Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Η υποκρισία του κ. Τσίπρα και η fake ευαισθησία του Σύριζα

Κροκοδείλια δάκρυα έχυναν όλο το προηγούμενο διάστημα ο κ. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του Σύριζα για τους πληττόμενους πολίτες από τις πυρκαγιές. 
Αλλά μόλις ήρθε η ώρα της ψήφισης των μέτρων ανακούφισης των πληγέντων στη Βουλή, ο Σύριζα που εξελίσσεται σε κόμμα της υποκρισίας είπε ξανά όχι...
Απέδειξε για μία ακόμη φορά πως είναι εγκλωβισμένος σε αγκυλώσεις και παθογένειες του παρελθόντος και στη αδιέξοδη λογική του "εμείς" και οι "άλλοι" που τον καθηλώνει στα έδρανα της αντιπολίτευσης. 
Κατά την πάγια τακτική τους τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σπεύδουν να υπερασπιστούν εκ του ασφαλούς όλες τις κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν σε μία δύσκολη περίοδο προβλήματα, αλλά όταν έρθει η ώρα του λογαριασμού αδυνατούν να κάνουν το αυτονόητο.

Στην περίπτωση δε των πυρόπληκτων να πουν ναι για να μπορέσουν οι πολίτες που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται να αποζημιωθούν από το κράτος ως ελάχιστη συμβολή σε όσα αντιμετώπισαν και με ευθύνη του μηχανισμού της κεντρικής διοίκησης.
Είναι δυνατόν το 2021 ένα εν δυνάμει κόμμα εξουσίας αντί να συμβάλει έστω και σε εξαιρετικές περιπτώσεις δημιουργικά στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος με κοινωνικό πρόσημο και ανθρώπινη διάσταση φοράει ξανά τη στολή του άκρατου και υπέρμετρου κομματισμού και γυρίζει την πλάτη στο αυτονόητο δηλαδή στη λήψη επιβεβλημένων μέτρων για τη στήριξη των πυρόπληκτων.

Η λαιμαργία τους για την εξουσία και η αγωνία τους για το πολιτικό τους μέλλον τους οδηγεί σε αλλεπάλληλα λάθη και προκαλεί δυσαρέσκεια σε ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας που είναι κρίσιμο αν θέλει ποτέ ο Σύριζα να έχει μια δεύτερη ευκαιρία διακυβέρνησης. Φαίνεται όμως πως με τη νοοτροπία και τις αντιλήψεις της περιόδου του 3% η Κουμουνδούρου είναι καταδικασμένη να παραμείνει στα έδρανα της αντιπολίτευσης και τα στελέχη της να παλεύουν με τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: