Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Εφιάλτης για τον Αλέξη οι συζητήσεις στην Βουλή

Ίσως θα πρέπει να καταλάβει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, δηλαδή ο κ. Τσίπρας, για όσους το έχουν ξεχάσει, ότι αυτές οι συζητήσεις σε επίπεδο αρχηγών που γίνονται στην Βουλή, δεν τον συμφέρουν. Κι αυτό διότι η πενία στα επιχειρήματά του στην προσπάθεια να αντιπολιτευτεί την κυβέρνηση, τον εκθέτει.
Όχι μόνο διότι η κοινωνία κάνει συγκρίσεις με τα όσα έλεγε, με τα όσα εξακολουθεί να λέει, με τα όσα έκανε ως κυβερνήτης. Αλλά και διότι παρέχει την δυνατότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον αποδομεί κάθε φορά και, βεβαίως να του υπενθυμίζει τις ανακολουθίες του. Κάτι που... είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο για το τμήμα αυτό της κοινωνίας που έχει ξεχάσει τι έχει περάσει με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρα έχει αλλάξει, προς το καλύτερο.

Ο ελληνικός λαός θα μείνει βεβαίως με το ερώτημα αν ο κ. Τσίπρας στην (απίθανη) περίπτωση που αναλάβει την εξουσία θα καταγγείλει την ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία, όπως τον προκάλεσε ο πρωθυπουργός να απαντήσει, αφού η ίδια η συμφωνία δίνει σε κάθε πλευρά αυτό το δικαίωμα! Όχι βεβαίως ότι θα τολμούσε κάτι τέτοιο, αν λάβουμε υπόψιν τις γονυκλισίες προς την Ουάσινγκτον και του ίδιου αλλά και του ακροδεξιού κυβερνητικού συνεταίρου του που έχει εξαφανιστεί –ευτυχώς- από την πολιτική σκηνή.

Δύο τινά συμβαίνουν με τον κ. Τσίπρα. Ή είναι ένας φθηνός λαϊκιστής που λέει, από την σημερινή του θέση, πράγματα που δεν πρόκειται να εφαρμόσει, γιατί απλώς δεν κυβερνά, ενώ αν κυβερνούσε θα έκανε τα ακριβώς τα αντίθετα. Ή όντως πιστεύει αυτά που λέει και που αν τα εφαρμόσει απλώς θα μικρύνει την Ελλάδα. 
Του το επισήμανε ο πρωθυπουργός όταν, αναφερόμενος στην περίπτωση της Ουκρανίας, του είπε ότι αν διατηρούσε την στάση αυτή που ανεμίζει τώρα ως παντιέρα, αυτή των ίσων αποστάσεων μεταξύ θύτη και θύματος, απλώς θα ήταν ο μόνος μέσα στη Ευρώπη και δακτυλοδεικτούμενος. Όταν ακόμη και χώρες γνωστές για την διαχρονική τους ουδετερότητα, τάχθηκαν ανεπιφύλακτα υπερ της Ουκρανίας, στέλνοντάς της μάλιστα και αμυντικό εξοπλισμό!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: