Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Αν το 2015 η Ελλάδα επέστρεφε στη δραχμή

Τι θα συνέβαινε σήμερα αν η Ελλάδα βρισκόταν εκτός Ευρώπης; 
Το 2015 είναι μόλις πριν από επτά χρόνια και δεν έχουμε δα και μνήμη περιστεριού! 
Ήταν τότε που οι σύντροφοι επισκέπτονταν με δέος το Κρεμλίνο και παρακαλούσαν τον Βλαδίμηρο να τους δώσει χαρτί για να εκτυπώσουν δραχμές. 
Αν έχουν απορίες γιατί δεν πείθουν τον ελληνικό λαό, οι απαντήσεις βρίσκονται εκεί έξω! Στις προκλήσεις στο Αιγαίο και στην κατανόηση του τι τελικά «παίχτηκε» το 2015...
Κάνουν σα να μην συνέβη το παραμικρό. Έσυραν την χώρα στο βούρκο των εφηβικών τους ονειρώξεων περί επανάστασης, υποσχόμενοι λύσεις που σήμερα, εφόσον είχαν εφαρμοστεί, θα μας οδηγούσαν στην απόλυτη καταστροφή.

Ας σκεφτούμε, λοιπόν, πώς θα ήταν η ζωή μας εκτός Ευρώπης.
 
Χωρίς άλλους συμμάχους πέραν του Βλαδίμηρου Πούτιν, των μουλάδων του Ιράν και των amigos του Καράκας. Η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή θα ήταν προτεκτοράτο. Όχι, των Άγγλων ή των Αμερικανών, αλλά του Ερντογάν.

Εκτός κι αν επιμένει κάποιος ότι με τη δραχμή θα ήταν … καλύτερα! Αν πράγματι επιμένει, αντί να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό για τη ζημία που προκάλεσε με τη στάση του, ας μας εξηγήσει τη θεωρία του. Απλά, κατανοητά και χωρίς μπούρδες, κοιτώντας τους πολίτες στα μάτια. Χωρίς θεωρίες για κουτορνίθια και πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, ρίχνοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλον.

Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι διεκδικούν την εξουσία και πάλι! Προφανώς, για να αποτελειώσουν αυτά που δεν πρόκαμαν την προηγούμενη φορά. Δεν είναι δικαιολογία ότι είχαν … αυταπάτες ή ότι δεν ήξεραν. Η άνοδος αυτής της αριστεράς στην εξουσία είναι το τίμημα που πλήρωσε η χώρα για τις «επιδόσεις» της στη μεταπολίτευση. Το θέμα είναι αν το τίμημα έχει πληρωθεί ή αν έχει μείνει υπόλοιπο. Αυτό θα φανεί στο χειροκρότημα, στις επόμενες εκλογές.

Ναι, θα πει κάποιος, αλλά η ζημιά τελικά δεν έγινε. Η Ελλάδα έμεινε στο ευρώ και η χώρα είναι σήμερα όρθια. 
Η χώρα είναι όρθια επειδή βρέθηκε μια κυβέρνηση που την κράτησε όρθια, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και όχι γιατί δήθεν η παρέα του Αλέξη έβαλε μυαλό. Η παρέα αυτή δεν πρόκειται να βάλει μυαλό. Όχι, μόνο δεν θα απολογηθεί για το γεγονός ότι παραλίγο να οδηγήσει την χώρα στα βράχια, αλλά είναι έτοιμη να δώσει τα ρέστα της για να αρπάξει και πάλι την εξουσία.
Όπως έκανε το 2015. Ο ελληνικός λαός, πάντως, δεν ξεχνάει. Και κάθε φορά που οι Τούρκοι μας δείχνουν μέχρι που μπορεί να φτάσουν οι πύραυλοί τους ή που μας λένε ότι θα έρθουν ένα βράδυ, οι Έλληνες αναρωτιούνται με τρόμο τι θα είχε συμβεί αν είχε πετύχει το σχέδιο Τσίπρα - Βαρουφάκη το 2015...

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: