Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Αγοραίο υβρεολόγιο του «πεθαμένου» Τσίπρα κατά Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τη σημερινή ημέρα για να μεταβεί στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του νέου ασφαλιστικού για να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη με ακραίους χαρακτηρισμούς περί «πολιτικής αγυρτείας» και να διατηρήσει στο προσκήνιο το θέμα του Ευ. Αποστολάκη που από «αποστάτης» και «εξαγορασμένος» μετατράπηκε αίφνης σε ηρωικό αρνητή της πρότασης για υπουργοποίηση, την οποία είχε δεχτεί μέχρι που υπαναχώρησε στις πιέσεις του ιδίου.
Επί 15 λεπτά εξαπέλυσε μια επίθεση προσωπική κάνοντας λόγο εκ νέου για «πολιτικό απατεώνα»... που επιχείρησε να «παγιδεύσει» έναν πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ και στενό του συνεργάτη, όπως τον παρουσίασε ο ίδιος από το βήμα της Βουλής.
«Ποιος νομίζει ότι είναι ο κ. Μητσοτάκης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας φέρνοντας στη μνήμη και τα όσα είπε στην τελευταία του συνέντευξη αναφορικά με αυτούς που έχουν «στρογγυλοκαθήσει στην εξουσία». Και συνέχισε λέγοντας για τον Ευ. Αποστολάκη: «Δεν ήξερε σε ποιον απευθύνεται;», «τι νόμιζε πως δεν θα με ενημέρωνε ή ότι θα μαγευτεί και θα τον ακολουθήσει:».
«Από την προηγούμενη Δευτέρα γνώριζα ήμουν ενήμερος, δεν πίστευα ότι θα φτάσει στο όριο του αυτοεξευτελισμού» συνέχισε επιβεβαιώνοντας όμως με τη φράση αυτή ότι και ενήμερος ήταν και δεν απέτρεψε τον στενό του συνεργάτη. 
Άλλωστε αν αυτό είχε γίνει ο Ευ. Αποστολάκης θα είχε από την αρχή αρνηθεί και δεν θα έφτανε στο σημείο να υπαναχωρεί μετά τις επιθέσεις που εξαπέλυσε εναντίον του ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο επικεφαλής του.
Η δήλωσή του μάλιστα που μετέδωσε το Open πριν δύο ημέρες σε αυτή την εξέλιξη παραπέμπει αφού ο πρώην υπουργός εθνικής Άμυνας φέρεται να τόνισε πως «δεν μπορώ να δεχθώ την πρόταση του κ. Μητσοτάκη υπό αυτές τις συνθήκες» δηλαδή από τις αντιδράσεις που υπήρξαν μετά την ανακοίνωση του ονόματός του και όχι πριν από αυτή.

Μέσα από την παρέμβασή του στη Βουλή πάντως ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι θεωρεί την πολιτική συνεννόηση ως ένα είδος συγκυβέρνησης και συνδιοίκησης αφού υποστήριξε πως η συναίνεση προκύπτει μέσα από αυτά που ο ίδιος θέλει να επιβάλει ως κυβερνητικό σχεδιασμό και ως επιλογή προσώπων.
Επανέλαβε δε ότι ο ίδιος το έπραξε και με την πανδημία, όταν ζητούσε να μπει πρόσωπο δικής του επιλογής στη θέση του υπουργού Υγείας, κυρίως δε όταν ζητούσε να ανασταλεί η λειτουργία της Βουλής και του κοινοβουλευτικού έργου ως απαραίτητη προϋπόθεση για συναίνεση.
Πέραν των ύβρεων ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε για μια ακόμη φορά να ανοίξει και το θέμα ενός ανύπαρκτου διλήμματος που πλέον έχει ξεπεραστεί από την κοινωνία αλλά δείχνει να αποτελεί μονόδρομο για την ηγεσία της Κουμουνδούρου, μιλώντας εκ νέου περί δεξιάς και ακροδεξιάς κυβέρνησης σε αντιδιαστολή μιας προοδευτικής παράταξης μέλος της οποίας είναι και ο Ευ. Αποστολάκη τον οποίο ο πρωθυπουργός επεδίωξε να «κλέψει»

Οι χαρακτηρισμοί πάντως από το βήμα της Βουλής, την ώρα που κηρύχθηκε εθνικό πένθος λόγω της απώλειας του Μίκη Θεοδωράκη, και οι υψηλοί τόνοι δείχνουν και την αγωνία να διατηρήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στο προσκήνιο ένα θέμα στο οποίο θεωρεί ότι πετύχει μια επικοινωνιακή νίκη.
Αγνοώντας ή μάλλον βάζοντας στο περιθώριο το πραγματικό αίτημα της κοινωνίας που είναι η αλλαγή σελίδας και η ανάκαμψη
Και ως προς το νέο ασφαλιστικό, πέραν των όσων ανέφερε περί εξυπηρέτησης συμφερόντων το επιστέγασμα ήταν ανάλογο με αυτό που αφορά όλα τα νομοσχέδια που έχει φέρει η κυβέρνηση δηλαδή ότι θα ξηλωθεί όταν η κυβέρνηση γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: