Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Μήνυμα συστράτευσης έστειλε ο Καραμανλής

Δριμεία επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, με αιχμή την οικονομία και την αντιμετώπιση της κρίσης, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον Ασπρόπυργο, στέλνοντας μήνυμα συστράτευσης. Εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η κυβέρνηση θα καταφέρει να οδηγήσει την Ελλάδα στους νικητές της παγκόσμιας κρίσης, ανέπτυξε εκ νέου τους άξονες του σχεδίου για έξοδο από αυτή και εξαπέλυσε βολές κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ανευθυνότητα και βουλιμία για εξουσία.

Όπως ανέφερε, αν και επιδίωξε την επίτευξη μιας ελάχιστης συμφωνίας όλων των πολιτικών δυνάμεων, το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε - και αρνείται - να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη. «Αρνείται να πάρει θέση για τα κρίσιμα ζητήματα του τόπου. Αρνείται να αλλάξει την πεπατημένη της αντιδραστικότητας - του "όχι" σε όλα» πρόσθεσε. Υποστήριξε μάλιστα πως «δεν είδε στην κρίση τίποτε άλλο, παρά μόνο μια ευκαιρία κομματικής εκμετάλλευσης».

Ασκώντας εκ νέου δριμεία κριτική για την οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε επί κυβέρνησεων ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για παιχνίδι της ακοστολόγητης πλειοδοσίας: «Υπόσχεται τα πάντα στους πάντες. Ποτέ δεν λέει όμως ποιες λύσεις προτείνει. Ποτέ δεν λέει από πού θα βρει τους αναγκαίους πόρους».


Σε αντιδιαστολή, αφού σημείωσε πως η διεθνής οικονομική κρίση απαιτεί υπευθυνότητα, αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, διαβεβαίωσε πως η επιλογή της κυβέρνησης είναι αυτή της πολιτικής και κοινωνικής ευθύνης.


Παρακολουθείστε το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια: