1. Ο Μητσοτάκης κυριαρχεί καθώς οι αντίπαλοι του, ούτε λίγο ούτε πολύ δεν μπορούν να δέσουν ούτε τα... κορδόνια τους.
  2. Ο πρωθυπουργός πρέπει να προχωρήσει σε σημαντικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα, έχοντας να αντιμετωπίσει πρώτα απ΄ όλα την πληγή της ακρίβειας, αλλά και πολλά... φάλτσα που έχουν να κάνουν με άστοχες δηλώσεις κάποιων στελεχών.
  3. Η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ συρρικνώνεται συνεχώς, αλλά ο Ανδρουλάκης δεν αποτελεί το πρόσωπο που μπορεί να δώσει ισχυρή δυναμική στο κόμμα του.
  4. Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει κόσμο προς κάθε κατεύθυνση. Κυρίως προς ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, λιγότερους προς Νέα Δημοκρατία και κάτι... ψιλά προς Πλεύση Ελευθερίας και ΜεΡΑ 25.
  5. Οι Σπαρτιάτες "ξεφουσκώνουν" και οι περισσότεροι ψηφοφόροι τους μετακινούνται προς την Ελληνική Λύση, ενώ αν τεθούν και εκτός Βουλής, το 2% φαντάζει με... άθλο!
  6. Ο Κασσελάκης ξεχωρίζει εντός ΣΥΡΙΖΑ, μόνο κατά το ποσοστό που έλαβε στις εσωκομματικές εκλογές του α΄ γύρου, ενώ η εσωκομματική αντιπολίτευση, αν επιχειρήσει... ηρωϊκή έξοδο, μάλλον θα έχει την τύχη του Βαρουφάκη και του Λαφαζάνη.
  7. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αδύναμος να σηκώσει το κόμμα και στο τέλος θα δίνει μάχη επιβίωσης για να το κρατήσει στη δεύτερη θέση.
  8. Όσο θα συνυπάρχουν στο περιβάλλον του Κασσελάκη, ο Πολάκης και η αλαζονεία αλά Τζάκρη και Αυγέρη, τόσο η ανάκαμψη θα φαντάζει ως... ανέκδοτο.
  9. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει ακόμη και τα προαναφερόμενα ποσοστά στις προσεχείς Ευρωεκλογές, τότε ο Κασσελάκης, θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να προτείνει ως αρχηγό τον... σύντροφο Τάιλερ! Εκτός και αν γυρίσει ο Τσίπρας. Αλλά και να γυρίσει, θα είναι μάταιος κόπος. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα... χαλασμένο λικέρ!
  10. Ο Ανδρουλάκης αν και λίγο ανεβασμένος λόγω των επιτυχιών του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, θα έχει σοβαρό πρόβλημα αν δεν ανεβάσει το κόμμα στη δεύτερη θέση στις προσεχείς Ευρωεκλογές και μάλιστα με σημαντική διαφορά. Δύσκολο να φτιάξεις αντισεισμική κατασκευή αν χρησιμοποιείς μόνο... τούβλα!
  11. Το ΚΚΕ μπορεί να αποτελέσει έναν από τους βασικούς υποδοχείς της δυσαρέσκειας των Συριζαίων στις προσεχείς Ευρωεκλογές.
  12. Ο Βελόπουλος καταγράφει άνοδο και φαίνεται να ευνοείται από το κλίμα διάλυσης στους "Σπαρτιάτες".
  13. Το κόμμα Νίκη κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας ή μεταξύ ταυτοτήτων του... Σατανά και... ζώνης αγνότητας.
  14. Η Πλεύση Ελευθερίας κινείται οριακά πέριξ του 3%, αλλά φαίνεται, ότι με δύο βουλευτές λιγότερους (μετά την ανεξαρτητοποίηση της βουλεύτριας ΠαπαΪωάννου μετά του βουλευτού υιού της, Χουρδάκη), ίσως τα διαλυτικά φαινόμενα ενταθούν. Επιπλέον, το... οικογενειακό κλίμα του ζεύγους Κωνσταντοπούλου-Καραναστάση, παραπέμπει σε άκρατη αλαζονεία και αμετροέπεια, η οποία θα μπορούσε να στείλει στην... ανεξαρτησία άλλους 2-3 βουλευτές. Τόεε θα μιλάμε καθαρά για κόμμα... συντρόφων!
  15. Όσο για τον... απεχθή Βαρουφάκη, οι προσεχείς Ευρωεκλογές μπορεί να του δώσουν μια μικρή ώθηση, αν και έχει μπροστά του 44 μήνες για να βλέπει τη Βουλή με τα... κιάλια! Γιατί οι διαγραφές στελεχών, η έλλειψη δημοκρατικών αντιλήψεων για τη διοίκηση ενός κόμματος, η αλαζονεία και το... ψώνιο, πληρώνονται στην κάλπη, τοις μετρητοίς και όχι με... χρεωστική κάρτα!

Με βάση τα παραπάνω, το τελικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η χώρα έχει πρωθυπουργό και κυβέρνηση που εν μέσω μεγάλης... γκαντεμιάς (ακρίβεια, θεομηνίες, ενεργειακή κρίση, πανδημία), μπορεί να εξασφαλίζει τη δημοσιονομική σταθερότητα, να δίνει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις μετά από πάρα πολλά χρόνια, να στηρίζει με οικονομικές ενισχύσεις τους πολίτες, να θωρακίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις και να κάνει ολόκληρο τον πλανήτη να μιλάει για το Ελληνικό success story. Από την άλλη πλευρά, η κατάσταση στα υπόλοιπα κόμματα θυμίζει πάρτι αποφοίτησης μαθητών της Έκτης Δημοτικού! Αν και μέχρι να ενηλικιωθούν, είναι σίγουρο ότι θα μας διασκεδάζουν...