Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Αλ. Τσίπρας: Μπράβο σε όσους αγνόησαν τις εντολές εκκένωσης... (Βίντεο)

Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους αγνόησαν τις εντολές για εκκενώσεις οικισμών για να σώσουν περιουσίες και ανθρώπινες ζωές «με κίνδυνο της ζωής τους» 
έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας εγείροντας εκ νέου ερωτήματα για το ζήτημα που έχει ανακύψει αναφορικά με τις επικρίσεις κατά της κυβέρνησης, η οποία έθεσε ως πρώτη προτεραιότητά της να μην υπάρξουν απώλειες από τις καταστροφικές πυρκαγιές.
Ταυτόχρονα υποστήριξε πως από τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη διαπίστωσε ο ίδιος ότι... «δεν μπορώ να βρω ανταπόκριση στην έκκληση που έκανα πριν από δυο ημέρες για να υπάρξει ένα ελάχιστο επίπεδο συμφωνίας στην σοβαρότητα και την υπευθυνότητα».
Από την Εύβοια που επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας απέκλεισε και την τελευταία ελπίδα να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ τον ρόλο που ο ελληνικός λαός του εμπιστεύθηκε, αυτόν της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού, αφενός ανέδειξε ότι το θέμα με τις εκκενώσεις προέρχεται από την Κουμουνδούρου αφετέρου έριξε και το προσωπείο της συναίνεσης επενδύοντας στο συναίσθημα της οργής που προκαλεί η καταστροφή που προκλήθηκε από τις πυρκαγιές.

Λέγοντας μπράβο σε αυτούς σε όσους αγνοούν τις εντολές για εκκένωση ο Αλέξης Τσίπρας ως πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επιβραβεύει όσους θέτουν σε κίνδυνο της ζωής τους μπροστά στην αγωνία τους να σώσουν την προσωπική τους περιουσία ή να βοηθήσουν άλλους, χωρίς σε πολλές περιπτώσεις να έχουν και την ελάχιστή γνώση για τον τρόπο με τον οποίο η πυρκαγιά δύναται να μετατραπεί σε παγίδα θανάτου.

Τι ακριβώς είπε ο Αλέξης Τσίπρας; 
«Ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής και κυρίως στους εθελοντές, σε αυτούς που αγνόησαν τις, πολλές φορές ακόμα, και τις εντολές να απομακρυνθούν, με κίνδυνο της ζωής τους για να σώσουν ότι μπορούσε να σωθεί για να σώσουν περιουσίες για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, για να σώσουν ζώα...»
Με λίγα λόγια είπε μπράβο σε όσους αγνόησαν εντολές για να σώσουν τις ζωές όσων θέλησαν να αγνοήσουν αυτές τις εντολές. Κάτι που ειδικά στο διαδίκτυο και σε φίλα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες έχει μετατραπεί σε πεδίο αντιπολίτευσης με επικριτικές αναφορές στις εκκενώσεις οικισμών και τις απομακρύνσεις κατοίκων από σπίτια και περιουσίες που απειλήθηκαν ή καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές.

Αυτό που επίσης προκαλεί ερωτήματα είναι και το που ο ίδιος διαπίστωσε από την δίωρη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη η αδυναμία συνεννόησης με την κυβέρνηση και η απουσία ανταπόκρισης τη στιγμή μάλιστα που ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεννόησης. Και όχι μόνο, μίλησε για λάθη ευθύνες που θα αποδοθούν ενώ ο ίδιος έχει πει και συγνώμη που μάλιστα επανέλαβε.

Ουσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας μετά την συνέντευξη του Πρωθυπουργού τις απαντήσεις που δόθηκαν και την περιγραφή του σχεδίου για την επόμενη ημέρα τόσο σε ότι αφορά την ανάταξη της βόρειας Εύβοιας όσο και την προστασία και την πρόληψη από την επανεμφάνιση ανάλογων φαινομένων στο μέλλον οδηγείται στη λογική Πολάκη, που ήδη μέσω των αναρτήσεών του δίνει τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα.

Γραμμή που ακουμπά στην λογική των ανεμογεννητριομάχων κάτι που ως σκεπτικό έχει ήδη υιοθετήσει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ….

1 σχόλιο:

aik είπε...

Τασουλη,παρε μας μια πιπα.Μονο ασχετοι σε πυροσβεση ή νοσηροι κανουν τετοιου ειδους εκκενωσεις.Ουτε το IRIS 2.0 χρησιμοποιηθηκε ουτε τιποτα.Γιαυτο ενα μυριο καμμενα.Ρωτηστε κανεναν που ξερει,οχι τους δολοφονους της εκατομβης στο ματι που ειναι κολλητοι σας;