Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Οι επιχειρήσεις του Λος Άντζελες αντιμετωπίζουν μια νέα εντολή εμβολιασμού.

Η Blanca Quintero στήνει μια πινακίδα ζητώντας από τους πελάτες
 να δείξουν απόδειξη εμβολιασμού κατά του Covid
στο Highland Park Brewery στο Λος Άντζελες
τη Δευτέρα.Πίστωση...Jae C. Hong/Associated Press
Χιλιάδες γυμναστήρια, εστιατόρια, κινηματογράφοι, εμπορικά κέντρα, σαλόνια και άλλες εσωτερικές επιχειρήσεις στο Λος Άντζελες χρειάστηκε αυτή την εβδομάδα να αρχίσουν να ζητούν από τους πελάτες αποδείξεις ότι είχαν εμβολιαστεί πλήρως κατά του Covid-19, σύμφωνα με έναν από τους αυστηρότερους κανόνες εμβολιασμού της χώρας.
Ο νόμος, τον οποίο ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο τον περασμένο μήνα, επιτρέπει σε άτομα με ιατρικές παθήσεις που αποκλείουν τον εμβολιασμό ή με ειλικρινή θρησκευτική αντίρρηση, να αποδεικνύουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού που ελήφθη εντός των προηγούμενων 72 ωρών.
Οι αξιωματούχοι λένε ότι ο νόμος έχει σκοπό να βοηθήσει στην αναζωογόνηση μιας πόλης που... βρίσκεται κάτω από διαφορετικά επίπεδα περιορισμού για περισσότερο από ενάμιση χρόνο και ότι η απαίτηση εμβολιασμού σχεδόν οποιουδήποτε εισερχόμενου σε δημόσιο χώρο θα βοηθήσει στην αποφυγή αύξησης των κρουσμάτων καθώς πλησιάζει ο χειμώνας .

«Οι επιχειρήσεις μας δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά άλλο κλείσιμο», δήλωσε ο Nury Martinez, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Λος Άντζελες, σε μια δήλωση. «Ο στόχος αυτής της εντολής είναι να περιοριστεί η μετάδοση του ιού και να σωθούν ζωές».


Πηγή: Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ. Ο μέσος όρος των επτά ημερών είναι ο μέσος όρος μιας ημέρας και των δεδομένων των προηγούμενων έξι ημερών. Οι νοσηλευόμενοι επί του παρόντος είναι ο πιο πρόσφατος αριθμός ασθενών με Covid-19 που αναφέρθηκαν από νοσοκομεία της πολιτείας για τις τέσσερις προηγούμενες ημέρες. Οι πτώσεις και οι αιχμές μπορεί να οφείλονται σε ασυνεπείς αναφορές από τα νοσοκομεία. Οι αριθμοί νοσηλείας στην αρχή της πανδημίας είναι υπομετρημένοι λόγω της ελλιπούς αναφοράς από τα νοσοκομεία στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ωστόσο, ορισμένοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων είπαν ότι ήταν απογοητευμένοι που μπορεί να αναγκαστούν να αποτρέψουν τους πελάτες.

Η Kim Prince, η οποία είναι ιδιοκτήτρια του Hotville, ενός δημοφιλούς εστιατορίου ζεστού κοτόπουλου στο Nashville στην περιοχή Crenshaw της πόλης, είπε ότι η απαίτηση επαλήθευσης εμβολίου για τα εστιατόρια σε εσωτερικούς χώρους ήταν μόνο ένα ακόμη πράγμα για το οποίο έπρεπε να ανησυχεί, μαζί με τις προκλήσεις προσωπικού και τις εκτοξευόμενες τιμές των συστατικών.

Ενώ έχει ενθαρρύνει τους γείτονες να εμβολιαστούν και το εστιατόριο έχει αίθριο, είπε ότι η εντολή θα μπορούσε να φέρει τους υπαλλήλους της στη δύσκολη θέση να εξηγήσουν τους περιορισμούς στους πελάτες - ορισμένοι από τους οποίους μπορεί να φθάνουν από έξω από την πόλη - για πρώτη φορά.

«Γινόμαστε ο κακός. Γινόμαστε αυτός ο στόχος», είπε. "Δεν είναι αυτός ο ρόλος μου - δεν είμαι υπεύθυνος χάραξης πολιτικής, είμαι ιδιοκτήτης επιχείρησης που λατρεύει να εργάζεται στη γειτονιά μου."

Είναι ιδιαίτερα δύσκολο για ιστορικά περιθωριοποιημένες γειτονιές όπως το Crenshaw , όπου εμβολιάζονται λιγότεροι άνθρωποι από ό,τι στην κομητεία του Λος Άντζελες συνολικά.

Η κυρία Prince είπε ότι πίστευε ότι μεγάλο μέρος του προβλήματος θα μπορούσε να λυθεί εάν η πόλη έκανε καλύτερα τη δουλειά της κοινοποίησης των περιορισμών, ώστε οι εργαζόμενοι σε εστιατόρια να μην υποχρεούνται να τους εξηγούν σε πεινασμένους, ανυποψίαστους πελάτες.

Ορισμένοι κάτοικοι θεώρησαν τους περιορισμούς όχι ως απλό υλικοτεχνικό βάρος αλλά ως μια άδικη καταπάτηση. Σε μια διαδήλωση έξω από το Δημαρχείο τη Δευτέρα, ανέφεραν οι Los Angeles Times , χιλιάδες διαδηλωτές εξέφρασαν την οργή τους για τις εντολές εμβολίων ευρύτερα, ειδικά για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Ωστόσο, σε μεγάλο μέρος του Λος Άντζελες, η εντολή τέθηκε σε ισχύ με λίγα περιστατικά. Πολλά μπαρ, εστιατόρια και στούντιο γυμναστικής ζητούσαν ήδη από τους θαμώνες να υποβάλουν απόδειξη εμβολιασμού εάν σχεδίαζαν να περάσουν χρόνο σε εσωτερικούς χώρους. Σε πολλές περιπτώσεις, είπαν ότι ήλπιζαν να δελεάσουν πίσω πελάτες που διαφορετικά θα αισθάνονταν άβολα.

Η Allie Tichenor, ιδιοκτήτρια του Pilates Punx στη γειτονιά Echo Park, είπε ότι ακόμη και πριν τεθεί σε ισχύ η εντολή, οι πελάτες είχαν ρωτήσει εάν οι εκπαιδευτές είχαν εμβολιαστεί. Μερικοί προσέφεραν εθελοντικά το καθεστώς εμβολιασμού τους και κανείς δεν αμφισβήτησε την πολιτική μάσκας του στούντιο.

Έτσι, παρόλο που δεν ενημερώθηκε από την πόλη για τον νέο νόμο μόνο λίγο πριν τεθεί σε ισχύ, έστειλε γρήγορα email στους πελάτες ζητώντας τους να στείλουν απόδειξη εμβολιασμού.

«Βοηθά τους πελάτες να αισθάνονται πραγματικά ασφαλείς», είπε. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να είμαι προσεκτικός και σκέφτηκα αν κάποιος θέλει να απωθήσει, ίσως αυτό δεν είναι το στούντιο για εκείνον».

Με Τζιλ Κάουαν
9 Νοεμβρίου 2021

Η Jill Cowan είναι μια δημοσιογράφος με έδρα το Λος Άντζελες για το National desk που καλύπτει την Καλιφόρνια. @Jillcowan

Δεν υπάρχουν σχόλια: