Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Τραμπισμός α λα γκρέκα

Η QAnon είναι μία γελοία θεωρία συνωμοσίας, σύμφωνα με την οποία μια κλίκα παιδόφιλων και κανιβαλιστών που λατρεύουν τον Σατανά διευθύνουν μία παγκόσμια σπείρα σωματεμπορίας παιδιών. 
Αυτοί οι τρομεροί συνωμοτούν εναντίον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Ο ίδιος ο Τραμπ βέβαια, επειδή δεν το έχει με τη θεωρητική εμβάθυνση, δεν πολυκαταλαβαίνει τις θεωρητικές επεξεργασίες των ακροδεξιών φαντασιόπληκτων οπαδών του. Αρκεί που τον υποστηρίζουν.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι βέβαια Τραμπ, αλλά ο ίδιος, τα στελέχη... και οι οπαδοί του στα κοινωνικά δίκτυα, δεν αγχώνονται μήπως στον αντιπολιτευτικό παροξυσμό τους κατηγορηθούν ότι εγγίζουν τις παρυφές της θεωρίας. 
Το Σάββατο στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ , μεταξύ άλλων δήλωσε:
Η Ελλάδα πρέπει να απαλλαγεί το συντομότερο δυνατό από το καθεστώς Μητσοτάκη, πριν το καθεστώς Μητσοτάκη οδηγήσει σε νέες τραγωδίες. Πριν οι βλάβες που προκαλεί στο σώμα της κοινωνίας γίνουν ανήκεστες. Πριν η παραγωγή της βίας και της σήψης, που βλέπουμε ήδη να πολλαπλασιάζεται ενίοτε και με τον πιο απεχθή τρόπο της κακοποίησης παιδιών, γίνει «κανονικότητα».

Ξεπερνάμε την αντιδημοκρατική έκφραση «καθεστώς Μητσοτάκη» για εκλεγμένη κυβέρνηση, και την παραγωγή βίας, αν και η μόνη βία που έχουμε δει είναι αμφίπλευρη, το διαρκές παιγνίδι «κλέφτες και αστυνόμοι» που παίζεται στους δρόμους με τα ΜΑΤ και τη μειοψηφία των φοιτητών που αντιδρά στο παραμικρό και για το παραμικρό.
Στεκόμαστε στο γεγονός ότι «αυτά» πολλαπλασιάζονται με κατάληξη την κακοποίηση των παιδιών. Δηλαδή κατά Τσίπρα το καθεστώς Μητσοτάκη συνδέεται με την κακοποίηση παιδιών, και η παραμονή του στην εξουσία αυτή την κακοποίηση θα την κάνει κανονικότητα!

Αυτά ειπώθηκαν στον απόηχο του «κόμμα βιαστών» της Βουλεύτριας Βαγενά, του «ΝΔ παιδεραστες» του βουλευτή Μαμουλάκη», του χάσταγκ στο twitter «ΝΔ παιδοβιαστές» και του «Μητσοτάκη που είναι τα παιδιά», όπου ο Ελληνας πρωθυπουργός εμφανιζόταν να κάνει εμπορία ασυνόδευτων παιδιών. Άλλωστε με άλλη διατύπωση ο Τσίπρας το είπε τις προάλλες στη Βουλή, ότι «η Πολιτεία κάνει εμπόριο ανθρώπων». Δεν αναφερόταν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

Στη ζέση τους και την απόγνωσή τους, όσο βλέπουν τις «πετσωμένες» δημοσκοπήσεις να μην τους ευνοούν και η εξουσία να γίνεται απολεσθείς παράδεισος, χρησιμοποιούν μεθόδους και εκφράσεις λούμπεν περιθωρίου, που δεν αρμόζουν σε κοινοβουλευτικό κόμμα. 
Δεν ηθικολογούμε από καθωσπρεπισμό. Απλώς τέτοιες συμπεριφορές υποβιβάζουν το επίπεδο της δημοκρατίας. Δεν είναι τυχαίο ότι τα υπόλοιπα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΜέΡΑ 25) το καθένα με τις ιδιαιτερότητές του και τις πολιτικές παραξενιές τους, δεν ακούστηκαν ποτέ τέτοιες βορβορώδεις καταγγελίες.

Είναι ενδιαφέρον ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κατανοούν ότι αυτή η συμπεριφορά, αποτελεί φραγμό προς την πολυπόθητη τάξη των «κυρπαντελήδων» που θέλει να επαναπροσεγγίσει ο Τσίπρας, καθώς η εμπιστοσύνη της ανοίγει τη δίοδο προς την κυβέρνηση. Δεν είναι μόνο ότι οι κυρπαντελήδες δεν ξεχνούν την σαρωτική τους φορολόγηση (ο ίδιος το έχει παραδεχθεί λέγοντας «αδικήσαμε τη μεσαία τάξη, όχι από συνειδητή επιλογή» -με πιο μπρουτάλ τρόπο το παραδέχτηκε ο Πολάκης).
Είναι που δεν πρόκειται να προσελκυστούν με τακτικές ηθικής απαξίωσης των αντιπάλων, τακτικές που δεν αντέχουν στην κοινή λογική. Είναι θέμα ήθους, αισθητικής, αλλά και κοινωνικής λογικής, την οποία εκ θέσεως και νοοτροπίας η μεσαία τάξη διαθέτει. Δεν είναι πολιτικά χουλιγκάνια για να πεισθούν ότι ένα παραδοσιακό κόμμα που επανειλημμένως έχει ασκήσει την εξουσία, με τα καλά και τα κακά του, έχει συνολικά μετατραπεί σε κόμμα παιδοβιαστών. Πείθει αρκετούς, τους «σεληνιασμένους αντιδεξιούς», που είναι ήδη ψηφοφόροι του.

Το ερώτημα είναι ότι αυτά τα αυτονόητα που διατυπώνονται όχι μόνο από μας, γιατί δεν τα εντοπίζουν και στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να τα διορθώσουν. 
Νομίζουμε γιατί δεν μπορούν. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα κοινής λογικής και θεσμικής ευταξίας. 
Δεν μαζικοποιήθηκε με προσήλωση σε αυτές τις αξίες, αλλά με τον παραλογισμό του σκισίματος των μνημονίων, των νταουλιών που θα παίζει στις αγορές, την Ευρώπη που θα άλλαζε, κλπ. 
Δεν μπορούν να ξεφύγουν από τον εαυτό τους.

Γιάννης Σιδέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: