Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Το συμφέρον της πατρίδας πρώτα και μετά ο σταυρός προτίμησης

Η ΝΔ κόμμα σταυροφόρων
Στη ΝΔ οι πολιτευτές της πάλευαν συνήθως πρώτα για τον Σταυρό και έπειτα για τη σημαία. 
Όσες λίγες φορές συνέβη το αντίθετο, η Κεντροδεξιά κέρδισε καθαρά την Αριστερά.
Η ΝΔ, κύριε Πρόεδρε, είναι κόμμα σταυροφόρων. Κι αυτό εσείς το γνωρίζετε καλά, αφού έχετε ζήσει αυτό το κόμμα και στα πάνω του και στα κάτω του. 
Το 2019 η ΝΔ κέρδισε καθαρά επειδή η εκλογική μάχη είχε ιδεολογικό πρόσημο. 
Η χώρα είχε περάσει το σοκ της αριστερής διακυβέρνησης και έπρεπε να βρει το δρόμο της, με τη ΝΔ να είναι η μόνη που μπορούσε να καταθέσει εκείνη την κρίσιμη στιγμή μία στιβαρή πολιτική πρόταση. Πολύ φοβάμαι ότι αυτές οι εκλογές δεν θα είναι το ίδιο... Σε αυτές τις εκλογές θα κυριαρχήσει και πάλι η μάχη του σταυρού. Κι αυτό φαίνεται ήδη στις δηλώσεις των υπουργών σας. Το μυαλό τους δεν είναι στο υπουργείο και στο έργο που έχουν να επιτελέσουν. Αλλά στις εκλογικές τους περιφέρειες.
Είναι η συνταγή για πολλά ατυχήματα. Ο καθένας μόνος του και όλοι εναντίον όλων! Κατά συνέπεια θα πρέπει να πειστούν οι πολιτευτές της ΝΔ ότι υπάρχει ένας σκοπός που υπερβαίνει τις προσωπικές τους φιλοδοξίες: Το συμφέρον της πατρίδας.

Πρακτικά! Κανόνες συμπεριφοράς για όλους! 
Και όποιος θελήσει να παραβιάσει το πρωτόκολλο, μπορεί να αναζητήσει τους σταυρούς με κάποιο άλλο κόμμα. Η ΝΔ πάντως πρέπει να δείξει ότι είναι κόμμα αρχών και όχι αρχόντων και ξιπασμένων χωρικών που νόμισαν ότι έγιναν πρίγκιπες με τη ψήφο των Ελλήνων. Δεν είναι εύκολη η άσκηση. Αλλά αν δεν λυθεί αυτή θα χαθεί η υπομονή των ψηφοφόρων...

Ο φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια: