Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Είναι ρεαλιστές, ζητάνε το αδύνατο

Βγαίνει που λέτε ο ΣΥΡΙΖΑίος στην εκπομπή του καναλιού που συζητά το θέμα της πανδημίας και λέει. 
-«Γιατί μένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Θα 'πρεπε να χετε φροντίσει να υπάρχουν ΜΕΘ για όλους». 
-«Μα αφήσατε 500 ΜΕΘ και τώρα έχουμε 1300» του απαντά ο Νεοδημοκράτης. 
-«Θα 'πρεπε να χετε όσες χρειαστούν, ούτε μία λιγότερη» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑίος με ύφος χιλίων καρδιναλίων. Καθότι τώρα ως αντιπολίτευση, δεν τον περιορίζουν ούτε αριθμοί, ούτε δυνατότητες. Κινείται πέραν της πραγματικότητας...

Ξαναβγαίνει το απόγευμα σε άλλη εκπομπή, που συζητά την πανδημία από άλλη σκοπιά. 
-«Γιατί υπάρχουν 27 και 29 παιδιά στην τάξη, που κολλάνε κορονοϊό μεταξύ τους και μετά τον πάνε σπίτι τους;». 
-«Μα ο μέσος όρος στις τάξεις είναι 23 παιδιά, μόνο στο 3% υπάρχουν 25, ενώ 27 ή 29 παιδιά δεν υπάρχουν πουθενά» απαντά ο Νεοδημοκράτης. 
-«Οι τάξεις θα 'πρεπε να είναι μέχρι 15 παιδιά» ξανα-απαντά ο ΣΥΡΙΖΑίος κουνώντας το δάκτυλο.
-«Μα αυτό θα χρειαζόταν διπλασιασμό των σχολείων της χώρας και διπλασιασμό των εκπαιδευτικών της χώρας» εξανίσταται συφοριασμένος ο Νεοδημοκράτης. 
-«Αφού είναι ανάγκη, να τα διπλασιάζατε» τσαντίζεται ο ΣΥΡΙΖΑίος. 
-«Μα εμείς πήραμε 12.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς σε δυο χρόνια, ενώ εσείς σε πέντε χρόνια δεν πήρατε κανέναν» ξαναλέει ο Νεοδημοκράτης. 
-«Μην πετάς την μπάλα στην εξέδρα και απάντησε επί της ουσίας» τον κατακεραυνώνει ο ΣΥΡΙΖΑίος.

Την άλλη το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑίος πάει σε τρίτη τηλεοπτική εκπομπή. Αυτή την φορά πιάνει το θέμα από άλλη σκοπιά, για να μην τον πουν και μονόχνοτο. 
-«Γιατί δεν πήρατε κι άλλα βαγόνια στο μετρό κι άλλα αστικά λεωφορεία;»
-«Μα πήραμε, πώς δεν πήραμε;» λέει πάλι ο Νεοδημοκράτης. «Και οδηγούς πήραμε και τα χαλασμένα φτιάξαμε και τα δρομολόγια πυκνώσαμε και καινούρια παραγγείλαμε, πολλά από τα οποία ήδη παραλάβαμε»
-«Χρειάζονταν πολύ περισσότερα» κάνει μια κοφτή κίνηση ο ΣΥΡΙΖΑίος.

Σας εξομολογούμαι ότι δεν γίνεται να μην θαυμάζω κάθε φορά που τους ακούω την ελαφρότητα του χαρακτήρα τους, την ανεμελιά της σκέψης τους και το αχαλίνωτο του αντιπολιτευτικού τους λόγου.
 
Άφησαν πίσω τους συντρίμμια, βρέθηκε ο Κυριάκος μέσα σε μια θύελλα κι αυτοί απαιτούν τα πάντα με την μανία μικρού παιδιού που ζητά από τον μπαμπά του να του αγοράσει όλο το Τζάμπο. 
Απαιτούν ο Κυριάκος να έχει διπλασιάσει μέσα σε δύο χρόνια την σχολική υποδομή που έφτιαξε το ελληνικό κράτος τα προηγούμενα εκατό χρόνια, 
να δεκαπλασιάσει τις ΜΕΘ (για να μπορούν αυτοί να χαϊδεύουν τους αντιεμβολιαστές) που φτιάχτηκαν από τον καιρό του Γιώργου Γεννηματά και εντεύθεν, 
αλλά και να τριπλασιάσει τα οχήματα μαζικής μεταφοράς που είχε η χώρα μετά από προσπάθειες τριάντα χρόνων.

Κάνουν πραγματικότητα ένα-ένα τα συνθήματα του Μάη του ’68. Είναι ρεαλιστές, ζητούν το αδύνατο εδώ και τώρα. Καλά κρασιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: