Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Πέρασε σε... άλλο επίπεδο ο Πούτιν: Κατηγορεί την Ουκρανία για εγκλήματα πολέμου

Για «πολυάριθμα εγκλήματα πολέμου» κατηγόρησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν την Ουκρανία
μιλώντας, όπως ήταν προγραμματισμένο με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.
Η διατύπωση των κατηγοριών έρχεται σε μία περίοδο που η Μόσχα έχει μπει στο στόχαστρο διεθνών οργανισμών για τις παραβιάσεις που διεξάγει, ενώ έχουν ανακοινωθεί έρευνες για να διαπιστωθεί εάν οι ρωσικές δυνάμεις έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου την περίοδο της εισβολής...
Ωστόσο, από την πλευρά του, ο Πούτιν διαβεβαίωσε τον Μακρόν ότι οι δυνάμεις υπό την ηγεσία της Μόσχας κάνουν «ό,τι είναι δυνατό» για να μην στοχοποιούν αμάχους. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος «επέστησε την προσοχή στα πολυάριθμα εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται καθημερινά από τις δυνάμεις ασφαλείας και τους Ουκρανούς εθνικιστές».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην προσέγγιση της Μόσχας σε σχέση με πιθανή συμφωνία για τον τερματισμό των εχθροπραξιών. «Αντιδρώντας στις ανησυχίες που εξέφρασε ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις που συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουν τις ζωές των αμάχων», προσθέτει το Κρεμλίνο.
Οι δυο τους συζήτησαν επίσης τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου και τη στάση της Μόσχας για το πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί μια συμφωνία, αναφέρεται στην ανακοίνωση χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: