Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Η Σιγκαπούρη θα σταματήσει να καλύπτει το κόστος του Covid για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν.

Η Σιγκαπούρη δεν θα καλύπτει πλέον τα ιατρικά έξοδα ασθενών με Covid-19 που είναι επιλέξιμοι να εμβολιαστούν κατά του ιού αλλά επιλέγουν να μην το κάνουν
ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.
«Θα αρχίσουμε να χρεώνουμε τους ασθενείς με Covid-19 που δεν έχουν εμβολιαστεί από επιλογή» στις 8 Δεκεμβρίου, ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση τη Δευτέρα. Όσοι δεν είναι επιλέξιμοι για τα εμβόλια θα εξαιρούνται από τον... κανόνα, ανέφερε, συμπεριλαμβανομένων παιδιών κάτω των 12 ετών και ατόμων με ορισμένες ιατρικές παθήσεις.
Ο αριθμός των σοβαρών κρουσμάτων, που αφορούν κυρίως μη εμβολιασμένα άτομα, έχει σταθεροποιηθεί αλλά παραμένει υψηλός, ανέφερε το υπουργείο. Από τις περίπου 280 κλίνες εντατικής θεραπείας για ασθενείς με Covid, οι 134 είναι κατειλημμένες και οι περισσότερες είναι μεταξύ εκείνων που δεν έχουν εμβολιαστεί, δήλωσε ο ανώτερος υπουργός Εξωτερικών, Janil Putucheary, σε συνέντευξη Τύπου.
«Πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να διατηρήσουμε αυτόν τον αριθμό όσο το δυνατόν μικρότερο», είπε, καθώς οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας «συνεχίζουν να είναι τεντωμένοι».

Παγκόσμια κρούσματα κορονοϊού ανά περιοχή

Αυτό το διάγραμμα δείχνει πώς έχουν αλλάξει τα κατά κεφαλήν κρούσματα που έχουν αναφερθεί σε διάφορα μέρη του κόσμου.
Δείτε το ΕΔΩ

Η Σιγκαπούρη έχει εμβολιάσει περισσότερο από το 80 τοις εκατό του πληθυσμού της, ξεπερνώντας τις περισσότερες άλλες χώρες. Ωστόσο, ο συνεχής αριθμός των σοβαρών κρουσμάτων έχει ασκήσει τέτοια πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Σιγκαπούρης που αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θα επεκτείνουν τη συνολική νοσοκομειακή χωρητικότητα σε 4.000 νοσοκομειακές κλίνες από 2.500 μέχρι το τέλος του μήνα.

Οι περισσότεροι ασθενείς με Covid που είναι ευάλωτοι σε σοβαρές ασθένειες και χρειάζονται εντατική θεραπεία είναι άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, είπε ο κ. Putucheary. Τουλάχιστον το 6 τοις εκατό των ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω στη Σιγκαπούρη δεν έχουν λάβει ακόμη εμβόλια, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
«Πρέπει να στείλουμε αυτό το σημαντικό μήνυμα για να παροτρύνουμε όλους να εμβολιαστούν εάν πληρούν τις προϋποθέσεις», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ονγκ Γε Κουνγκ, στη συνέντευξη Τύπου.

Οι ασθενείς που δεν έχουν εμβολιαστεί από επιλογή μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν άλλες επιλογές χρηματοδότησης υγειονομικής περίθαλψης για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, όπως κρατικές επιδοτήσεις και ιδιωτική ασφάλιση, πρόσθεσε. Ακόμη και για όσους δεν είναι εμβολιασμένοι, η τιμολόγηση «θα εξακολουθεί να υποστηρίζεται και να επιδοτείται σε μεγάλο βαθμό», είπε ο κ. Ονγκ.

Η Σιγκαπούρη θα συνεχίσει να καλύπτει εν μέρει εμβολιασμένους ασθενείς μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου για να τους δοθεί χρόνος για να κάνουν τα δεύτερα εμβόλιά τους, δήλωσε το υπουργείο Υγείας.

Για να ενθαρρύνουν τους εμβολιασμούς, οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θα αρχίσουν επίσης να επιτρέπουν σε πέντε πλήρως εμβολιασμένα άτομα από οποιοδήποτε νοικοκυριό να δειπνούν μαζί σε εστιατόρια από την Τετάρτη, από τα δύο που επιτρέπονται επί του παρόντος.

Από Τζον Γιουν
9 Νοεμβρίου 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια: