Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Ρωσία: Εγκατέλειψε την χώρα η βαφτιστήρα του Πούτιν

Ο Πούτιν έχει στενούς δεσμούς επί χρόνια με την οικογένεια της
Η ευαισθησία δεν είναι ένα από τα προτερήματα του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος φέρεται να είχε δώσει εντολή να συλλάβουν ακόμη και την βαφτιστήρα του.
Η 40χρονη δημοσιογράφος Ξένια Σομπτσάκ, η οποία επέκρινε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, φέρεται να επιβιβάστηκε σε πτήση για τη Λιθουανία μέσω Λευκορωσίας λίγο πριν φτάσουν οι πράκτορες του Πούτιν για να τη συλλάβουν...


Γιατί την κυνηγάει ο Πούτιν

Ο Πούτιν έχει μακροχρόνιους δεσμούς με την οικογένειά της και εδώ και καιρό φημολογείται ότι είναι η βαφτιστήρα του.
Ο πατέρας της, Ανατόλι Σόμπτσακ, ήταν καθηγητής νομικής και μέντορας του Πούτιν που του έδωσε το πρώτο του βήμα στην πολιτική ως Αντιδήμαρχος της Αγίας Πετρούπολης.
Πλέον ο Πούτιν, σύμφωνα με πληροφορίες από της Daily Mail, είναι έτοιμος να χαρακτηρίσει την Ξένια Σομπτσάκ, «ξένο πράκτορα» στο πλαίσιο της τακτικής που ακολουθεί για καταστολή των διαφωνιών στη Ρωσία. Η εμμονή του, να συλλάβει όλους όσους του ασκούν κριτική δεν έχει όρια.

Ποια είναι η Ξένια Σομπτσάκ

Η Ξένια Σομπτσάκ αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά πρόσωπα της Ρωσίας.
Ήρθε τέταρτη στις προεδρικές εκλογές του 2018 στη Ρωσία, που θεωρείται ευρέως ως βαριά νοθεία υπέρ του Πούτιν.
Παρά το γεγονός ότι επέκρινε τον Πούτιν, είχε προσωπική συνάντηση με τον Ρώσο ηγέτη προτού ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφια.

Ήταν νωρίτερα δημοφιλής παρουσιάστρια ριάλιτι και πόζαρε για το Playboy.


Η Ξένια Σομπτσάκ έχει καταψηφίσει τη νομοθεσία που σχετίζεται με τον πόλεμο στο ρωσικό κοινοβούλιο και κατηγόρησε την κρατική τηλεόραση του Πούτιν για «ξεδιάντροπα ψέματα» σχετικά με την εισβολή.
Επίσης, έχει κανάλι στο YouTube με περισσότερους από 3 εκατ. συνδρομητές και έχει έναν δημοφιλή λογαριασμό στο Telegram, στον οποίο συχνά ανεβάζει άρθρα και ρεπορτάζ επικριτικά για την επιστράτευση που έχει κηρύξει ο Πούτιν.

Στο παρελθόν είχε μπει στο μικροσκόπιο των αρχών για διασπορά «προπαγάνδας υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ» και γιατί είχε δηλώσει ότι η Κριμαία είναι ουκρανική μετά την προσάρτησή της από τη Ρωσία το 2014.
Πώς ξέφυγε

Η Σόμπτσακ εγκατέλειψε τη Ρωσία και μάλιστα με περιπετειώδη τρόπο: Αγόρασε μέσω διαδικτύου εισιτήρια για Ντουμπάι και Τουρκία για να «θολώσει τα νερά», καταφεύγοντας στην Λιθουανία μέσω Λευκορωσίας.

Μάλιστα φέρεται να έχει καταγραφεί το πέρασμά της από τα σύνορα, από τις κάμερες ασφαλείας που έχουν στα σύνορα οι Λευκορώσοι.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: