις πολεμούσαν και απουσίαζαν. Αλλά και στον ιδρυτή, τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, που χωρίς αυτόν δεν θα ήμασταν στη ΕΕ, από το 1979!



Στάθης Σαραφόπουλος


Οικονομολόγος, Πρ. Βουλευτής Δράμας


http://emprosdrama.blogspot.com/

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙΣ

Μετά τη τραγική Συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, ένας από τους πιο βαρετούς άνθρωπος που γεννήθηκαν ποτέ στη γή κατάφερε να ρεζιλευτεί ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

Το debate ήταν η πολιτική ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ για τον πιο άχρωμο, άοσμο, ξενέρωτο αρλουμπολόγο στην ιστορία της ελληνικής πολιτικής ζωής.

Ήταν, με μεγάλη διαφορά, ο χειρότερος ομιλητής από τους πέντε.

Από πατάτα σε πατάτα αυτό το παιδί.

Αυτή τη φορά ο ΑΡΧΙΠΑΠΑΓΑΛΟΣ δεν μας έπαιξε 3.698 φορές την κασέτα για το πώς ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ο λαός (τα γνωστά αδικία, ανέχεια, ατιμωρησία, απογοήτευση και γενικώς όλα τα εις άλφα-στερητικό ουσιαστικά της Ελληνικής γλώσσας).

Ακόμη και ο πιο καλοπροαίρετος άνθρωπος κατάλαβε ότι, παρόλα τα εντατικά φροντιστήρια και τους επαγγελματίες επικοινωνιολόγους, η διανοητική του κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

Αρλούμπες, αφηρημένες έννοιες, ευχολόγια, καινούργιοι κόσμοι, ανακολουθίες, νέα οράματα, άστα να πάνε. Ούτε στα καφενεία των συνταξιούχων δεν λέγονται τόσες κουβέντες του αέρα.

Επίσης, από την τρικυμία που έχει στο κρανίο ξέχασε το ποιηματάκι: «ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ»

Επειδή όμως η κασέτα της βλακείας συνεχίζει να παίζει εγώ του υπενθυμίζω ότι : “ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ».

Γιωργάκη, αφού δεν άλλαξες, δεν μπορείς να πάς ούτε μπροστά ούτε πίσω.

Πάς κάτω αγοράκι και γρήγορα!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΟΣΤΑ 2% Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ.

Μετά τα φιάσκα του Γιωργάκη στο debate και το Ζάππειο αλλά και την απομυθοποίηση των οικολόγων που θέλουν να ονομάζονται τα Σκόπια Μακεδονία, άλλαξε εντελώς ο χάρτης των δημοσκοπήσεων.

Με 70% συσπείρωση η ΝΔ περνάει μπροστά και τελειώνουν τα ψέμματα.

Αντίθετα στο πασόκ η απογοήτευση έχει ακουμπήσει την απελπισία. Το mega, o αντέννα, ο σκάϊ και ο άλτερ τόχουν ρίξει στα γνωστά (σούπα, όλοι ίδιοι είναι, κλπ) και προσπαθούν, έστω και την ύστατη στιγμή να συνεφέρουν τους οπαδούς τους παΣΟΚ από το ΣΟΚ.

Άντε να δώ Γιωργάκη πίσω από ποιά γωνία θα πάς να κρύβεσαι μετά τις ευρωεκλογές.

Θα σε φάνε ζωντανό εκεί στην Ιπποκράτους.

Και πολύ άντεξαν, εδώ που τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε Σταθη ωραια ηφωτογραφια οταν ησουν νεος κ βουλευτης αδικεις τον εαυτο σου γιατι σημερα κατα την ταπεινη μου αποψη εισαι πιο ωραιος κ πιο ωριμος!!!

Ανώνυμος είπε...

Kε Σαραφόπουλε έχεις δίκιο στα περισσότερα απο αυτά που γράφεις βασικά συμφωνώ στην φράση σου οτι αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας δέν είναι το ΠΑΣΟΚ παρά οι οργισμένοι Νεοδημοκράτες απο την εχθρική συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι τους.
Κάνεις όμως και εσύ ένα τεράστιο λάθος απαλλάσεις τον Καραμανλή απο τις ευθύνες του, και οι δικές του είναι τεράστιες μήν πώ οι μεγαλύτερες. Καταλαβαίνω τους συναισθηματικούς λόγους που έχεις με τον Καραμανλή λόγω μακεδονικής καταγωγής και τεράστιας αγάπης στον θείο, αλλά ο συγκεκριμένος Καραμανλής αποδείχτηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων, της θέσης που του εμπιστεύτηκε ο λαός, του ονόματος του και ανάξιος συνεχιστής του θείου του κάτι που πρέπει να αποκτήστε και εσείς οι Καραμανλικοί κάποια στιγμή το θάρρος να ομολογήσετε.
Το να λέει συνέχεια την φράση αναλαμβάνω τις ευθύνες μου χωρίς να κάνει το παραμικρό να αλλάξει κάτι δέν μου λέει τίποτα, το πρόβλημα στην Νέα Δημοκρατία θα λυθεί μονάχα με την αλλαγή αρχηγού.

Ανώνυμος είπε...

Οι κυριώτεροι λόγοι που μάλλον δεν θα ξαναψηφιστεί η ΝΔ είναι.

1. Ψέυτικη υπόσχεση για ανοιχτές πόρτες και επίλυση δίκαιων αιτημάτων ή αδικιών που έγιναν από τη μακρόχρονη εξουσία τπυ ΠΑΣΟΚ.

2. Αλαζονία και τεμπελιά υπουργών.

3. Προσεταιρισμός στα πλαίσια μιας ακατανόητης "εργασιακής ειρήνης" των πασόκων και κάθε είδους λαμογίων και απόρριψη της "επανίδρυσης" του κράτους.

4. Φοβία απέναντι στους ΣΥΡΙΖΑίους και τους κάθε είδους προδότες συνοδοιπόρους τους, στους καταστροφείς αναρχικούς, στους προστάτες των λαθρομεταναστών και σε κάθε ανθελληνικό στοιχείο.

5. Ατιμωρησία των πολιτικών και αποκλειστική δίωξη μόνο λοιπών εμπλεκομένων με τα σκάνδαλα.

6. ... και πάρα πολλά άλλα.

Η ψήφος ανοχής δόθηκε το 2007. Αν δεν αλλάξει νοοτροπία η κυβέρνηση και έστω όψιμα δεν υλοποιήσει τα υπεσχεμένα, θα πάθει τέτοια πανωλεθρία που θα δικαιωθεί ο "Ζούγκλας", ότι μετά τις προσεχείς εκλογές οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις θα είναι ο ΛΑΟΣ και το ΠΑΣΟΚ.