Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Τατόι: Έπεσαν στον λάκκο που αυτοί έσκαψαν

Στα τέλη της δεκαετίας του 70 με αρχές της δεκαετίας του 80, έπαιζε σε ομάδα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου ένα σέντερ μπακ με ειδικότητα στα αυτογκόλ
Κάθε φορά που πήγαινε η μπάλα στα πόδια του οι φίλοι της ομάδας του χλόμιαζαν και έβγαζαν έναν αναστεναγμό ανακούφισης όταν αυτός την έδιωχνε προς τη σωστή κατεύθυνση. 
Πού οφειλόταν αυτή η αρνητική απόδοση του;
Πρώτον, δεν είχε καθαρό μυαλό για να διαβάσει σωστά τη φάση. 
Δεύτερον, δεν ήταν ψύχραιμος. Αντιδρούσε υπό το κράτος πανικού. 
Και τρίτον και το κυριότερο, δεν είχε την αίσθηση του χώρου.
Αυτόν τον παίκτη μου θυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Βάζει αβίαστα αυτογκόλ...

Προχθές, η «Εφημερίδα των Συντακτών», ανέδειξε με πρωτοσέλιδο της την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον διάδοχο του βρετανικού θρόνου και συμπέρανε πως εξυφαινόταν πίσω από αυτήν την επίσκεψη κάποιο φιλομοναρχικό σχέδιο. Γιατί έκανε αυτό το πρωτοσέλιδο;
Αυτό κανένα δεν ενδιαφέρει. Ιδιωτική επιχείρηση είναι, η διεύθυνση της αποφασίζει τι θα προβάλλει ως πρώτο θέμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως για ποιο λόγο ακολούθησε; 
Για ποιο λόγο η «Αυγή», που είναι κομματικό έντυπο, στην πρώτη σελίδα της, χθες, γράφει «αυλάρχης των Γλίξμπουργκ» δίπλα στη φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη; 
Πιστεύουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ πως 48 ολόκληρα χρόνια μετά το δημοψήφισμα για το πολιτειακό θα συγκροτήσουν αντιμοναρχικό μέτωπο;
Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι τόσο ανόητοι. (Αν και τελικά μπορεί και να είναι.)
Απλώς θέλησαν να καλύψουν πολιτικά μια φιλική τους εφημερίδα. Όμως τα μεγάλα κόμματα, τα κόμματα εξουσίας, δεν αφήνουν τον φιλικό τους τύπο να διαμορφώνει την πολιτική ατζέντα.

Τα μεγάλα κόμματα δε σέρνονται πίσω από τα πρωτοσέλιδα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να καλύψει εφημερίδες και δημοσιογράφους. Και στο πρόσφατο παρελθόν, κάλυψε δημοσιογράφους, ως μη ώφειλε, που είχαν προβλήματα με την ελληνική δικαιοσύνη.

Στην περίπτωση του Τατοϊου το μόνο που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να κατακλυσθεί το διαδίκτυο με τη φωτογραφία της συζύγου του Α. Τσίπρα να χαριεντίζεται με τον διάδοχο Κάρολο, όταν αυτός επισκέφτηκε την Αθήνα και με τη δήλωση στήριξης του τέως βασιλέα προς την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την 1η Φεβρουαρίου 2015.

Παράλληλα, άρχισαν να τίθενται ενοχλητικά ερωτήματα προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπλαση του Τατοϊου
Έχει να κάνει κάποια άλλη πρόταση; 
Αν ναι, ποια είναι αυτή; 
Διαφωνεί με τη συμβολή, σε αυτό το σχέδιο της ανάπλασης, του διαδόχου του βρετανικού θρόνου; Και αν ναι, γιατί;

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σύρθηκε σε μια ανούσια αντιπαράθεση υπερασπιζόμενη ανοήτως ένα πρωτοσέλιδο που ουδεμία υποχρέωση είχε να υπερασπισθεί και να αναπαραγάγει. Εκτός αν είχε, οπότε ανακύπτουν άλλης τάξης ερωτήματα.

Πάντως, μετά τα αλλεπάλληλα αυτογκόλ του Συνεδρίου ήρθε ακόμα ένα. Αυτό του Τατοϊου.

Φαντάζομαι πως στην κυβέρνηση βλέπουν αυτό που γίνεται και δεν πιστεύουν στα μάτια τους. Ήξεραν πως είχαν να κάνουν με losers, αλλά όχι τέτοιου μεγέθους!


Δεν υπάρχουν σχόλια: