Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Νεκρή η Ισραηλινογερμανή Σάνι Λουκ - Προχωρά η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα - Πεζοναύτες των ΗΠΑ στη Μεσόγειο

Στο μεταξύ, ισραηλινά τανκς προωθούνται στην κεντρική οδική αρτηρία που διατρέχει την Λωρίδα της Γάζας από βορρά προς νότο, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων...
Οι τρομοκράτες της Χαμάς αποκεφάλισαν τη Σάνι Λουκ - «Αυτά τα βάρβαρα σαδιστικά ζώα της έκοψαν το κεφάλι»...
Επί τρεις εβδομάδες η οικογένεια της 22χρονης Σάνι Λουκ ήλπιζε ότι η αγαπημένη τους κόρη και αδελφή ήταν ακόμη ζωντανή. Αγνοούνταν από τις 7 Οκτωβρίου, από το Ισραήλ.
Σήμερα όμως επιβεβαίωσαν αυτό που σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν να πιστέψουν, ότι δηλαδή η 22χρονη Σάνι Λουκ είναι νεκρή. Η μητέρα της Ricarda και η αδελφή της Adi ανακοίνωσαν ότι η νεαρή Γερμανοϊσραηλινή δολοφονήθηκε από τη Χαμάς.

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Yitzchak Herzog σε συνέντευξή του στην Bild έδωσε λεπτομέρειες για τον φρικτό θάνατο που βρήκε η νεαρή.

«Αυτά τα ζώα τής έκοψαν το κεφάλι»

«Λυπάμαι ειλικρινά που σας ενημερώνω ότι λάβαμε τώρα την είδηση πως η Σάνι Λουκ έχει επιβεβαιωθεί ότι δολοφονήθηκε και είναι νεκρή. Βρέθηκε το κρανίο της», δήλωσε ο πρόεδρος Herzog.
«Αυτό σημαίνει πως αυτά τα βάρβαρα, σαδιστικά ζώα απλά έκοψαν το κεφάλι της, καθώς επετίθεντο, βασάνιζαν και σκότωναν Ισραηλινούς. Είναι μια μεγάλη τραγωδία και εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά της».
Μόλις τώρα μπόρεσαν να αναγνωρίσουν τη σορό της Σάνι Λουκ, συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Ισραήλ. Η ταυτοποίηση άλλων 40 πτωμάτων εκκρεμεί ακόμη, είπε, καθώς οι άνθρωποι κακοποιήθηκαν, κάηκαν ή διαμελίστηκαν με τους πιο φρικτούς τρόπους.

«Αυτό που είδαμε στα σύνορα μεταξύ Γάζας και Ισραήλ υπερβαίνει κατά πολύ ένα πογκρόμ. Είδαμε ένα σφαγείο», δήλωσε ο Herzog, προσθέτοντας: «Είδαμε αίμα να ρέει στους δρόμους. Είδαμε τις πιο φρικτές τραγωδίες που μπορεί κανείς να φανταστεί».

Ο Σάνι Λουκ απήχθη από το μουσικό φεστιβάλ που μετατράπηκε σε σφαγείο όταν οι ένοπλοι της Χαμάς εισέβαλαν το πρωί της 7ης Οκτωβρίου και άρχισαν να δολοφονούν αδιακρίτως νεαρούς που διασκέδαζαν.

Την ίδια μέρα δημοσιεύτηκε ένα βίντεο που έδειχνε το σώμα της Σάνι. Ήταν ξαπλωμένη στο πίσω μέρος ενός φορτηγού, βαριά τραυματισμένη. Γύρω της ένας όχλος που επευφημούσε για την απαγωγή της, την έφτυνε και τη χτυπούσε.

Παρά το φρικτό αυτό υλικό, η οικογένειά της συνέχισε να ελπίζει ότι η Σάνι μπορεί να ήταν ακόμα ζωντανή. Η μητέρα της Ρικάρντα, ειδικότερα, δεν εγκατέλειψε την κόρη της και απαίτησε την απελευθέρωσή της. Ωστόσο, σήμερα τα νέα ήταν τραγικά για την 22χρονη απαχθείσα.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δηλώνουν ότι η χερσαία επιχείρησή στη Λωρίδα της Γάζας προχωράει, ενώ αρκετές τρομοκρατικές ομάδες έχουν αναχαιτιστεί καθώς και αρκετοί επικεφαλής της Χαμάς έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες ώρες, όπως αναφέρουν οι Times of Israel.

Ειδικότερα, οι χερσαίες δυνάμεις κατηύθυναν μαχητικά ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας να πλήξουν τους τρομοκρατικούς πυρήνες και να σκοτώσουν τα μέλη τους.

Οι δυνάμεις κατεδάφισαν επίσης θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών κατευθυνόμενων πυραύλων και ρουκετών, καθώς και άλλες υποδομές που ανήκουν στη Χαμάς. Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι οι χερσαίες δυνάμεις και η αεροπορία σκότωσαν επίσης σήμερα αρκετούς διοικητές των τρομοκρατών.

Μεταξύ αυτών είναι ο επικεφαλής των ναυτικών δυνάμεων της τρομοκρατικής οργάνωσης στην κεντρική Γάζα, Μοχάμεντ Σαφάντι, ο επικεφαλής της συστοιχίας αντιαρματικών κατευθυνόμενων πυραύλων της Χαμάς στην Τούφα, Μουμέν Χιτζάζι, και ο Μοχάμεντ Αουνταλάχ, ανώτερο στέλεχος της Χαμάς που εμπλέκεται στην κατασκευή όπλων.

Συνολικά, οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν 600 στόχους της Χαμάς ,κατά τη διάρκεια της χερσαίας επιχείρησης τη νύχτα, στη «δεύτερη φάση» του πολέμου ανάμεσα στο Ισραλ και τους τρομοκράτες της Χαμάς, όπως αναφέρουν οι Times of Israel. Στους στόχους συμπεριλαμβάνονται χώροι αποθήκευσης όπλων, κρησφύγετων και χώρων συγκέντρωσης, οι IDF εξουδετέρωσαν επίσης δεκάδες μέλη της Χαμάς, ενώ, κατά τις μετακινήσεις τους τη νύχτα οι τηλεπικοινωνίες στη Γάζα διακόπηκαν.  

 

Εικόνες με άρματα μάχης έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός, και με στρατιώτες να υψώνουν τη σημαία του Ισραήλ στο έδαφος της Γάζας. Μπουλντόζες ανοίγουν δρόμους στη Λωρίδα της Γάζας και σε άλλες εικονίζονται άρματα Merkava, συνοδευόμενα από πεζικάριους.

 

Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, ανάμεσα στο Ισραήλ και τους τρομοκράτες της Χαμάς, μπαίνει πλέον στην τέταρτη εβδομάδα. Ενώ, ο Ισραηλινός ΥΠΟΙΚ «παγώνει» τα κονδύλια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Χαμάς.

Το απόγευμα, πρόκειται να συνεδριάσει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με θέμα τη χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα και την ανθρωπιστική δυσπραγία των Παλαιστινίων εκεί, κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αναφέρουν οι Times of Israel.

Πηγή φωτ.: Shutterstock

Οι ΗΠΑ πλέον προειδοποιούν ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος επέκτασης των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και τον Μπάιντεν να ζητά να αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Μπάιντεν τόνισε ότι είναι αναγκαίο το Ισραήλ να υπερασπιστεί τους πολίτες του από την τρομοκρατία, με τρόπο ώστε να προστατεύονται οι άμαχοι.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Κυριακή, το Ισραήλ συνέχισε να πολιορκεί τη Λωρίδα της Γάζας και απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς τους αμάχους του Παλαιστινιακού θύλακα να εγκαταλείψουν την περιοχή. Ειδικότερα, το βράδυ της Κυριακής, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι η έκκλησή του προς τους Παλαιστίνιους της Πόλης της Γάζας να εκκενώσουν την πόλη κατευθυνόμενοι προς τα νότια είναι πλέον «επείγουσα».

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες καλούμε τους κατοίκους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας και της Πόλης της Γάζας να μετεγκατασταθούν προσωρινά στα νότια. Η μετακίνηση προς τα νότια γίνεται για την προσωπική τους ασφάλεια», ανέφερε την Κυριακή ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Πρόκειται για επείγουσα έκκληση», είπε ο Χαγκάρι επιβεβαιώνοντας ότι ο αριθμός των ομήρων από τη Χαμάς στην επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος ανήλθε στους 239.

 

 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου των IDF, Υποστράτηγο Ράφι Μίλο, ο συνεχιζόμενος πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας μπορεί να διαρκέσει μήνες και «η οικονομία θα χρειαστεί τελικά να ανοίξει ξανά, ακόμη και κατά τη διάρκεια των μαχών».

ΟΗΕ: Περισσότερα από 30 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθαν χθες στη Λωρίδα της Γάζας 

Τριάντα τρία φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας εισήλθαν χθες Κυριακή στη Λωρίδα της Γάζας μέσω του περάσματος της Ράφας, στα σύνορα με την Αίγυπτο, επεσήμανε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικής Βοήθειας του ΟΗΕ (Ocha).

Πρόκειται για το μεγαλύτερο κομβόι που έχει καταφέρει να εισέλθει μέχρι στιγμής στον παλαιστινιακό θύλακα, στον οποίο το Ισραήλ έχει επιβάλει πλήρη πολιορκία, από τις 21 Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησε να παραδίδεται ανθρωπιστική βοήθεια, σημείωσε το Ocha.

«Αν και αυτή η αύξηση είναι καλοδεχούμενη, ένας πολύ μεγαλύτερος όγκος βοήθειας είναι απαραίτητος σε τακτική βάση προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα επιδείνωση της καταστροφικής ανθρωπιστικής κατάστασης, περιλαμβανομένων των ταραχών», επεσήμανε η υπηρεσία στην τακτική της ενημέρωση για τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

«Η είσοδος επειγόντως καυσίμων ώστε να λειτουργήσει ο ιατρικός εξοπλισμός και οι εγκαταστάσεις υδροδότησης και υγιεινής είναι ιδιαίτερα απαραίτητη», συνέχισε η έκθεση.

Το Ισραήλ έχει απαγορεύσει την είσοδο καυσίμων στη Γάζα, ισχυριζόμενο ότι θα τα εκμεταλλευθεί η Χαμάς προκειμένου να κατασκευάσει εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Τα κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, που τελεί υπό ισραηλινό αποκλεισμό από το 2007 όταν ανήλθε στην εξουσία η Χαμάς, διακόπηκε μετά την αιματηρή επίθεση του ισλαμιστικού κινήματος εναντίον του Ισραήλ, η οποία κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 1.400 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους. Σε αντίποινα ο ισραηλινός στρατός έχει εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση εναντίον του παλαιστινιακού εδάφους.

Συνολικά 117 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια έχουν καταφέρει να εισέλθουν στη Γάζα από τις 21 Οκτωβρίου, διευκρίνισε ο Ocha, τα περισσότερα από τα οποία (70) μετέφεραν ιατρικά εφόδια. Τα 60 περιείχαν τρόφιμα και προϊόντα διατροφής και 13 νερό και εξοπλισμό υγιεινής.

Πριν την 7η Οκτωβρίου στον παλαιστινιακό θύλακα εισέρχονταν περίπου 500 φορτηγά που μετέφεραν βοήθεια και άλλα εμπορεύματα.

Στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ζουν στοιβαγμένοι 2,4 εκατ. άνθρωποι – εκ των οποίων περισσότεροι από τους μισούς εκτοπισμένοι-- έχουν καταστραφεί ολοσχερώς χιλιάδες κτίρια.

Προτού φτάσουν στη Ράφα τα φορτηγά επιθεωρούνται στο συνοριακό πέρασμα Νιτζάνα, μεταξύ του Ισραήλ και της Αιγύπτου, περίπου 40 χιλιόμετρα από τη Ράφα, επεσήμανε το Ocha.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, «το Ισραήλ δεσμεύθηκε να τροποποιήσει τη διαδικασία ελέγχου ώστε να μπορούν να επιθεωρούνται 100 φορτηγά την ημέρα».

Νεκρός ηγέτης της ισλαμικής τζιχάντ σε συγκρούσεις στην Τζενίν

Νεκρός από πυρά ισραηλινών στην Τζενίν, ο ιδρυτής του παρακλαδιού της Ισλαμικής Τζιχάντ, Ταξιαρχία της Τζενίν, Wiam Hanoun, αναφέρουν οι Times of Israel επικαλούμενοι τον παλαιστινιακό ειδησεογραφικό ιστότοπο WAF.

Πλάνα που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν στρατεύματα να συνεχίζουν να επιχειρούν στην πόλη μετά το φως της ημέρας.

 

Αναφορές αναφέρουν ότι μεταξύ των θυμάτων των μαχών είναι και μια εμβληματική τοξωτή πύλη στο κέντρο της πόλης.

Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό.

IDF: Εξουδετερώσαμε τρομοκράτες που είχαν οχυρωθεί σε πολιτικά κτίρια

Στο μεταξύ, με ανάρτησή τους στην πλατφόρμα Χ οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις έκαναν γνωστό ότι κατά τη διάρκεια των χερσαίων επιχειρήσεω εξουδετέρωσαν πολλούς τρομοκράτες που είχαν οχυρωθεί μέσα σε πολιτικά κτίρια και τρομοκρατικές σήραγγες.

Σύμφωνα με την ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), κατά τη διάρκεια της νύχτας κατά την οποία συνεχίστηκαν οι χερσαίες επιχειρήσεις των IDF στη Γάζα:

- Ένα αεροσκάφος IAF-καθοδηγούμενο από χερσαίες δυνάμεις-χτύπησε ένα φυλάκιο της Χαμάς και τους 20+ τρομοκράτες που βρίσκονταν σε αυτό.

- Οι στρατιώτες εντόπισαν ένοπλους τρομοκράτες και μια θέση εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων κοντά στο Πανεπιστήμιο Al-Azhar και καθοδήγησαν ένα μαχητικό αεροσκάφος της IAF για να τους πλήξει.

- Οι δυνάμεις της IDF εξουδετέρωσαν πολλούς τρομοκράτες που είχαν οχυρωθεί μέσα σε πολιτικά κτίρια και τρομοκρατικές σήραγγες και επιχείρησαν να επιτεθούν στις δυνάμεις.

Πεζοναύτες των ΗΠΑ στη Μεσόγειο

Για μία πιθανή εξάπλωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, με την εμπλοκή ισχυρότερων δυνάμεων, όπως η Χεζμπολάχ και ενδεχομένως το Ιράν, προετοιμάζονται οι ΗΠΑ. Λόγω του αυξημένου αυτου κινδύνου, που εάν εν τέλει επιβεβαιωθει, μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, Αμερικανοί πεζοναύτες της δύναμης ταχείας επέμβασης μεταφέρονται στην περιοχή της Μεσογείου, με την εντολή να αναμένουν οδηγίες, όπως σημειώνει το CNN. 

«Είμαστε σε εγρήγορση, γιατί βλέπουμε αυξημένες απειλές κατά των δυνάμεών μας σε όλη την περιοχή και αυξημένο κίνδυνο να επεκταθεί αυτή η σύγκρουση σε άλλα μέρη της περιοχής. Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να το αποτρέψουμε» τόνισε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβα, στην εκπομπή «Face the Nation».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές με στόχο δύο εγκαταστάσεις που συνδέονται με πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν στην ανατολική Συρία μετά από μια σειρά επιθέσεων με drone και ρουκέτες κατά των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή.

«Εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις, θα απαντήσουμε και νομίζω ότι οι Ιρανοί κατανοούν το μήνυμά μας», είπε ο Σάλιβαν, ερωτηθείς για τα πλήγματα των ΗΠΑ σε ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν στην περιοχή.

«Φυσικά, λαμβάνουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για να προστατεύσουμε τις δυνάμεις μας, να αυξήσουμε την επαγρύπνησή μας και να συνεργαστούμε με άλλες χώρες στην περιοχή για να προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε αυτή τη σύγκρουση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ και τη Γάζα να μετατραπεί σε περιφερειακή σύγκρουση», πρόσθεσε ο Σάλιβαν. 

«Αλλά ο κίνδυνος είναι πραγματικός, και ως εκ τούτου, η επαγρύπνηση είναι υψηλή και τα μέτρα που λαμβάνουμε για να το αποτρέψουμε είναι σοβαρά, συστηματικά και συνεχόμενα», δήλωσε.

Με ρουκέτες αντεπιτίθεται η Χαμάς

Οβίδες όλμων εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων στη βόρεια Γάζα εξαπέλυσε η Χαμάς, πλήττοντας άρματα με πυραύλους, υποβαθμίζοντας τις αναφορές περί προέλασης του εχθρού της.

Μαχητικά αεροσκάφη των ισραηλινών δυνάμεων (IDF) έπληξαν περισσότερους από 450 στόχους της Χαμάς τις τελευταίες 48 ώρες, όπως κέντρα διοίκησης, παρατηρητήρια και θέσεις από τις οποίες εκτοξεύονταν αντιαρματικές ρουκέτες, ανέφερε σήμερα ο στρατός. Πολλοί ένοπλοι βγήκαν από μια σήραγγα κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ και σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με τους Ισραηλινούς στρατιώτες.

«Διευρύνουμε σταδιακά τις χερσαίες επιχειρήσεις των δυνάμεών μας στη Λωρίδα της Γάζας», είπε ο εκπρόσωπος των IDF, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Όλες οι εξελίξεις

IDF: Σε εξέλιξη η χερσαία επιχείρηση - Εξουδετερώνονται στόχοι της Χαμάς

Oι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δηλώνουν ότι η χερσαία επιχείρησή στη Λωρίδα της Γάζας προχωράει, ενώ αρκετές τρομοκρατικές ομάδες έχουν αναχαιτιστεί καθώς και αρκετοί επικεφαλής της Χαμάς έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες ώρες.

«Τα στρατεύματα αντιμετώπισαν αρκετούς πυρήνες της Χαμάς που επιχείρησαν να τους επιτεθούν στη Λωρίδα της Γάζας», αναφέρει το IDF.

14:08 Παλαιστίνιος πρωθυπουργός: Δεν θα κυβερνήσουμε τη Γάζα χωρίς συμφωνία για τη Δυτική Όχθη

Η Παλαιστινιακή Αρχή δεν θα επιστρέψει στη διακυβέρνηση της Γάζας μετά τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς, χωρίς μια συνολική συμφωνία που θα περιλαμβάνει τη Δυτική Όχθη σε ένα παλαιστινιακό κράτος, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αρχής.

13:55 Ρωσία: Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο στο Νταγκεστάν

Το αεροδρόμιο της Μαχατσκάλας της Ρωσίας στην περιοχή Νταγκεστάν, όπου πλειοψηφούν οι μουσουλμάνοι, επαναλειτουργεί το απόγευμα μετά από αντισημιτική εξέγερση που σημειώθηκε την προηγούμενη ημέρα.

13:51 Economist: Ο δύσκολος πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς και τα διλήμματα Νετανιάχου

Η επίτευξη ενός πολεμικού στόχου αποτελεί πάντοτε πρόκληση. Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ θα πρέπει συνεχώς να εξισορροπεί μεταξύ τεσσάρων ανταγωνιστικών στόχων. 

13:39 Ρωσία: Ανακατευθύνονται οι πτήσεις από Τελ Αβίβ προς Μαχατσκάλα

Προσωρινή ανακατεύθυνση των πτήσεων από Τελ Αβίβ προς  Μαχατσκάλα  ανακοίνωσε η ρωσική υπηρεσία παρακολούθησης της αεροπορίας Rosaviatsiya.

13:22 ΝΥΤ: Ο ισραηλινός στρατός σταμάτησε να ακούει τους φορητούς ασυρμάτους της Χαμάς πριν από έναν χρόνο

Πριν από έναν χρόνο η μονάδα πληροφοριών σήματος 8200 του ισραηλινού στρατού σταμάτησε να ακούει τους φορητούς ασυρμάτους των πρακτόρων της Χαμάς, επειδή αυτό θεωρήθηκε «σπατάλη προσπάθειας».

12:39 Ρωσία: «Εξωτερική παρέμβαση» στις αντισημιτικές ταραχές στο αεροδρόμιο του Νταγκεστάν

Η Ρωσία αποποιείται των ευθυνών και επικαλείται «εξωτερική παρέμβαση» μετά την εισβολή ταραξιών σε αεροδρόμιο στην περιοχή Νταγκεστάν της χώρας, το βράδυ της Κυριακής, σε ένα κυνήγι Ισραηλινών και Εβραίων που επέβαιναν σε πτήση από το Τελ Αβίβ, όπως αναφέρουν οι Times of Israel.

12:21 Επίθεση με μαχαίρι στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Παλαιστίνιος μαχαίρωσε και τραυμάτισε σοβαρά έναν Ισραηλινό αστυνομικό προτού δεχτεί πυρά στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

11:59 Αξιωματούχος ΕΕ: Ο αντισημιτισμός είναι βαθιά ριζωμένος στην ευρωπαϊκή κοινωνία

«Ο αντισημιτισμός είναι ένας βαθιά ριζωμένος ρατσισμός στην ευρωπαϊκή κοινωνία που αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την εβραϊκή κοινότητα της ηπείρου και τους θεμελιώδεις στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης», προειδοποίησε αξιωματούχος της ΕΕ.

Ο Μίχαελ Ο'φλάχερτι, διευθυντής του οργανισμού θεμελιωδών δικαιωμάτων του μπλοκ, δήλωσε ότι είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι μόνο το ένα τρίτο του γενικού πληθυσμού θεωρεί τον αντισημιτισμό μεγάλο πρόβλημα, ενώ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι «δραματικές στιγμές στις κοινωνίες μας προκαλούν αντισημιτικές αντιδράσεις».

11:46 Συναγερμός για ρουκέτες στην περιοχή του Ασντόντ

Συναγερμός για ρουκέτες σήμανε στην περιοχή του Ασντόντ και στις γύρω περιοχές, στα νότια του Ισραήλ. Δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές, αναφέρουν οι Times of Israel.

11:21 NYT: Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη «θολώνει» τον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς

Με έναν απρόσμενο τρόπο επηρεάζει η αλματώδης πρόοδος που έχει σημειώσει η Τεχνητή Νοημοσύνη τον τρόπο που αντιδρά η κοινή γνώμη στις πληροφορίες που λαμβάνει για τον πόλεμο στο Ισράηλ.

11:15 Ισραήλ: «Καμπανάκι» οικονομολόγων σε Νετανιάχου για μείωση πολεμικών δαπανών

Μια ομάδα περίπου 300 ανώτερων οικονομολόγων απευθύνει έκκληση με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον υπουργό Οικονομικών Σμότριχ να αφαιρέσουν άμεσα όλα τα μη ουσιώδη στοιχεία δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό, προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια διαφαινόμενη οικονομική κρίση κατά τη διάρκεια του πολέμου, αναφέρουν οι Times of Israel.

10:58 Ισραηλινός ΥΠΟΙΚ: «Παγώνουν» τα κονδύλια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Χαμάς

Ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ δηλώνει ότι έδωσε εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να σταματήσει τη μεταφορά κεφαλαίων προς την Παλαιστινιακή Αρχή και καλεί το υπουργικό συμβούλιο να επανεκτιμήσει την πολιτική του σχετικά με τη μεταφορά κεφαλαίων.

10:57 Ισραήλ: Νεκρή εντοπίστηκε η Γερμανο-ισραηλινή όμηρος Σάνι Λουκ

Το πτώμα της Γερμανο-ισραηλινής Σάνι Λουκ, η οποία πιστευόταν ότι είχε απαχθεί ζωντανή κατά της επίθεσης της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ Super Nova στο Reim, βρέθηκε σήμερα Δευτέρα, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, αναφέρει η ΕΡΤ.

10:31 Πόλεμος στο Ισραήλ: Τανκς στα περίχωρα της Γάζας

Τανκς βρίσκονται στα περίχωρα της Γάζας, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, σε μία τελευταία εξέλιξη κι ενώ βρισκόμαστε στην 24η μέρα του πολέμου.

10:14 Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον πόλεμο στη Γάζα

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρόκειται να συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα το απόγευμα με θέμα τη χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα και την ανθρωπιστική δυσπραγία των Παλαιστινίων εκεί, κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αναφέρουν οι Times of Israel.

10:10 Γιατί πρέπει να σταματήσουν οι ελλιμενισμοί αμερικανικών πολεμικών πλοίων στην Τουρκία

Ο Michael Rubin αναλύει τους λόγους, για τους οποίους τα τουρκικά λιμάνια έχουν καταστεί αφιλόξενα για τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

10:00 Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου: Η Χαμάς δεν πρέπει να διατηρήσει τον έλεγχο στη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ πρέπει να νικήσει στον πόλεμο με τη Χαμάς, και η Λωρίδα της Γάζας να μην μείνει υπό τον έλεγχο της Χαμάς. Αυτό τόνισε ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στο Ισραήλ, Σάιμον Γουόλτερς, στο Army Radio.

09:35 Βρετανικός Τύπος: Ανησυχία για εξάπλωση του πολέμου στο Ισραήλ

Η συνεχιζόμενη χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα κυριαρχεί στις βρετανικές εφημερίδες Times και Daily Telegraph. 

09:33 Σειρήνες συναγερμού σε πόλεις του Ισραήλ

Συναγερμοί για ρουκέτες ηχούν σε πόλεις γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και στην κοντινή πόλη Νετίβοτ. Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

09:10 Φον ντερ Λάιεν: Καταδικάζουμε τις αντισημιτικές ενέργειες και διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ στην Ευρώπη

«Οι επευφημίες τρομοκρατών δεν έχουν καμιά θέση στην Ευρώπη» τόνισε σε δηλώσεις της η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχολιάζοντας κινητοποιήσεις και αναρτήσεις σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

09:08 Το μέλλον του πολέμου: Όταν ένα drone αξίας 400 δολαρίων διαλύει ένα τανκ αξίας 2 εκατ. δολαρίων

Οι Ουκρανοί αντέχουν με τη βοήθεια μικροσκοπικών drones τα οποία, για μερικές εκατοντάδες δολάρια, μπορούν να μεταφέρουν μια εκρηκτική γόμωση, ικανή να καταστρέψει ένα ρωσικό άρμα μάχης αξίας άνω των 2 εκατ. δολαρίων.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη FPV (First Person View – ελλ. Θέαση Πρώτου Προσώπου) που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες επιθέσεις είναι εξοπλισμένα με μια ενσωματωμένη κάμερα που επιτρέπει σε εξειδικευμένους χειριστές να τα κατευθύνουν στο στόχο τους με ακρίβεια

09:01 Περισσότερα από 30 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθαν χθες στη Λωρίδα της Γάζας

Πρόκειται για το μεγαλύτερο κομβόι που έχει καταφέρει να εισέλθει μέχρι στιγμής στον παλαιστινιακό θύλακα, από τις 21 Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησε να παραδίδεται ανθρωπιστική βοήθεια.

08:36 Νεκρός ηγέτης της ισλαμικής τζιχάντ σε συγκρούσεις στην Τζενίν

Νεκρός από πυρά ισραηλινών στην Τζενίν, ο ιδρυτής του παρακλαδιού της Ισλαμικής Τζιχάντ, Ταξιαρχία της Τζενίν, Wiam Hanoun.

08:24 IDF: Εξουδετερώσαμε τρομοκράτες που είχαν οχυρωθεί σε πολιτικά κτίρια

Πολλούς τρομοκράτες που είχαν οχυρωθεί μέσα σε πολιτικά κτίρια και τρομοκρατικές σήραγγες εξουδετέρωσαν κατά τις χερσαίες τους επιχειρήσεις οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ, όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή τους στην πλατφόρμα Χ οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις.

07:55 Εισβολή αντιισραηλινού πλήθους σε αεροδρόμιο στο Νταγκεστάν: 60 προσαγωγές, 9 αστυνομικοί τραυματίες

Εξήντα πρόσωπα που βαραίνουν υποψίες πως εισέβαλαν βίαια χθες Κυριακή σε αεροδρόμιο στην Μαχατσκαλά, την πρωτεύουσα της δημοκρατίας του Νταγκεστάν της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ εννέα αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια, ανακοίνωσαν σήμερα οι ρωσικές αρχές


Δεν υπάρχουν σχόλια: