Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Αλλιώς είχαν συνηθίσει οι Τούρκοι

Προσπαθώ να σκεφτώ την εικόνα του κ. Κατρούγκαλου να τρέχει το 2019 πίσω από τον κ. Τσαβούσογλου και να τον ικετεύει για μία συνάντηση. Κι ο άλλος να του λέει κάτι σαν «αργότερα παιδί μου, αργότερα».

Αυτά είπε επί της ουσίας ο πρέσβης επί τιμή, κ. Αϋφαντής. Κάθε φορά, λοιπόν, κύριε Πρόεδρε, που η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρεται στην εξωτερική πολιτική της δικής σας κυβέρνησης, πρέπει να της θυμίζετε την μαρτυρία του κυρίου πρέσβη.
Λέει λοιπόν ο κ. πρέσβης ότι ο κ. Κατρούγκαλος... εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπές «όχι», όταν έτρεχε πίσω από τον κ. Τσαβούσογλου για να τον παρακαλέσει μόνο και μόνο για μια συνάντηση. 
Η σκηνή είναι έτσι ή αλλιώς ντροπιαστική. Και κάπως έτσι καταλαβαίνουμε πως φτάσαμε σε εκείνες τις απίστευτες σκηνές με τον Ακαδημαϊκό κύριο Προκόπη Παυλόπουλο, στη διάρκεια της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα. Ήταν η συνέχεια όλων όσων είχαν προηγηθεί.
Τι ήθελε ο κ. Κατρούγκαλος από τον κ. Τσαβούσογλου; 
Ποιος ήταν τότε ο στόχος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής; 
Πάντα σύμφωνα με τον κ. πρέσβη. Ο στόχος, λοιπόν, ήταν να έχουμε ένα ήσυχο καλοκαίρι. 
Εξαιρετικά...

Καταλαβαίνουμε τώρα γιατί εκνευρίζετε τους Τούρκους, κύριε Πρόεδρε. Αλλιώς είχαν συνηθίσει οι άνθρωποι.

Ο φιλελεύθερος


Ας θυμηθούμε μια συνέντευξη στην Τουρκία

Πανηγυρίζει όλος ο Τουρκικός τύπος για τις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου περί δικαιωμάτων της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο.
Όλος ο τουρκικός Τύπος φιλοξενεί ρεπορτάζ για τη συνάντηση του Έλληνα και του Τούρκου Υπουργού εξωτερικών στα πρωτοσέλιδα του με τίτλους και αναφορές στα δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο που αναγνωρίζει ο Γιώργος Κατρούγκαλος στην Τουρκία.

Δείτε κάποια χαρακτηριστικά δημοσιεύματα
:



«Ο Έλληνας υπουργός μίλησε για την ανατολική Μεσόγειο: Η Τουρκία έχει δικαιώματα», τιτλοφορεί το άρθρο της η φιλοκυβερνητική Sabah.




«Έλληνας υπουργός Εξωτερικών: Γνωρίζουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας»
, γράφει η Yeni Safak.



«Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Κατρούγκαλος: Έχει και η Τουρκία δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο», μετέδωσε το NTV.


Ενώ η Turkiye πανηγυρίζει: «Ο Έλληνας υπουργός αναγνώρισε το δικαίωμά μας. Ο υπουργός της Ελλάδας που συμμάχησε με το Ισραήλ για το αέριο της Ανατολικής Μεσογείου μίλησε διαφορετικά στην Αττάλεια: “Έχει και η Τουρκία δικαιώματα”»

Δείτε ξανά τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου:

Δεν υπάρχουν σχόλια: