pro

Αποδεικνύει επίσης, και το στοιχείο που εμφανίστηκε στις άλλες δημοσκοπήσεις. Δηλαδή τη μεγάλη άνοδο του ΚΙΝΑΛ, μετά τις εσωκομματικές εκλογές και τις προσδοκίες που αυξήθηκαν με την εκλογή του Νίκο Ανδρουλάκη.

pro

Σύμφωνα με τον «Σφυγμό» του Δεκεμβρίου, τη τελευταία μηνιαία μέτρηση πολιτικών τάσεων και εκλογικής επιρροής των κομμάτων, η Νέα Δημοκρατία (33%) και ο ΣΥΡΙΖΑ (25%) παρουσιάζουν οριακές απώλειες της τάξης του 1% συγκριτικά με την μέτρηση του Οκτωβρίου, διατηρώντας την μεταξύ τους ποσοστιαία απόσταση, η οποία ανιχνεύεται και αυτή τη φορά στο 8%. Αντίστοιχα, οριακές μόνο μεταβολές ανιχνεύονται ως προς την επιρροή του ΚΚΕ (4.5%), της Ελληνικής Λύσης (3.5%) και του ΜεΡΑ 25 (2%).

pro

Αυτό δείχνει ότι παρά τα προβλήματα που εμφανίζει η κυβέρνηση, ειδικά στο θέμα της υγειονομικής κρίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να σηκώσει κεφάλι.

pro

Αντίθετα, η μεγάλη αλλαγή έρχεται στο κέντρο. Σύμφωνα με την έρευνα, καταγράφεται μια εντυπωσιακή διαφοροποίηση της τάξης του 70% ως προς την επιρροή του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο από το 6.5% της μέτρησης του Οκτωβρίου εκτοξεύεται σήμερα στο 11%. Όπως αναφέρει η εταιρεία, αναμφίβολα, η σημαντική αυτή μεταβολή συσχετίζεται με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος, επιβεβαιώνοντας την υπόθεση ότι η γενικευμένη αίσθηση αναγέννησης του κόμματος με νέα, προσλαμβανόμενα ως άφθαρτα υλικά, αναμφίβολα θα του έδινε μία νέα δυναμική την επόμενη μέρα.

pro
pro
pro
pro