Διψήφια διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση. 
Σε δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του MEGA, η Νέα Δημοκρατία καταγράφεται στο 35,8% στην εκτίμηση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 25,4% και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο 15%. 
Ακολουθούν: ΚΚΕ με 6,3%, Ελληνική Λύση με 5,9% και ΜέΡΑ25 με 4,1%...
Στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά καταγράφηκε στις 8,4 μονάδες. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 29%, έναντι 20,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με 12,2%, το ΚΚΕ με 5,1%, η Ελληνική Λύση με 4,8% και το ΜέΡΑ25 με 3,4%.
Την ίδια ώρα, ένα ποσοστό 10,1% δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ποιο κόμμα θα ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές, ενώ 4,4% των ερωτηθέντων απάντησαν πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Μεγάλη είναι η διαφορά που καταγράφεται μεταξύ Μητσοτάκη - Τσίπρα, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να προηγείται με 19 μονάδες για ως καταλληλότερος για Πρωθυπουργός έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν συγκεντρώνει ούτε το ποσοστό της πρόθεσης ψήφου για τον ΣΥΡΙΖΑ, μένοντας στο 16% στο συγκεκριμένο ερώτημα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιλέγεται από το 8% ως ο καταλληλότερος για το αξίωμα του Πρωθυπουργού.

Το 70% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θεωρούν ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη στις Εκλογές, σε μία από τις ιστορικά υψηλότερες «παραστάσεις νίκης» που έχει καταγράψει η Μetron Analysis, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μένει στο 16%.

Το 30% εκτιμά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εκείνος που μπορεί να εγγυηθεί την καλή λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

Η Κυβέρνηση βαθμολογείται θετικά στα αμυντικά, στον τουρισμό και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Αντίθετα, δεν πείθει στα εργασιακά, στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, του πληθωρισμού και της διαφθοράς.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας με 31% είναι η οικονομία. Ακολουθεί η ακρίβεια με 26%, η ενεργειακή κρίση με 11% και η εξωτερική πολιτική και ο πόλεμος στην Ουκρανία με 8%.










Νέα δημοσκόπηση: Στις 10,4 μονάδες το προβάδισμα Ν.Δ., 19 μονάδες μπροστά ο Μητσοτάκης