Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα οδηγήσει την χώρα στις Εκλογές

Στη διάρκεια των ατέλειωτων συζητήσεων που έγιναν στο Μαξίμου για τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ο ανασχηματισμός ετέθη ένα κρίσιμο ερώτημα από έναν έμπειρο συνεργάτη του πρωθυπουργού.
Το ερώτημα αφορούσε τον ζωτικό χρόνο που έχει μπροστά της η κυβέρνηση.
Όλοι συμφώνησαν ότι μέσα σε ένα χρόνο θα πρέπει να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις και να μπουν σε τροχιά τα αναπτυξιακά έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το... Ταμείο Ανάκαμψης.
Γιατί ακόμα και στην περίπτωση κατά την οποία ο πρωθυπουργός αποφασίσει να εξαντλήσει την τετραετία, οι επόμενοι μήνες που απομένουν είναι καθαρά προεκλογικοί.
Γι΄ αυτό ο ανασχηματισμός εκτός από δομικά χαρακτηριστικά θα πρέπει να είναι και εκλογικός.
Το νέο σχήμα είναι αυτό που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές και (εάν χρειαστεί) θα στήσει πρόωρες κάλπες για να κάψει την απλή αναλογική και να ακυρώσει τα σενάρια ακυβερνησίας.
Αφήστε που οι πρόωρες εκλογές προκύπτουν πολλές φορές ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία.
Παράλληλα και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δοθεί χρόνος στον ΣΥΡΙΖΑ να "αναστηθεί" και όταν βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία, δεν είναι διόλου απίθανο να υπάρξει προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία για να αποφευχθούν φαινόμενα ακυβερνησίας.
Προς το παρόν βέβαια τέτοιος κίνδυνος δεν υφίσταται με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε απόλυτη αδυναμία να χαράξει στρατηγική και να διατυπώσει πολιτικό λόγο που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κοινωνίας.
Η Κουμουνδούρου βρίσκεται σε μια κατάσταση διαρκούς κρίσης και οι αντίπαλες φατρίες περιμένουν τις εκλογές για να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: