Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

«Βρίστε, βρίστε, αλλά ξέρετε ότι έχω δίκιο», ΑΠΑΝΤΑ ο Καμπουράκης

Χίμηξαν πάνω μου σαν διαδικτυακά κοράκια να με κατασπαράξουν, επειδή είπα στην τηλεοπτική εκπομπή μου ότι παντού αλλού στην υφήλιο οι αρνητές και οι ανεμβολίαστοι ανήκουν κυρίως στην άκρα δεξιά, μόνο στην Ελλάδα ανήκουν κατά πλειοψηφία στην αριστερά.
 
Μέχρι και ο Καρανίκας εμφανίστηκε από το πουθενά και καταδέχτηκε να ασχοληθεί μαζί μου με υβριστική του ανάρτηση… τι λες τώρα, μεγάλη μου τιμή, υποκλίνομαι στην μεγαλειότητα του.
Ναι αλλά εγώ δεν το ‘βγαλα αυτό που είπα απ’ την κοιλιά μου. Δεν το εφηύρα, δεν το κατασκεύασα. Οι έρευνες το κατέγραψαν και το αποτύπωσαν σε αριθμούς και σχεδιαγράμματα, δεν το κατέβασα εγώ από την γκλάβα μου την πειραγμένη από την δήθεν αντι-αριστερή μου μανία. (Κι αν θέλουν να ξέρουν, από το 95% όσων με βρίζουν... είμαι πολύ πιο αριστερός (όσον αφορά τα θεωρητικά τους οράματα) και μακάρι το 99% των επικριτών μου να είχε διαβάσει έστω και το ένα δέκατο όσων αριστερών τσιτάτων έχω μελετήσει). Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Εγώ επικαλέστηκα έρευνες της κοινής γνώμης όταν είπα ότι η πλειοψηφία των αρνητών, των ανεμβολίαστων και των αντιδρώντων στα μέτρα ανήκουν στην αριστερά, ειδικά στην Ελλάδα σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο. 
Επικαλούμαι την έρευνα του Rew Research Center (σε 17 χώρες, ανάμεσα τους κι η Ελλάδα) καθώς και την έρευνα της ALCO και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για το προφίλ των ανεμβολίαστων και των αρνητών. Έχετε την καλοσύνη να τις ψάξετε; Δεν είναι δα και δύσκολο.
Σύμφωνα με τις δυο αυτές έρευνες, το 43% των Ελλήνων διαφωνεί με τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό, όταν ο μέσος όρος των άλλων χωρών είναι 18%. Κι απ’ αυτούς, το 55% δηλώνουν αριστεροί με μόνο το 36% να δηλώνουν δεξιοί. 
Πού είπα ψέματα το λοιπόν; 
Πού διαστρέβλωσα, που κατασκεύασα; 
Θέλετε κι άλλη μια έρευνα; 
Της Kapa Research είναι, σύμφωνα με την οποία το 56% όσων ψήφισαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του 2015 είναι υπέρ του εμβολίου, ενώ αυτοί που ψήφισαν ΟΧΙ είναι μόλις το 36%.
Αυτές τις έρευνες επικαλέστηκα εγώ και μίλησα. 
Έχετε μήπως εσείς καμιά άλλη που βγάζει άλλα αποτελέσματα, την οποία δεν ξέρω ή την έκρυψα; 
Βγάλτε την να μου την τρίψετε στα μούτρα. Αμ δεν έχετε όμως. Ή θεωρείτε ότι αυτές οι έρευνες που επικαλούμαι είναι μούφα και πληρωμένες. Πείτε το όμως. Εκτός κι αν υποστηρίζετε ότι κάνω διασταλτική ερμηνεία των ερευνητικών δεδομένων, οπότε θα περιμένω με πολλή χαρά την δική σας αυθεντική ερμηνεία. Για να σας δω μάγκες μου.

Όσο για τον Καρανίκα που γράφει ότι «θέλω το κέρμα μου ως τζουκ μποξ» της κυβέρνησης, τι να ειπώ πια; 
Από το 1986 στην δημοσιογραφία δεν διορίστηκα ποτέ στο Δημόσιο (εκτός από πέντε μήνες σύμβαση με την ΕΡΤ το μακρινό 1988), δεν πήρα ποτέ γραφείο τύπου, ως ελεύθερος επαγγελματίας δεν έκανα ποτέ σύμβαση με το Δημόσιο, δεν πήρα ποτέ κρατική διαφήμιση σε έντυπο ή σάιτ μου. 
Τι λέτε, μπορούσα; Και επί ΠΑΣΟΚ και τώρα;

Το κόμμα του Νικολάκη τέσσερα χρόνια όλα κι όλα κυβέρνησε, τέσσερα χρονάκια τσίμπαγε ο μαγκάκος τον κρατικό μισθουλάκο του μια χαρά. 
Κατά τα λοιπά, εγώ θέλω το κέρμα μου κι αυτός είναι ο κριτής. 
Α ρε αναξιοπρεπείς και αναίσχυντοι, υποκλίνομαι στην υποκρισία σας.

1 σχόλιο:

aik είπε...

Δημητρακη,αλλο αντιεμβολιαστης,αλλο αρνητης κοβιντ,αλλο διαφωνων με τα μετρα προφυλαξης[55%-36%]Δεν ξερεις γραμματα,δεν ειναι ντροπη.Αλλα να βλεπεις σταυρους,εικονιτσες,σβαστιγγες,χουντοσπερματα,θεουσες και καλογερους με λαβαρα,ε δεν μοιαζουν με Κνιτες.Ενταξει,ο Χριστος παλιοκουμουνι ηταν,σου δινω ποντο,αλλα πού να βρεις χριστιανους σημερα;Και ο Μητσοτακης,κομμουνιστες εβαλε στη κυβερνηση.