Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εμμονές με την Μετριότητα;

Απαράδεκτα
παιχνίδια στις πλάτες των ενδιαφερόμενων μαθητών που δεν κατάφεραν να πετύχουν φέτος την ένταξη τους σε πανεπιστημιακές σχολές της χώρας συνεχίζει να παίζει ο Σύριζα, συνεχίζοντας τις πρακτικές των παλαιών Μαυρογιαλούρων που θέλουν τη χώρα εγκλωβισμένη στο χθες και στη μετριότητα.
Η αναχρονιστική αντίληψη της δομικής αντιπολίτευσης που κυριαρχεί σήμερα στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις ευλογίες του... Αλέξη Τσίπρα οδηγεί τα στελέχη του σε νέα φάουλ όπως συνέβη με την περίπτωση των πανελλαδικών εξετάσεων και την ελάχιστη βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα οι βουλευτές του έσπευσαν να σηκώσουν θέμα για όσους δεν είχαν τα απαιτούμενα κριτήρια εισαγωγής προβάλλοντας επιχειρήματα του παρελθόντος και ακολουθώντας για μία ακόμη φορά τη γραμμή της ήσσονος προσπάθειας για να γίνουν αρεστοί.
Φαίνεται ότι το σημερινό πολιτικό αδιέξοδο της Κουμουνδούρου λειτουργεί ως αποτρεπτικός παράγοντας για να μπορέσει το κόμμα να κάνει έστω κι ένα βήμα προς τα εμπρός και συνεχίζει χωρίς ίχνος μεταμέλειας τα λάθη της κυβερνητικής του θητείας, να κλείνει δηλαδή το μάτι στην κοινωνία με τεχνάσματα που δεν συνάδουν με ένα σύγχρονο κεντροαριστερό κόμμα που στοχεύει να επανακτήσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Είναι πλέον σαφές ότι η ηγετική ομάδα του Σύριζα συνεχίζει να βλέπει το μέλλον αυτής της χώρας μέσα από έναν παραμορφωτικό φακό άκρατου κομματισμού, ανεύθυνου λαϊκισμού και ανέξοδων υποσχέσεων θέτοντας τον πολίτη στη θέση του πελάτη, αδιαφορώντας παράλληλα για τις αγωνίες και τις πραγματικές ανάγκες της νέας γενιάς.
Άλλωστε δεν πρέπει να αναρωτιούνται οι ινστρούχτορες γιατί η παράταξη τους δεν μπορεί να ορθοποδήσει δύο χρόνια μετά τις εθνικές εκλογές αφού αν κοιτάξουν στον καθρέφτη θα αντιληφθούν τους λόγους στο πι και φι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: