Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Times: Σκοτώθηκε το «φάντασμα του Κιέβου» που κατέρριψε 40 ρωσικά αεροσκάφη

Ο 29χρονος πιλότος της Ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας Στέπαν Ταραμπάλκα, που κατέρριψε περισσότερα από 40 ρωσικά αεροσκάφη και τον αποκαλούσαν «το φάντασμα του Κιέβου»
σκοτώθηκε την ώρα του καθήκοντος τον Μάρτιο, όταν καταρρίφθηκε το αεροσκάφος του MiG-29, γνωστοποίησαν οι Ουκρανικές αρχές, σύμφωνα με δημοσίευμα των The Times, απόσπασμα του οποίου αναδημοσιεύει η Daily Mail.
Ο πιλότος είχε αποκτήσει παγκόσμια φήμη αφού κατέρριψε έξι ρωσικά αεροσκάφη την πρώτη ημέρα της εισβολής, με την ουκρανική κυβέρνηση να... αναρτά ανήρτησε στο Twitter ένα βίντεο με τους ισχυρισμούς. Ο πιλότος σκοτώθηκε στις 13 Μαρτίου μαχόμενος με «συντριπτικές» εχθρικές δυνάμεις» ανέφεραν οι Ουκρανοί

Κατά την περίοδο του πολέμου υπήρξαν εικασίες ότι το «Φάντασμα του Κιέβου» και ο εκπληκτικός αριθμός των καταρρίψεων ήταν ένας μύθος που κατασκευάστηκε από την ουκρανική κυβέρνηση για να εμπνεύσει γενναιότητα στις τάξεις των προκλητικών μαχητών της.

Την πρώτη μέρα της εισβολής του Βλαντιμίρ Πούτιν, το Twitter ήταν αναρτημένο με βίντεο που φέρεται να δείχνουν ένα ουκρανικό αεροσκάφος να πετάει στους ουρανούς πάνω από πολλές πόλεις και να καταρρίπτει έξι ρωσικά αεροπλάνα σε αερομαχίες και το οποίο θεωρήθηκε ότι προέρχεται από σκηνές σε βιντεοπαιχνίδι και δεν είναι πραγματικό.
Λίγες μέρες αργότερα, το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα βίντεο στον λογαριασμό της κυβέρνησης στο Twitter εκθειάζοντας την ικανότητα και τη γενναιότητα του «Ghost of Kyiv», αλλά χρησιμοποίησε το ίδιο υλικό.

Τώρα, πηγές επιβεβαίωσαν την ταυτότητά του και τον θάνατό του στους The Times.

Δεν υπάρχουν σχόλια: