Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

H ακτινογραφία, τα μηνύματα και η διαχείριση του Aνασχηματισμού

Η χθεσινή ανακοίνωση του νέου σχήματος σηματοδοτεί μια νέα αρχή για την Κυβέρνηση που στοχεύει τώρα σε συγκεκριμένους τομείς που άπτονται της καθημερινότητας, στην επόμενη μέρα της πανδημίας, διορθώνοντας λάθη και παραλείψεις.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε με μια αιφνιδιαστική κίνηση να κλείσει αυτό το κεφάλαιο και να αφοσιωθεί στους μεγάλους στόχους για το αύριο και την αλλαγή του παραγωγικού και του διοικητικού μοντέλου της χώρας.
Η περίπτωση ωστόσο του κ. Ευάγγελου Αποστολάκη τόσο ως προς την επιλογή του... προσώπου, όσο και ως προς τη διαχείριση της πριν και μετά τις σχετικές ανακοινώσεις υπήρξε προβληματική, ενώ προκάλεσε ενόχληση και δυσαρέσκεια και στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης.
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η υπόθεση Αποστολάκη επισκίασε επικοινωνιακά το μήνυμα για ένα δυναμικό restart. 
Στο δια ταύτα, ο Ανασχηματισμός δεν ήταν δομικός αλλά στοχευμένος και αφορούσε κυρίως τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Πολιτικής Προστασίας και Υγείας, δηλαδή εκείνα που κλήθηκαν να διαχειριστούν μεγάλες κρίσεις.
Μέσα από την αλλαγή των πολιτικών ηγεσιών το Μέγαρο Μαξίμου στοχεύει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που εμφανίστηκαν την προηγούμενη περίοδο αλλά και στην εκπόνηση και υλοποίηση ενός συνεκτικού σχεδίου που θα αφορά στην επόμενη μέρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι επελέγησαν για υπουργοποίηση και βουλευτές που συνδέονται και με τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές όπως η Εύβοια και Αχαΐα.

Παρ' όλα αυτά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περνάει με γρήγορους ρυθμούς στην επόμενη φάση και δίνει έμφαση στην ουσία που σχετίζεται με την εφαρμοσμένη πολιτική, την επίτευξη αποτελεσμάτων και την χάραξη του νέου δρόμου εξωστρέφειας και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, θέλοντας ταυτόχρονα να προστατέψει τη σχέση εμπιστοσύνης που με κόπο έκτισε τα προηγούμενα χρόνια με τους πολίτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: