Μπορεί να μην σκαμπάζει από πολιτική και να λέει... τικτοκικές μπούρδες και θεωρίες, ωστόσο τον εξέλεξε ένα σώμα ψηφοφόρων του κόμματος του. Βέβαια, ακόμη και ο... Κάτμαν να κατέβαινε στις εκλογές είναι τόσο... έξυπνοι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, που θα τον έβγαζαν ίσως και από τον πρώτο γύρο!

Σύμφωνα με μία δημοσκόπηση, μόλις το 6% πιστεύει ότι ο Κασσελάκης είναι Αριστερός. Το 20% δεν ξέρει και δεν απαντά, ενώ το υπόλοιπο 74% τον κατατάσσουν από την Αριστερά έως τη Δεξιά! Αυτό είναι κακό σε ιδεολογικό επίπεδο για τους Συριζαίους, αλλά είναι καλό για τον ίδιο, καθώς το εν δυνάμει ακροατήριο του είναι εντυπωσιακά διευρυμένο.
Όταν σε θεωρούν φιλελεύθερο, κεντροδεξιό, σοσιαλδημοκράτη, αστροναύτη και... καντηλανάφτη, σε συντριπτικά μεγάλο ποσοστό, τότε το "προϊόν" σου... αγοράζεται από περισσότερους πελάτες! Όποιος γουστάρει και θέλει να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξέρει να κάνει σωστά τη δουλειά που θα του αναθέσει ο Στέφανος. Όσοι δεν γουστάρουν, μπορούν να πάρουν έναν διαφορετικό δρόμο. Σαν αυτόν που πήραν ο Βαρουφάκης, ο Λαφαζάνης και η Κωνσταντοπούλου το 2015. Πάντως, για να φύγει ο Κασσελάκης, όπως του ζήτησε ο Δρίτσας (ο επόμενος για "κρέμασμα"), αυτό πρέπει να το ξεχάσουν οι σύντροφοι και να πιούν και... ξύδι! Από την άλλη, δεν ξέρουμε αν η φιλοδοξία του Κασσελάκη να γίνει... πρωθυπουργός, πατάει στέρεα στο έδαφος, όσο θα έχει δίπλα του τον Πολάκη και μερικούς άλλους τυχοδιώκτες,

Πιθανότερη εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από ένα εσωτερικό ξεκαθάρισμα είναι το... ξεκατίνιασμα! Η περπατησιά του Κασσελάκη, με βάση τις δημοσκοπήσεις δεν είναι καθόλου ελπιδοφόρα. Κινδυνεύει να βρεθεί στην τρίτη θέση στις προσεχείς Ευρωεκλογές, ενώ ο Ανδρουλάκης σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να κάνει τον... κομπάρσο σε μια συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Στόχος του Κασσελάκη είναι να πάρει κόσμο από το ΠΑΣΟΚ και να μεγαλώσει το κόμμα. Ωστόσο, ο Ανδρουλάκης φαίνεται ότι βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης στις Ευρωεκλογές του προσεχούς Μαίου, οπότε δεν έχει άλλη επιλογή από το να πάει... τρένο τον Κασσελάκη και να λειτουργήσει πολωτικά στην Κεντροαριστερά. Δηλαδή, έχει μια ευκαιρία να τραβήξει ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που ως επί τω πλείστον προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και να μη χάσει ψηφοφόρους προς Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Οι προθέσεις του Κασσελάκη για την επιβίωση του μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανείς και προβλέψιμες. Θα προχωρήσει... εκκαθαριστικές επιχειρήσεις και... απεντομώσεις.

Κάποιοι θα φύγουν με το... καλό ή με το άσχημο, όπως θα έλεγε και ο... θυμωμένος πρώην σύντροφος Σπίρτζης που θέλει σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ με έμβλημα τον... κόκκινο ήλιο! Μιλάμε για έναν ακόμη τιτανοτεράστιο... εγκέφαλο, που σίγουρα ο Κασσελάκης δεν θα ήθελε να περάσει ούτε απέξω από την Κουμουνδούρου! Αυτοί που είναι δίπλα στον Κασσελάκη, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολη η μάχη απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, για το ποιος θα επικρατήσει από τους δύο. Η πιθανότητα σύμπλευσης μοιάζει με την προσπάθεια να... κολλήσουν μισό μήλο με ολόκληρη μπανάνα! Αν... κολλήσουν αυτά τα δύο, τότε, μπορεί να βαρεθεί και ο Μητσοτάκης να κυβερνάει...