Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Γάλλος ευρωβουλευτής καταρρίπτει, απλά, 4 fake news που χρησιμοποιεί η ρωσική προπαγάνδα για την εισβολή

Ο επικεφαλής ευρωβουλευτής της ειδικής επιτροπής για τις εξωτερικές παρεμβάσεις και την παραπληροφόρηση, Ραφαέλ Γκλούκσμαν καταρρίπτει 4 μύθους και παρανοήσεις σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Γάλλος ευρωβουλευτής προχώρησε σε μια σειρά συνοπτικών αναρτήσεων, απαντώντας στα «ψεύδη- παρανοήσεις» γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ως μέρος του παράλληλου πολέμου προπαγάνδας που συνοδεύει την ένοπλη σύγκρουση στη χώρα...
«Πολλές οι παρανοήσεις, ή και τα καθαρά ψεύδη, που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ακούγονται στα τηλεοπτικά πάνελ για τον πόλεμο στην Ουκρανία», ανέφερε ο Γκλούκσμαν, ξεκινώντας τις αναρτήσεις του.

1. «Η παροχή όπλων στην ουκρανική αντίσταση σημαίνει συμμετοχή μας στον πόλεμο»

«Ουδέν αναληθέστερο», υπογράμμισε ο Γκλούκσμαν, συμπληρώνοντας ότι σύμφωνα με τη Χάρτα του ΟΗΕ μια χώρα που υφίσταται εισβολή, σε ευθεία παράβαση του διεθνούς δικαίου, μπορεί να δεχτεί νόμιμα εξοπλισμό, χωρίς να συνεπάγεται εμπόλεμη συμμετοχή του μέρους που συνδράμει.

2. «Όλα πηγάζουν από την διάθεση Νατοϊκής επέκτασης στην Ουκρανία»

«Λάθος. Από το 2008, το ΝΑΤΟ είναι που αρνείται να δρομολογήσει την ένταξη της Ουκρανίας και της Γεωργίας, που του χτυπούν την πόρτα εις μάτην. Και το ΝΑΤΟ αρνείται, ακριβώς ''για να μην προκληθεί η Ρωσία''», απαντά ο Γκλούκσμαν.

3. Το επιχείρημα για την ουκρανική ακροδεξιά- «αποναζιστικοποίηση»

Σύμφωνα με το παραπάνω επιχείρημα, που «κυριαρχεί, ύστερα από την επανάσταση του 2014», ο Πούτιν δικαιολογεί την επέμβαση, ως ενέργεια απέναντι στους «Ναζί της Ουκρανίας»
Ο Γάλλος ευρωβουλευτής σημειώνει ότι 
«η ακροδεξιά σημειώνει 3 με 5% στις εκλογές στην Ουκρανία, δηλαδή 10 φορές λιγότερο σε σχέση με Γαλλία ή Ιταλία. Αν ψάχνετε τον φασιστικό κίνδυνο, βρίσκεται στο Κρεμλίνο», προσθέτει.

4. Ρωσόφωνοι υπό διωγμό στην Αν. Ουκρανία

Ως βασικό πυλώνα της ρωσικής προπαγάνδας, ο Γκλούκσμαν ξεχωρίζει τον ισχυρισμό ότι ο ρωσόφωνος πληθυσμός, «που δεν αισθάνονται Ουκρανοί» βρίσκεται υπό καθεστώς διωγμού στην Ουκρανία.
Η εξέλιξη των πολεμικών επιχειρήσεων απαντά από μόνη της, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή: 
«Κοιτάξτε την αντίσταση στο Χάρκοβο, στην Μαριούπολη, τις διαδηλώσεις στην κατεχόμενη Χερσώνα (ρωσόφωνες πόλεις) και θα καταλάβετε πόσο λάθος είναι αυτό. Οι ρωσόφωνοι Ουκρανοί αντιστέκονται και πεθαίνουν για την Ουκρανία».

«Στόχος της προπαγάνδας να προωθηθεί η απραξία και η αδιαφορία»

Με την τελευταία του ανάρτηση, ο επικεφαλής ευρωβουλευτής της ειδικής επιτροπής για τις παρεμβάσεις και την παραπληροφόρηση, επεσήμανε ότι 
«όλα αυτά τα ψεύδη αποσκοπούν στο να σπείρουν την αμφιβολία, να ''γκριζάρουν'' τεχνηέντως τα πράγματα, για να δικαιολογηθεί η αδιαφορία και η απραξία. Όσοι τα διαδίδουν ας αναλάβουν την ευθύνη άρνησης βοήθειας προς ένα έθνος που το μόνο του "έγκλημα" είναι ότι θέλει να ζει ελεύθερο», καταλήγει ο Γκλούκσμαν.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: