Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Καρέ-καρέ τα ένοπλα «χτυπήματα» της συμμορίας της Πολυτεχνειούπολης (Video)

Σοκ προκαλούν οι μαρτυρίες ανθρώπων στην Καισαριανή και στου Ζωγράφου που ήρθαν αντιμέτωποι με τις απειλές της συμμορίας.
Ντοκουμέντα-σοκ από τη δράση της σκληρής συμμορίας των 32 με ορμητήριο τις παλιές φοιτητικές εστίες την Πολυτεχνειούπολη. Δεν δίσταζαν ακόμη και πυροβολούν…
«Δεν ένιωθα ούτε πόνο ούτε τίποτα. Ήταν τόσο μεγάλο το σοκ που απλά είχα παγώσει». Είναι κάποια από τα θύματα της συμμορίας που χτυπούσε με αγριότητα σε Καισαριανή και Ζωγράφου. Φορώντας κουκούλες, full face και πάντα οπλισμένοι ξάφριζαν μίνι μάρκετ, περίπτερα... κοσμηματοπωλεία, εστιατόρια, και σπίτια.
Όπως φαίνεται και στο βίντεο-ντοκουμέντο, δύο μέλη της συμμορίας μπαίνουν οπλισμένοι με κουκούλες σε κατάστημα. Απειλούν και χτυπούν τον ιδιοκτήτη, παίρνουν το τσαντάκι με τα χρήματα και γίνονται καπνός μέσα σε μόλις 22 δευτερόλεπτα.

Η σκληρότητα της συμμορίας των 32 έχει καταγραφεί και σε άλλο βίντεο-ντοκουμέντο. Δύο από τα μέλη της μπαίνουν οπλισμένοι σε καφετέρια στου Ζωγράφου, κλείνουν την υπάλληλο στην τουαλέτα και όταν φτάνουν στον χώρο που βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο του μαγαζιού, χτυπούν τον δεύτερο υπάλληλο και τον αναγκάζουν να τους δείξει που βρίσκονται τα χρήματα. Μέσα σε 1,5 λεπτό έχουν εξαφανιστεί…

«Έτρεξα να βοηθήσω και πυροβόλησαν»


Ιούλιος 2021. Ο άνδρας, που όπως φαίνεται στο βίντεο, μεταφέρεται στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τραυματισμένος από σφαίρα στο πόδι, είχε προσπαθήσει να σταματήσει δύο μέλη της συμμορίας που είχαν εισβάλει οπλισμένοι σε σούπερ μάρκετ. Με προτεταμένα τα όπλα σκορπούν τον τρόμο και τον πανικό. Ακινητοποιούν τους υπαλλήλους και αρπάζουν τις εισπράξεις.
Κατά τη διαφυγή τους από το σουπερ μαρκετ δεν είχαν διστάσει να βγάλουν τα όπλα και να πυροβολήσουν. Μία από τις σφαίρες είχε βρει στο πόδι υπάλληλο καφετέριας που είχε ακούσει φωνές και έτρεξε να τους σταματήσει.

Δεκαπέντε μήνες μετά περιγράφει αποκλειστικά στο MEGA τον εφιάλτη που έζησε: «Όπως καθόμουν στο τραπέζι βλέπω δύο κύριους να τρέχουν και από κάπου ακούστηκε ένα βοήθεια και έτρεξα προς το μέρος για να βοηθήσω απλά εκείνοι έβγαλαν το όπλο και πυροβολήσανε στο πάτωμα και απλά εξοστρακίστηκε η σφαίρα και τραυματίστηκα στο πόδι».

«Μπήκαν στο μαγαζί με το όπλο στο χέρι»


Ο κύριος Γιώργος περιγράφει στη κάμερα του MEGA τις εφιαλτικές ώρες που έζησε ο ίδιος αλλά και οι υπάλληλοι του εστιατορίου του στον Καισαριανή, όταν μπήκαν με τα όπλα στα χέρια δύο κουκουλοφόροι κακοποιοί της συμμορίας.
Η δράση τους δεν σταμάτησε εκεί. Συνέχισαν τις ληστείες και σε άλλα καταστήματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η λεία των δραστών μέσα σε λίγους μήνες έφτασε σχεδόν τις 200.000 ευρώ.

Δείτε το βίντεο του MEGA:

Δεν υπάρχουν σχόλια: