Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

Πολιτική και πολιτικοί «ζωής και θανάτου»

Οι εικόνες από τις βιβλικές φωτιές στην Ιταλία με τα 528 μέτωπα σε μια μέρα, τις πλημμύρες του… Νώε στην Τουρκία με τους δεκάδες νεκρούς διαδέχθηκαν στους τηλεοπτικούς δέκτες, την εγχώρια καταστροφή του προηγούμενου δεκαημέρου. 
Αυτό που διαισθάνονται ακόμη και οι πιο αδιάφοροι για την κλιματική κρίση, πολίτες και στην Ελλάδα, είναι ότι η ζωή και ο μικρόκοσμος αλλάζει, με τρόπο ραγδαία επικίνδυνο. Οι φλόγες που έκαψαν περιουσίες και δάση προκαλούν φόβο και δέος μεγαλύτερο από την πανδημία του κορονοϊού παρά το γεγονός ότι ήδη... στη χώρα μας θρηνούμε χιλιάδες νεκρούς.
Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το φθινόπωρο θα πληρωθεί με δεκάδες ακόμη ζωές η ανυπακοή στα εμβόλια και η «περίθαλψη» των αντιεμβολιαστών και από πολιτικούς χώρους. 
Σ' αυτό το περιβάλλον μοιάζει και είναι ανήθικη η πολιτική και οι πολιτικοί που φτιάχνουν το αφήγημα τους με ορίζοντα τον εκλογικό κύκλο και την απλή αναλογική. Φλερτάροντας με το κομμάτι εκείνο της κοινωνίας που δεν ξέρει, δεν θέλει να μάθει και πιστεύει ως αληθινό κάθε τι που ικανοποιεί τα σύνδρομα του, τις ιδεοληψίες και τους ανορθολογισμούς του.

Στο σύνολο της, η αντιπολίτευση, κινείται εκτός του πλαισίου που θέτει η πραγματικότητα. 
Διαγκωνίζεται για τις ψήφους των αντισυστημικών, των αντιδεξιών, των αντιμητσοτακικών, των αντιεμβολιαστών. 
Όσων τρέμουν το μπόλι, τις ανεμογεννήτριες και τους… εξωγήινους ενώ οι πραγματικοί κίνδυνοι έχουν μπει στο σπίτι και στη ζωή τους.

Φτιάχνουν υπόγειους διαύλους και κάνουν δημόσια προσκλητήρια.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος βγήκε μπροστά στην κούρσα και με τη δήλωση του για τις φωτιές άνοιξε διάπλατα της αγκαλιά του για τις ψήφους τους καθώς τους υπερασπίστηκε ονομαστικά ανά κατηγορία! 
Με τον «μαγνήτη» του αντισυστημισμού του fb, τον Παύλο Πολάκη και τα τρολς του διαδικτύου παίζει στην ίδια πίστα και ο ΣΥΡΙΖΑ: ανυπακοή στο «112» και τις εκκενώσεις, ανυπακοή για το εμβόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: