Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Τα παιδιά της Αριστεράς

Ο Αλέξης Τσίπρας, είναι ένας στοργικός και δοτικός μπαμπάς. 
Οριακά θα μπορούσε κάποιος από τους…αντιεξουσιαστές ψηφοφόρους του, να τον κακο - χαρακτηρίσει ως «κυρ. Παντελή» κρίνοντας τις επιλογές σε σχέση με τα παιδιά του.
Η οικογένεια Τσίπρα επέλεξε για τον Ορφέα- Ερνέστο και Φοίβο- Παύλο από νωρίς, το μονοπάτι της αριστείας.
Τα πρώτα σχολικά βήματα τους, δεν έγιναν σε κάποιο νηπιαγωγείο της Κυψέλης, αλλά σε ένα εμβληματικό σχολείο των αρίστων στην Πλάκα. Συνεχίστηκαν ανάλογα και ο μεγαλύτερος, διεκδικεί... μέσω εξετάσεων, να γίνει δεκτός στο Πρότυπο Γυμνάσιο της Πλάκας, εφόσον ισχύει το ρεπορτάζ της Καθημερινής.
Αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Τσίπρα ως γονιό.
Επιλέγει με κριτήρια αντίθετα στην ιδεολογία του, στις παθιασμένες απόψεις του κατά της αριστείας και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που θεωρεί καλύτερο για τη μόρφωση των παιδιών του.
Το προσφέρει αδιάκοπα, καταβάλλοντας πολλαπλό τίμημα.
Οικονομικό και πολιτικό.

Για το καλό των παιδιών του, ως άλλος «Κυρ Παντελής» θυσιάζει την πολιτική αξιοπιστία του, αποδέχεται το ρίσκο να εισπράξει τη μομφή ότι άλλα λέει, άλλα πιστεύει, άλλα κάνει. Πως τελικά η ζωή του και οι απόψεις του δεν συμπλέουν. Ό,τι θεωρεί καλό για το λαό δεν είναι απαραίτητα και για τον ίδιο.
Είναι και τυχερός όμως.
Η πολιτική κριτική που λογικά εισπράττει, δεν θα λάβει ποτέ τη μορφή κανιβαλισμού των παιδιών ή του ιδίου.
Δεν θα ρωτηθεί στη Βουλή ποτέ από τον Μητσοτάκη ή την Κεραμέως - τους οποίους κατηγορεί ως ντήλερς των ιδιωτικών συμφερόντων στην παιδεία – πόσα πλήρωσε στην ιδιωτική παιδεία και γιατί δεν διάλεξε το σχολείο της Γκράβας. Γιατί θέλει για τα παιδιά του σχολεία με κανόνες, σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα, βιβλιοθήκες, εξετάσεις και αξιολόγηση.

Σίγουρα δεν θα κληθεί να απολογηθεί ποτέ για τις επιλογές του ως γονιός, αλλά δεν πρέπει να έχει κάποιες πολιτικές απαντήσεις.
Όπως με ποιο κριτήριο επέλεξε ως υπουργό Παιδείας τον Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος έχοντας την πολυτέλεια της δικής του αριστείας, του εισηγήθηκε και αποδέχθηκε το 2015 τα πρότυπα σχολεία.
Η τον κ. Κώστα Γαβρόγλου -επίσης της συνομοταξίας των αρίστων- ο οποίος όταν ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, η δημιουργία προτύπων στα οποία τα παιδιά θα μπαίνουν με εξετάσεις είχε ισχυριστεί ότι βγάζουν «προβληματικούς ενήλικες».

Οι εξέχοντες άριστοι υπουργοί παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μπαλτάς και Γαβρόγλου αλλά και ο μη άριστος Νίκος Φίλης, πήραν στο λαιμό τους χιλιάδες οικογένειες που έχασαν την ευκαιρία επί χρόνια να στέλνουν δωρεάν τα παιδιά τους σε πρότυπα σχολεία.
Ολόψυχα εύχομαι ο νεαρός Ορφέας - Ερνέστος να αριστεύσει στις εξετάσεις και να μπει στο σχολείο που ονειρεύονται οι γονείς του, και μέχρι να τελειώσει το Γυμνάσιο ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει βγάλει έστω μια ανακοίνωση για τη βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ.





Δεν υπάρχουν σχόλια: