Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Η αθλιότητα του αιτήματος της ΕΝΑΕ για διπλή σύνταξη των νομαρχών!


enae_-logoΣτη σημερινή εποχή που ζούμε την κορύφωση της οικονομικής κρίσης, στην σημερινή Ελλάδα των αυτοκτονιών επιχειρηματιών και ανέργων εξαιτίας των μεγάλων οικονομικών χρεών, σε αυτήν την τραγική περίοδο όπου παγώνουν οι μισθοί, ελαττώνονται οι ώρες εργασίας και ο καθημερινός αγώνας για το μεροκάματο έχει μετατραπεί σε έναν προσωπικό Γολγοθά για την εργατική τάξη στην Ελλάδα, σε αυτήν την Ελλάδα, οι εκλεγμένοι νομάρχες μας, οι εκλεγμένοι νομαρχιακοί μας σύμβουλοι, ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΔΙΠΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗ, με την προυπόθεση να έχουν συμπληρώσει δυο τετραετίες!!!
Διάβασα τυχαία προχθές τις αποφάσεις του 13 Συνεδρίου της ΕΝΑΕ και δεν πίστευα στα μάτια μου από το ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΩΝ ΜΑΣ!
Το μόνο που κοιτάνε είναι η τσέπη τους και δυστυχώς ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!
Ειδικά το επιχείρημα που χρησιμοποιούν για την απίστευτη αυτή διεκδίκηση, είναι το λιγότερο ….ΦΑΙΔΡΟ:
Για μια ισότιμη αντιμετώπιση του συνταξιοδοτικού καθεστώτος των Νομαρχών σε σχέση με τους Δημάρχους και Προέδρους Κοινοτήτων προτείνουμε:
-Να τροποποιηθεί η διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 9 του Ν. 2703/1999, με την οποία προστέθηκε η παρ. 11 στο άρθρο 1 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων ως ακολούθως:
α) Όσοι διετέλεσαν ή διατελούν Νομάρχες ή Πρόεδροι Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, ή Έπαρχοι από 1η Ιανουαρίου 1995 και εφεξής, εφόσον συμπλήρωσαν ή συμπληρώσουν οκταετή θητεία στις θέσεις αυτές ανεξάρτητα από τη χορήγηση ή όχι άλλης σύνταξης από το δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα, εάν συμπλήρωσαν τουλάχιστον μία τετραετία στη θέση Νομάρχη ή Προέδρου Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και το υπόλοιπο διάστημα συμπλήρωσης της οκταετίας διετέλεσαν Νομαρχιακοί Σύμβουλοι ή Δήμαρχοι, ή Βουλευτές, ή Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων ή Περιφερειών θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.
β) Νομαρχιακοί Σύμβουλοι με τρεις θητείες, δικαιούνται χορηγίας που θα είναι ίση με το 30% της χορηγίας του Νομάρχη, προσαυξανόμενη για κάθε επί πλέον τετραετία σε ποσοστό 10%.
β) Δημόσιοι υπάλληλοι, πολιτικοί και στρατιωτικοί, οι οποίοι έχουν χρόνο θητείας αιρετού Νομάρχη μπορούν να ζητήσουν, με αίτησή τους, την προσμέτρηση ή προσαύξηση του χρόνου αυτού. Το ποσό της σύνταξής τους προσαυξάνεται με 1/25 των μηνιαίων εξόδων παράστασης για κάθε 2 έτη συντάξιμης υπηρεσίας, και σε περίπτωση που μετά τη διετία συμπληρώνεται χρόνος ίσος με 1 έτος τουλάχιστον, τότε η προσαύξηση να ισούται με 33% της προσαύξησης της πλήρους διετίας.
Θαυμάστε το θράσος αυτών των ανθρώπων !
Τρομάξτε με την απίστευτη κυνικότητα του γελοίου επιχειρήματος που χρησιμοποιούν!
Μα σε τέτοιες περιπτώσεις ΠΡΩΤΑΦΑΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΕΚΤΙΝΟΝΤΑΙ αγαπητοί μου ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!
Αντί να ζητήσετε να καταργηθεί ο ΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΩΣ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΕΣ, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ;

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ!

Αναστάσιος Καζαντζίδης
Εκπαιδευτικός-αρθρογράφος

http://www.epikairo.gr/?p=20930#more-20930

Δεν υπάρχουν σχόλια: