Η παταγώδης αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατάφερε να διαμορφώσει στρατηγική και προγραμματικό λόγο που να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, οδηγεί το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα σε συρρίκνωση και τη θέση του αναμένεται να καταλάβει το ΠΑΣΟΚ που δημιουργεί προσδοκίες στην κοινωνία και σηματοδοτεί το αύριο έχοντας αναδείξει στην ηγεσία έναν 40άρη άφθαρτο που δεν βαρύνεται με αμαρτίες του παρελθόντος.

Βέβαια η δυναμική του ΠΑΣΟΚ στην πορεία για τη μεγάλη ανατροπή και την ανάδειξη του κόμματος σε Αξιωματική αντιπολίτευση εξαρτάται από το μέγεθος των αλλαγών που θα τολμήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε περίπτωση κατά την οποία δεν προχωρήσει σε ριζοσπαστικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα και δεν ανανεώσει το στελεχιακό δυναμικό του, τα σημερινά βαρίδια μπορεί να τορπιλίσουν τη μεγάλη πορεία που θα επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό προσκήνιο.

Αυτό που περιμένει ο κόσμος από τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι να απευθύνει από αύριο ένα μεγάλο προσκλητήριο για την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ των δημοκρατικών πολιτών που εγκλωβίστηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μαζί με το προσκλητήριο θα πρέπει να παρουσιάσει και ένα πλαίσιο προγραμματικών θέσεων που θα απαντούν στα σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και η χώρα.

Γιατί το ζητούμενο δεν είναι να επανέλθει το ΠΑΣΟΚ σε ποσοστά που θα του επιτρέπουν να διαδραματίζει ρυθμιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις και θα του επιτρέπουν να διεκδικήσει και πάλι την εξουσία αλλά να δώσει λύσεις στα καυτά προβλήματα.

Η επέλαση Ανδρουλάκη έχει προκαλέσει πανικό στην Κουμουνδούρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τρέμει στην κυριολεξία το ενδεχόμενο ο επαναπατρισμός κεντροαριστερών ψηφοφόρων να πάρει διαστάσεις ακατάσχετης αιμορραγίας για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, βυθίζοντας τα ποσοστά του ακόμη και σε επίπεδα κάτω του 15%.

Ανησυχεί επίσης γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει κέντρα που του είχαν απομείνει.

Η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, ακόμη και η Αχαΐα αλλάζουν χέρια σύμφωνα με τους έμπειρους επικοινωνιολόγους και γίνονται κάστρα του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες όπως η Αιτωλοακαρνανία και η Β’ Πειραιά.

Η αιμορραγία ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι έκδηλη τόσο στην Ήπειρο, όσο στη Φθιώτιδα αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως αντιλαμβάνεστε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα προσγειώνεται στα προ μνημονίων ποσοστά και οδηγείται ταχύτατα στο πολιτικό περιθώριο.