Η Νέα Δημοκρατία απάντησε με βίντεο και υπενθύμισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι επί ΣΥΡΙΖΑ έκλαιγαν κυριολεκτικά οι συνταξιούχοι, με τα capital controls, τις περικοπές και την υψηλή φορολογία.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση της νεοεκλεγείσας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στις ελαφρύνσεις που κάνει η κυβέρνηση για τα αδύναμα στρώματα και τις συνέκρινε με τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα, είδα τον κ. Τσίπρα να απευθύνεται σε κάποια κυρία σε μία περιοδεία την οποία έκανε στη Θεσσαλονίκη και της είπε «ΣΥΡΙΖΑ θα λέτε και θα κλαίτε». Πράγματι, έκλαιγαν οι συνταξιούχοι το 2015 έξω από τα ΑΤΜ. Και ευχαριστούμε τον κ. Τσίπρα που σε κάθε ευκαιρία μας θυμίζει τη χειρότερη κυβέρνηση που είχε η χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά.

Όμως εμείς δεν έχουμε κανέναν λόγο -το έχουμε πει πολλές φορές, το επαναλαμβάνω και σήμερα- να εμπλακούμε στην τοξικότητα και στην χυδαιότητα των πολιτικών μας αντιπάλων. Θα επιμείνουμε στην ευπρέπεια του λόγου μας και στην ισχύ των επιχειρημάτων μας. Θα μιλάμε με στοιχεία, με νούμερα και με το έργο το οποίο έχουμε παράξει όλους αυτούς τους 33 μήνες, παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε και σχετική ανάρτηση με το απόσπασμα της ομιλίας του: