Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Το «τσίρκο ΣΥΡΙΖΑ» κατά την Τζάκρη, ετοιμάζει αποκεφαλισμούς

Ο Stefanos προσπαθεί να γίνει Στέφανος. 
Μετά το honeymoon στις ΗΠΑ υπέστη μεταμόρφωση, που δεν θα την έλεγε κανείς «οβιδιακή» αλλά σίγουρα αισθητή. Τον έχασαν από πελάτη τα πρωϊνάδικα στην προσπάθειά του να γίνει θαμών των βραδινών δελτίων.
Στην «λησμονιά» βρέθηκαν ο Τάιλερ και η σκυλίτσα Φάρλι, οι βόλτες στο γυμναστήριο, τα καφέ, η αμερικάνικη χαζοχαρούμενη χαριτωμενιά. Προσπαθεί να μπει στο κοστούμι του πολιτικού αρχηγού, να εκπέμψει σοβαρότητα, κύρος και θεσμική συγκρότηση. 
Παράλληλα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα φόρεσε το προσωπείο του συναινετικού... Απευθυνόμενος τους βουλευτές τους κάλεσε να δεσμευτούν ότι ο αγώνας θα είναι ενωτικός, συλλογικός, με αλληλεγγύη. Και με τις συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, θέλει να μπει στο κάδρο της θεσμικότητας.  
Όμως δεν αρκούν οι προσθέσεις και θεατρικές «επιδείξεις» για να φιλοτεχνήσουν το νέο πρόσωπο. Πίσω από τον πολιτικώς άπειρο νέο αρχηγό υπάρχουν οι δυνάμεις που τον στήριξαν και τον καθοδηγούν. Και δεν είναι μόνο οι επώνυμοι στους οποίους έδωσε θέσεις και τους έκανε συμβούλους του. Είναι και η μάζα των ακραίων τρολ στο «σκοτεινό διαδίκτυο», που είπε και  Φίλης.
Χθες κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έλλειμμα τρία εκατ. ευρώ στα ταμεία του και εξ αυτού ετοιμάζει απολύσεις στα μιντινιακά του όργανα, Αυγή, Κόκκινο κ.α. Το κόμμα αντέδρασε και το διέψευσε, αλλά ένα από περιώνυμα τρολ που στήριξαν τον Κασσελάκη, διερωτάτο «ποιος έφαγε τα λεφτά;» και προέτρεπε τον νέο αρχηγό να δώσει εντολή «για άμεσο ξεσκόνισμα τώρα».

Εμμέσως η υποψία αφορούσε την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, κάτι που εντόπισαν πολλοί, μεταξύ των οποίων και ο πρώην βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης ο οποίος έγραψε: «Νέα επίθεση στον Τσίπρα από τα τρολ που στηρίζουν το νέο πρόεδρο».

Αλλά αν ερεβώδες διαδίκτυο παρόλο τον θόρυβο που σηκώνει, παραμένει κύμβαλο αλαλάζον χωρίς επίδραση στην κοινωνία ή την κεντρική πολιτική σκηνή, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα στελέχη που μάζεψε και ανέδειξε σε θέσεις ευθύνης ο Κασσελάκης. Και οι δικές τους προθέσεις κάθε άλλο παρά ενωτικές δείχνουν.

Χθες η Θεοδώρα  Τζάκρη, Γραμματέας της Κ.Ο. στον ΣΚΑΙ αρχικώς δήλωσε τα αυτονόητα: «Μια εικόνα αλληλοσπαραγμού δεν βοηθάει την εικόνα ενός κόμματος». Όσο για τη δημοσκοπική πτώση, είπε «δεν ψάχνουμε για θαύματα και θαυματοποιούς. Η ανασυγκρότηση ενός κόμματος είναι μια πολύπλοκη διαδικασία».

Σωστά ως εδώ. Όμως αναφερόμενη στον Στέφανο, που όπως είπε είναι «πρόεδρος μακράς πνοής και θα κριθείς τις επόμενες εθνικές εκλογές, δεν πρέπει να κριθεί στις ευρωεκλογές», χαρακτήρισε αυτούς που το πολεμούν ως «δήθεν αγωνιστές»! Τους κατήγγειλε ότι «κάποιοι θέλουν να κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ καλοκαιρινό και να τον κατεδαφίσουν. Με αυτόν τον αλληλοσπαραγμό, ναι έχει γίνει τσίρκο». 

Ας πούμε ανεκτά και ως εδώ, παρότι χαρακτηρίζει τα ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (με όσο νερό παίρνει ο όρος «ιστορικά») ως «δήθεν αγωνιστές». Όμως η Γραμματέας της Κ.Ο. εν αντιθέσει με τις ενωτικές λεκτικές φιοριτούρες του αρχηγού, παρουσιάζεται απόλυτα «αιμοχαρής»:

Ήδη από το 2020, παρότι «μουσαφίρισσα» στο κόμμα, είχε ανοίξει μέτωπο με τους «53», χαρακτηρίζοντάς τους ως «Αριστερίστικες εκκρεμότητες». Τώρα προφανώς βλέπει ευκαιρία τελικής λύσης: «Δεν ξέρω τι θα γίνει με τις διαγραφές, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι να προχωρήσουμε  χωρίς δισταγμό. Αν κάνει πίσω ο Κασσελάκης θα είναι λάθος. Αν σταθεί δίπλα τους θα είναι σαν αυτοκτονία». 

Αγανάκτησε μέχρι και… ο Άδωνις - και αυτή τη φορά είχε δίκιο. Μιλώντας στον ίδιο σταθμό είπε: «Δεν μπορεί ρε φίλε να είσαι η Τζάκρη, ΠΑΣΟΚα από γεννησιμιού σου και να μιλάς για ανελέητη διαγραφή Φίλη, Σκουρλέτη στον ΣΥΡΙΖΑ… Ποιος; Η Τζάκρη, η αρχιΠΑΣΟΚΑ, η πρασινοφρουρού… Είναι από αυτά που δεν γίνονται στη ζωή»! (Να που γίνονται όμως…). 

Ασχέτως αν η Τζάκρη  εκφράζει προσωπικές απόψεις ή μύχιες προθέσεις του Κασσελάκη, και μόνο η θέση που την τοποθέτησε της δίνει πρόσθετο βάρος. Νομίζουμε δεν θα τα έλεγε αν δεν υπήρχε πρόθεση εκ μέρους του αρχηγού. Γιατί αν δεν γίνουν διαγραφές θα πρέπει η ίδια να αντικατασταθεί. Ο Γραμματέας της Κ.Ο. πρέπει να είναι ενωτικός με όλες τις πτέρυγες  και όχι να βάζει φωτιά στα τόπια.

Γιάννης Σιδέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: