Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Συγχώνευση-κατάργηση φορέων του Δημοσίου

Περιλαμβάνει τη συγχώνευση-κατάργηση 255 φορέων από τους 620 που εξετάστηκαν μέχρι σήμερα, και θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο ...
Στη συγχώνευση-κατάργηση φορέων του Δημοσίου προχωρά η κυβέρνηση με στόχο την εξοικονόμηση πόρων. Όπως είπε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, οι συγχωνεύσεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέσε στο επόμενο τετράμηνο. Το σχέδιο για τη συγχώνευση των φορεών παρουσιάστηκε σήμερα στη Διυπουργική Οικονομική Επιτροπή, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό.

Περιλαμβάνει τη συγχώνευση-κατάργηση 255 φορέων από τους 620 που εξετάστηκαν μέχρι σήμερα, και όπως ανέφερε ο κ. Παπαθανασίου, οι συγχωνεύσεις αυτές θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο τετράμηνο, ενώ συνεχίζεται και η εξέταση των υπόλοιπων φορέων.


Η κυβέρνηση, είπε ο κ. Παπαθανασίου, υλοποιεί ένα πρόγραμμα, το οποίο είναι πάρα πολύ απαιτητικό, αλλά σίγουρα αναγκαίο, όχι μόνο για την εξοικονόμηση πόρων, αλλά και για την αποτελεσματικότερη και πιο ευέλικτη λειτουργία του κράτους.


Ερωτηθείς πόσα χρήματα θα εξοικονομηθούν, ο υπουργός παρέπεμψε σε ανακοινώσεις που θα γίνουν από τη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης.


Υπενθυμίζεται πως το σχέδιο περιλαμβάνεται στις δώδεκα δράσεις που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός για τη μείωση των δημοσίων δαπανών.



Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος διαβεβαίωσε για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. «Δεν θα υπάρξουν περιπτώσεις που άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους» σημείωσε χαρακτηριστικά.

http://www.parapolitika.gr/el/

Δεν υπάρχουν σχόλια: