Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται

Μερικά δισεκατομμύρια ευρώ περιμένουν στα ευρωπαϊκά ταμεία για να γίνουν επενδύσεις και θέσεις εργασίας στην ελληνική αγορά.
 
Αυτή είναι η κινητήριος δύναμη των όποιων κινήσεων γίνονται σε επιχειρηματικό επίπεδο, οι οποίες στο τέλος παράγουν και πολιτικό περιεχόμενο. 
Ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα δε βλέπουν με καλό μάτι τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης που... «πέρασε» ο Θοδωρής Σκυλακάκης και αποδέχτηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση και θα ήθελαν ένα μοντέλο ανάλογο εκείνο των μεσογειακών πακέτων.
Για πρώτη φορά έχουμε κανόνες στο παιγνίδι. 
Αρκεί κάποιος να έχει σχέδιο και χρήματα για να επενδύσει! 
Δεν μπορεί να τον σταματήσει κάποιος μόνο και μόνο επειδή δεν έχει ισχυρές πολιτικές γνωριμίες και δεν είναι συνδεδεμένος με τις φαμίλιες που ελέγχουν το οικονομικό και πολιτικό τοπίο της χώρας. Πρόκειται για μία μεγάλη ανατροπή! Να μην ξεχνάμε ότι τα προηγούμενα οικονομικά πακέτα βοήθειας από την Ευρώπη αύξησαν τις καταθέσεις στην Ελβετία γνωστών μεσαζόντων και ανεπάγγελτων.

Είναι βέβαιο ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πολλαπλασιαστούν οι επιθέσεις στην κυβέρνηση, με τη βοήθεια ισχυρών media, σε μία προσπάθεια να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να «διαπραγματευτεί» εκ νέου και να μοιράσει την πίτα σύμφωνα με τις επιθυμίες τους. 
Παρά το γεγονός ότι η Ευρώπη έχει βάλει τη σφραγίδα της στο «σχέδιο Σκυλακάκη», οι ολιγάρχες πιστεύουν ότι στο τέλος θα μπορέσουν να επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες με τη συνηθισμένη μέθοδο της απειλής των πολιτικών εξελίξεων.

Η απλή αναλογική είναι το απόλυτο εργαλείο για την επεξεργασία των σχεδίων της ανωμαλίας.
Ενάμιση χρόνο πριν από τις επόμενες εκλογές και αρχίζουν να εξελίσσονται οι πρώτες κινήσεις στη σκακιέρα. Υποψήφιοι καίσαρες αναζητούν την ευκαιρία για να αναρριχηθούν στην κορυφή της δημοτικότητας και να δημιουργήσουν έτσι τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία νέων κομματικών φορέων.

Αυτή είναι μία πραγματική απειλή για την οικονομία σε μία περίοδο που επιχειρείται μια ουσιαστική ανασυγκρότηση σε όλα τα επίπεδα, έπειτα από μία δεκαετία οικονομικής ύφεσης
Η πολιτική αστάθεια είναι ο μεγάλος κίνδυνος για να συρθεί η χώρα και πάλι πίσω στον βούρκο της κρίσης και της αναξιοπιστίας. Ένα ενδεχόμενο που θα πρέπει να ανατραπεί πάση θυσία, ακόμη κι αν θα οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές. 
Η κυβέρνηση πρέπει να περάσει με κάθε τρόπο το μήνυμα ότι δεν εκβιάζεται. Και φυσικά δεν υπαναχωρεί …

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: