Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Οι «οχιές» που έθρεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ, δαγκώνουν τους ίδιους

Καλώς όρισε στο ζοφερό, ερεβώδες περιβάλλον του σκοτεινού διαδικτυακού ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Σκουρλέτης. Θα προσφύγει στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα πρόσωπα που με ψευδώνυμα επιτίθενται εναντίον του στα κοινωνικά δίκτυα.
Βέβαια, όπως παραδέχτηκε προσφάτως τα τρολ στο διαδίκτυο οργανώθηκαν και τροφοδοτήθηκαν στρατηγικά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν γνωστό και όχι μόνο σε όσους υπέστησαν τη μακρόχρονη δολοφονία του χαρακτήρα τους. Σε παλιά εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη κάποιοι εκ αυτών είχαν μιλήσει. 
Παραδέχονταν ότι σκοπός τους ήταν να επιτίθενται κατά μόνας ή ομαδικώς, όχι μόνο στους αντιπάλους, αλλά σε κάθε έναν που τολμούσε να ασκήσει έστω και καλοπροαίρετη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ... Τώρα που νιώθουν το δηλητήριο στις δικές τους φλέβες, τρέχουν στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Υπήρξε μια περίοδος άνω των δέκα χρόνων, που χωρίς υπερβολή αναβίωσε ένα είδος διαδικτυακής ΟΠΛΑ με τα διατεταγμένα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά τότε ήταν φυσικό για τους συντρόφους που τώρα διαμαρτύρονται. Ήταν ο αγνός καταπιεσμένος λαός που αυθόρμητα εξέφραζε την αγανάκτησή του για τη μέγγενη των μνημονίων, που εξεγείρετο διαδικτυακά αντιτασσόμενος στην μπότα των δανειστών της υπόδουλης χώρας μας.

Άλλωστε την ίδια εποχή, ως αυθόρμητες εκδηλώσεις αντίστασης του καταπιεσμένου λαού αντιμετώπιζαν τον πρωτοφανή ευτελισμό της παρέλαση στη Θεσσαλονίκη το 2011. Τότε που έκαναν τη μέγιστη απρέπεια να διακόψουν την παρέλαση και να διώξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια. Τότε ο παραπονούμενος σήμερα Σκουρλέτης και ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισαν τα επεισόδια… «αντάξια της ιστορίας του λαού μας!»

Ήταν τότε που χαρακτήριζαν λαϊκό ξέσπασμα το ξύλο των τραμπούκων στον Χατζηδάκη, στον γηραιό Απόστολο Κακλαμάνη, στον Αντρέα Λοβέρδο, στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, στην απόπειρα λιντσαρίσματος του Γιώργου Πεταλωτή, στις επιθέσεις στον Θόδωρο Πάγκαλο, και σε άλλες ων ουκ έστιν αριθμός, στην επαρχία.

Τώρα που τα τρολ άρχισαν να στοχοποιούν τον ίδιο, ο Σκουρλέτης μίλησε «παράκεντρα γύρω από τον Τσίπρα» και αποκάλυψε ότι «επώνυμοι που αρθρογραφούν σε εφημερίδες ήταν υπεύθυνοι για 50 λογαριασμούς των social media του -πρώην - προέδρου!»  Τώρα που γεύονται  το δηλητήριο, ξαφνικά ανακάλυψαν τη «μαύρη προπαγάνδα» ή το «σκοτεινό διαδίκτυο» που είπε ο Φίλης. 

Έχουμε γράψει κατ’ εξακολούθηση ότι η υπόθαλψη της διαδικτυακής αλητείας από τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχε καμία επίπτωση στο  πολιτικό σκηνικό. Η κοινωνία ήταν εκτός των σόσιαλ μίντια και οι επιλογές της δεν επηρεάζονταν κατ΄ ελάχιστον. Απόδειξη η δημοσκοπική καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ από το 2016, και τα εκλογικά αποτελέσματα του 2019 και του 2023. 

Φυσικά, οι ίδιοι δεν το κατανοούσαν. Και όσο περισσότερο τους υποβίβαζαν, οι κατ’ αυτούς «πετσωμένες» δημοσκοπήσεις, τόσο έδιναν εντολή να οξύνονται οι επιθέσεις. Και όσο πιο εριστικοί και επιθετικοί γίνονταν, τόσο αποκτούσαν εσωκομματική δύναμη και αυτονομούνταν από το ίδιο τους το κόμμα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε ένα καθεστώς εχθροπάθειας το οποίο στη συνέχεια τους απορρόφησε και διαδικτυακά τους καθοδήγησε. Δεν ακούστηκε φωνή στοιχειώδους διαφοροποίησης, με τα εμετικά «Μητσοτάκη που είναι τα παιδιά;» που υπονοούσαν ότι ο εκλεγμένος Πρωθυπουργός της χώρας έκανε εμπόριο ασυνόδευτων παιδιών, ή «Μητσοτάκη γ@μιεσαι». Ουδέν ευαίσθητο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αγανάκτησε με την εκτοξευόμενη χυδαιότητα που απειλούσε να πνίξει τον δημόσιο βίο.   

Ωστόσο, η κοινωνία ήταν αδιάφορη. Παρ' όλη τη φρενιτική προσπάθεια, είχαν αφλογιστία στη διαμόρφωση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Ενδεχομένως και με τη φτήνια των επιθέσεων να έδιωξαν κόσμο από τον ΣΥΡΙΖΑ! 

Ωστόσο, απέκτησαν δύναμη στους αρμούς και τους φανατικούς οπαδούς του κόμματος. Εκτιμάται ότι επέδρασαν στη νίκη Κασσελάκη. Η παλιά φρουρά που τάχθηκε υπέρ της Αχτσιόγλου, και ειδικά η ηγεσία της Ομπρέλας, στοχοποιήθηκαν ως καρεκλοκένταυροι, ξεπερασμένοι, αρτηριοσκληρωτικοί, παλαιολιθικοί και άλλα  εύοσμα.

Φέρθηκαν με μίσος, απρέπεια και προκλητικότητα. Ένα από τα περιώνυμα τρολ, που στήριξε φανατικά τον Κασσελάκη (δεν έχει σημασία ποιο), και για το οποίο ο Σκουρλέτης καταφεύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, άφησε υπόνοιες ότι επί Τσίπρα χάθηκαν τρία εκατ. από τα κομματικά χρήματα. Αναφερόμενο στην πρόθεση Σκουρλέτη αν στραφεί εναντίον του, έγραψε ειρωνικά: «Και τώρα οι δυο μας τρελό αγόρι». 

Όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν. Πρόκειται για μια αρρωστημένη κατάσταση. Τα τρόλ του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν, καθοδηγούν, προσβάλουν, εκθειάζουν, αναδεικνύουν ή καταβυθίζουν στελέχη. Και αν δεν τους κόψει τον αέρα ο Κασσελάκης, αύριο θα τα βρει και αυτός μπροστά του.

Γιάννης Σιδέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: