Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Οι ξεβράκωτες πόζες και τα κλειδιά του Μαξίμου

Αν οι μέρες που πέρασαν και οι ώρες που περνάνε δεν ήταν τραγικές για τη χώρα, θα μπορούσε κάποιος να σπάει πλάκα μέχρι τη Δευτέρα παρουσία με τους «δράκους» και τις ανοησίες που φυτρώνουν με ταχύτητα μεγαλύτερη απ΄ αυτή που η φωτιά έκαψε τα δέντρα.
Από τις ξεβράκωτες πόζες, που διάφοροι «παραλίες» πήραν…αυθορμήτως σε κάποια παραλία προκειμένου να σχηματίσουν ένα εμετικό υβριστικό hastag για τον πρωθυπουργό.
Έως τον σούπερμαν παππού που έκανε… φέτες με το αλυσοπρίονο 2.000 θεόρατα πεύκα ενώ ταυτόχρονα οδηγούσαν το τρακτέρ και όργωνε αντιπυρική ζώνη με τους πυροσβέστες γύρω γύρω να... κάθονταιιιιιι.
Ακόμη και την οφειλόμενη ευγνωμοσύνη μας στους Ρουμάνους πυροσβέστες που έπεσαν με όλες τις δυνάμεις τους στο μέτωπο της Εύβοιας, καταφέρνουν να ξεφτιλίσουν κάποιοι με αναρτήσεις υπερβολής και αμφιβόλου στόχευσης.
Κλείνεις τα social για να ανακτήσεις στοιχειώδη επαφή με τον έλλογο κόσμο και την πραγματικότητα και πέφτεις πάνω στην ανακοίνωση της Θύρας 13 του Ηνωμένου Βασιλείου (!).

Κάνεις το σταυρό σου για τη εγκεφαλική σύλληψη του «αναρχικο - ΚΚΕ -ΣΥΡΙΖΑϊκού» μανιφέστου. Αρχίζει από την αλληλεγγύη που είναι «όπλο και ελάχιστο καθήκον», φτάνει στα «δισεκατομμύρια σε μπάτσους και εξοπλιστικά» και τελειώνει με ολίγη από Κουτσούμπα!
Μεταφέρω αυτούσιο ένα απόσπασμα και προτρέπω να αναζητήσετε το κείμενο στο σύνολό του. 
«Η εκκένωση περιοχών “κύριοι”, δεν αποτελεί “επιτυχία” αλλά αναδεικνύει το μηδενικό (ή και επιλεκτικό) σας πλάνο, την πλήρη σύγχυση και την παραδοχή μιας ακόμη αποτυχίας σας…Ο λαός σώζει το λαό! Θύρα 13 Ηνωμένου Βασιλείου ️».
Φίλια γραφίδα του εγχώριου ΣΥΡΙΖΑ ζητάει τα κλειδιά του Μαξίμου από το Μητσοτάκη και καταφυγή στη «λαϊκή εξουσία». Η λέξη «εκλογές» καίει τα χείλη τους αλλά είναι γνωστό ότι σε αυτή τη δημοκρατία που ζούμε, άλλος τρόπος για να παραδοθούν τα συγκεκριμένα κλειδιά δεν υπάρχει.

Μέχρι η λαϊκή εξουσία να αναλάβει (;) και εδώ να «σώσει το λαό» ας συνεχίσει να κάνει αυτή τη δουλειά η εκλεγμένη κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός.
Στις κάλπες θα αποφασίσουμε ποιος θέλουμε να μας…διασώσει στην επόμενη μεγάλη στραβή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: